Zosiu, bynajmniej nie było moim celem dyskredytowanie konkursu, wręcz odwrotnie, chciałem może trochę włożyć kij w mrowisko, licząc na to, że uczestnicy się odezwą. Pomimo, że to tylko zabawa, to gdyby przez wszystkich uczestników była tak sumiennie prowadzona jak przez dr_wig w ubiegłym kwartale, czy w tym przez Ravcia, można by z tego konkursu wiele się nauczyć, zaobserwować jak warto grać, kiedy zamykać pozycje itd. Jeśli choć w pewnej części uczestnicy będą to traktować jak prawdziwą grę, byłoby super, a jeśli wszyscy mają to gdzieś, bo to tylko zabawa, to równie dobrze możemy typować wyniki kenijskiej ligi krykieta - żal czasu i prądu... Jak pisałem, ja totalnie nie potrafię grać pojedynczą pozycją, a przy takiej grze mam celność 1/7, więc dla konkursu byłbym jedynie obciążeniem, liczyłem jednak, że konkurs będzie się rozwijać, transakcji będzie przybywać, a uczestnicy w trendzie pokażą pazury, a może kiedyś stworzymy inny konkurs z zasadami umożliwiającymi pokazanie przewagi zarządzania pozycją, nad strategią kup/sprzedaj...