Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Ludzie moją firmę zabił ZUS nie karami ale samym faktem że na początku działalności nie miałem się jak rozkręcić, bo czy się stoi czy się leży to Zusowi się należy, przeklęty ZUS. Ludzie przecież sami w demokratycznych wyborach wybraliśmy ten rząd który uchwalił takie a nie inne zasady. To trzeba zmienić. Musi być chociaż 1 rok zwolnienia od opłat ZUS i pójdę dalej - nawet od podatku. Ale od ZUS napewno, bo jaka firma która na początku, mając same koszty na poczatku, ma kasę zeby wydawać jeszcze na ZUS. Ja rozumiem żeby jeszcze ludzie faktycznie dostawali z powrotem te składki w formie jakiejś emerytury ale wiadomo jak jest, poza tym za te pieniądze ZUS buduje sobie róźne drogie gmachy no tak czy nie? Ludzie wszystko w naszych rękach tylko nie można narzekać i być biernym a trzeba coś działać. Nie wystarczy gadać trzeba coś zrobić z tym. Poza tym kiedy naprawdę coś się nam przydaży w pracy to wiadomo jak ciężko wygrać wogóle sprawę przeciwko ZUS ażeby wogóle dostać jakieś odszkodowanie czy chociaż pomoc finansową. Czy ja muszę ludzie mówić coś więcej na ten temat???