Forum Banki +Dodaj wątek

Re: praca w BZ WBK?

ja pamiętam ten bank z lat 99-04 - wtedy praca tam była czystą przyjemnością. miałam to szczęście, że ostatnie 6 lat byłam na urlopach wychowawczych, teraz przyszło mi się zmierzyć z rzeczywistością i zastanowić nad powrotem do pracy. niby polityka "prorodzinna", matki po urlopach macierzyńskich i wychowawczych przez 3 mce traktowane ulgowo itp, ale prawda jest taka, że nikt tam na mnie za specjalnie nie czekał - czemu się w sumie nie dziwię, a sygnały które dochodziły do mnie przez cały czas trwania urlopu były zbyt niepokojące, żeby tam wracać. Dziewczyny z którymi kiedyś pracowałam już dawno są pozwalniane, kierowniczki i dyrektorki z "moich" lat - te z prawdziwego zdarzenia, rozumiejące ludzi i umiejące motywować pozytywnie - powypier... na peryferia miasta, tak żeby planów zrobić nie miały jak i żeby je w rezultacie zwolnić - bo za dużo zarabiają... dyrektorami i kierownikami są teraz ludzie, którzy pracują w banku krótko, ale karierę robią - nie wiedzieć jak i dlaczego - nie znają się na rzeczy, wielu słoma z butów wystaje...
ogólnie kicha, żaden znany mi osobiście pracownik nie polecał mi powrotu do pracy - wczoraj podpisałam rozwiązanie za porozumieniem :) i dobrze mi z tym, lekko i wolno, bez stresu :) ale fakt - mam to szczęście, że nie muszę się zabijać o pensję... zwłaszcza w takich warunkach...
wspominam ten bank dobrze, ale pewnie dlatego, że ostatnie lata tam nie pracowałam :)
pozdrawiam wszystkich obecnych pracowników, życząc wytrwałości...