Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,30 zł , zmiana od tamtej pory: 533,53%

Re: Czas dywidendy, czas refleksji

Mam wrażenie, że nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem.
Nawet więcej, w tym momencie, to ja już nie wiem z czym dyskutujesz ?

„ale co jak kupisz i zacznie się kolejny rajd w dół”

Przecież przykład z kupowaniem jak jest już na dole dałem wyłącznie jako kontrargument do chęci trzymania waloru, kiedy ten ciągle SPADA !! A od tego zaczęła się dyskusja.

„Sprzedasz znowu na 10% w plecy, znowu coś kupisz, znowu w plecy i kiedy kończysz”

Kolego, do tego w jakim momencie kupuje się na dole i dlaczego się kupuje dziś, a nie za miesiąc, też trzeba mieć strategię i sygnał, że jest prawdopodobieństwo odwrócenia się trendu. NIKT nie kupuje tylko dlatego, że walor jest na dole. Jeśli tak uważasz, to delikatnie rzecz mówiąc pokazujesz jak bardzo jesteś niezorientowany. Oczywiście ew. starta jest wkalkulowana w otwieranie pozycji, nawet gdy sygnał spełnia kryteria wejścia do gry. Ale może być to starta na poziomie 10, ale i 2%. Zależy KIEDY wejdziesz i jak cienko ustawisz SL>

dla mnie ma to niewiele wspólnego z inwestowaniem.

Co takiego?
 Ucinanie strat i nie hodowanie ich?

Daj link, źródło, artykuł, książkę ( jest ich setki), podziel się opinią kogokolwiek, kto inwestuje ciut poważniej i rekomendowałby Ci trzymanie spółki która spada i tym samym nie stosowanie SL. Nie ma takich inwestorów. Chyba, że mówisz o funduszach, instytucjach, grubych rybach.
W zależności od tego jaki % spółka stanowi w portfelu nikt, kto ma jakiekolwiek wyobrażenie jak funkcjonuje giełda nie hoduje strat większych niż 10-15 ...20%.
Jeśli tego nie czujesz, to Twoja sprawa, nie wypisuj natomiast, że to nie ma nic wspólnego z inwestowaniem, bo mam wrażenie, ze nie czujesz dyskusji.

Te drzwi były już 100razy otwierane. To elementarz, ale oczywiście każdy robi jak uważa .....tylko nie widzę powodu przekonywania do tego innych. Ja nie siedzę na forum NEWAG i nawołuję "sprzedawać bo spadło 10-30" - SPRZEDAWAĆ bo pójdziecie w gaciach.
Ja odpowiadam i zadaje pytania tym, którzy do innych krzyczą, NIE SPRZEDAWAĆ i grzecznie pytałem o ich motywacje.

Tyle w temacie z mojej strony.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 2,24% 109,60 2026-05-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.