Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 652,00 zł , zmiana od tamtej pory: 8,97%

Re: Mielonka

Konkurs to tylko zabawa nie oddaje on rzeczywistości. Szybko się może sytuacja odwrócić zarówno w nim jak na giełdzie. Nie dajcie mnie za przykład bo mi głupio. Psychika człowieka jest dziwna i czasem trudno opanować emocję. Fakt miałem dobry okres ale on się skończy. Wszystko się kiedyś kończy i osoby które teraz hodują stratę mogą na koniec mieć lepszy wynik niż ja.
Ale nie można upierać się na jeden kierunek i dostosowywać do niego argumentów. Trzeba umieć przyznać się do błędu. Wczoraj chciałem grać S i rano bardzo bliski byłem by to zrobić dziś przyznałem się do błędu i gram L. To tak jak z Arbezową "rybą ".
Trzeba słuchać innych i czasem korzystać z ich rad. W październiku i listopadzie grałem uparcie L na spadkach. Hodowałem stratę miałem jej już 60 pkt. i ktoś mi tu powiedział, że czemu tak uparłem się na L. Przemyślałem radę i przyznałem mu rację, że bez sensu się uparłem. Pogodziłem się ze stratą i na odbiciu skasowałem 41 pkt. straty. Jak bym czekał dalej to bym zaliczył dużo większą a tak odczekałem i kupiłem L niżej.
To nie jest jakieś chwalenie się ale staram się powiedzieć, że najgorzej to nie słuchać argumentów innych i widzieć tylko to co chce się zobaczyć. Każdy się myli ale wydaje mi się, że najgorszy błąd na giełdzie to próbować oszukiwać siebie. Dorabiać sobie argumenty za słusznością swojego wyboru. Też tak robię czasem ale staram się uczyć patrzeć chłodno na sytuację i tak ją oceniać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 -0,28% 2 890,00 2025-10-03 17:04:12
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.