Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,70 zł , zmiana od tamtej pory: 9,81%

Re: Webinar Zarządu - subektywne podsumowanie

Wybacz ale nigdzie nie napisałem, że jestem mądrzejszy niż prezes czy Małek i że mam jakiekolwiek wizje. Opieram się tylko na wycenie spółki i na tym co przedstawia zarząd oraz biorę pod uwagę, że jednak ten kryzys był i jest i to nie jest mój wymysł. Nie jestem też jakimś nadwornym optymistą i doskonale zdaję sobie sprawę z zagrożeń ale i szans! Ja mając wątpliwości pytałem o nie podczas webinaru. Ty nie mając wątpliwości tylko jak twierdzisz wiedząc nie pokusiłeś się żeby zapytać o to i owo w konkretnych pytaniach?

Co będzie za 5 lat? Co za 10 lat? A kto to wie....
Nie neguję twojej znajomości branży tylko ocenę pracy prezesa. Na mojego szefa też większość kadry mi podległej narzeka bo oni wiedzą lepiej jak prowadzić firmę przynajmniej tak im się wydaje bo znają naszą robotę od dołu. Tylko, że prezes nie musi jej znać. ma ogarniać dyscyplinę finansową, dyscyplinę i atmosferę pracy, koordynować pracę podległych mu dyrektorów czy managerów,, reprezentować firmę na zewnątrz jeśli branża w której działa tego wymaga, wdrażać strategię itd itd
Dla mnie to swego rodzaju zakład, zresztą każda taka inwestycja to zakład bo kto miał pewność kilka lat temu, że Bloo odniesie sukces? Kto miał pewność kilkanaście lat temu, że MCI odniesie sukces? Kto miał pewność kilka lat temu, że SFD odniesie sukces? Itd, itd. Niewielu! Oczywiście wielu firmom się nie udało...

To że jesteś grafikiem to czuć. Podejrzewam też, że byłym pracownikiem PLI bo nikt tu na forum nie napisał o Żbikowskim "pan Karol".
Dzięki za altruizm, że próbujesz chronić mnie innych przed stratą kasy.Serio nie żartuję dzięki za twój czas i że ci się chce :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.