Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 877,00 zł , zmiana od tamtej pory: 54,29%

Re: Gra z trendem, czy to tylko puste gadanie?

Dnia 2023-01-06 o godz. 22:04 benitor napisał(a):
> - Trudno mi odnieść się do Twojego pomysłu "system liczy średnią ...", bo nie jestem przekonany czy go zrozumiałem. Niemniej coś można kombinować, żeby zamykać pozycję "bliżej górki". Jest to jednak (moim zdaniem) dalszy etap budowy systemu i na początku nie napinałbym się w tym kierunku.

Roboczo to wygląda tak:
transakcja historyczna 1: otwarcie 100, szczyt 300, zamknięcie 200 (200 punktów między otwarciem a szczytem)
transakcja historyczna 2: otwarcie 50, szczyt 80, zamknięcie 60 (30 punktów między otwarciem a szczytem)
transakcja historyczna 3: otwarcie 100, szczyt 200, zamknięcie 110 (100 punktów między otwarciem a szczytem).
Średnia: 110 (200+20+100=330/3)
otwarta i grana transakcja: otwarcie 100, szczyt??, zamknięcie??, TP 220 (100+110).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,62% 2 896,00 2025-10-17 17:04:56
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.