Zosiu, nie rozumiem dlaczego odbierasz mój wpis personalnie, nikogo nie atakuję. W tym konkursie dostajemy pewne dane statystyczne, w założeniu miał chyba pokazać jak regularnie zarabiać 20 punktów na miesiąc i jak zarabiać grając niewielkim wkładem i 1 pozycją, tym bardziej, że jak rozumiem z końcem miesiąca pozycje są zamykane. Czyli zakładamy niewielki zysk regularny i staramy się ograniczać ryzyko dużej straty. Tymczasem strategia ponad 50% uczestników dopuszcza olbrzymie ryzyko, przy jednoczesnym braku opozycji w postaci choćby jednego gracza, który popisałby się "hodowaniem" zysku. Jeśli to jest jak to nazywasz "odpowiednia taktyka", to jak wyglądałaby nieodpowiednia? Jak zawsze pisałem bardzo interesuję się psychologią w kontekście inwestowania. Co do odwagi - uważam, że prawdziwa odwaga to pisanie o swoich prawdziwych zagraniach i przyznawanie się do błędów i strat, co staram się konsekwentnie robić i wstępem do mojego wpisu jest przyznanie się do złego zagrania w którym zaliczam 17 punktów straty.