Forum Banki +Dodaj wątek
Witajcie. Jestem pracownikiem AIG - doradca który pełni wszystkie możliwe funkcje.
(kto pracuje albo pracował wie o co chodzi). W firmie pracuje kilka lat i trochę śmieszą mnie niektóre wypowiedzi na tym forum. Oczywiście teraz nie jest super, czasy są jakie są, ciągła niepewność itp. Ale pisanie o tym że AIG to obozy pracy, że jak się planu nie wyrobi to się premii nie dostaje, to kłamstwa. Od ponad roku nie ma planów na sztuki, ważne jest aby utrzymać odpowiednią efektywność, która nie ma co ukrywać nie należy do najwyższych. Piszecie że trzeba wciskać każdemu i wszystko, ok może kiedyś był na to większy nacisk, ale to także się zmieniło na lepsze. Nie ma już sprzedaży krzyżowej kart i pożyczek, a certyfikaty O, sprzedaje się klientowi który ich nie ma, lub wygasają. Jak dla mnie to uczciwe podejście do klienta, wcześniej było z tym różnie, głównie przez doradców którzy dla kasy potrafili jednej osobie w tym samym czasie "sprzedać" trzy takie certyfikaty. Kwestia zarobków - rzeczywiście podstawy są małe, wręcz śmieszne, ale kto pracował to wie że wszystko można nadgonić premią. Pamiętam jak jakiś czas temu kiedy A i B były same odrzuty, bank dawał pracownikom dodatki do wypłaty. Szkoda że teraz o tym nie pomyślą, bo sprzedaż wcale nie jest lepsza. ;( Jeśli chodzi o zwolnienia, to oczywiście są jak wszędzie. Na początku nie przedłużano umów na czas określony, co akurat było logiczne, natomiast sami wiecie że trochę osób odpadło na własne życzenie, przy audytach, za nieprzestrzeganie procedur. Część została zwolniona bo po prostu nie była potrzebna. Nie ma sensu trzymać w pracy dwóch kasjerów skoro łącznie robią 100 operacji. Nie podoba mi się natomiast ciągłe zrzucanie na doradców obowiązków innych osób (promesa, deptak, itp). Kurdę robimy coraz więcej za mniejszą kasę, bo akurat za te rzeczy nie dostajemy premii, a naprawdę ciężko wyrzuć za samą podstawę. Myślę że dalsze zwolnienia to tylko kwestia czasu, a będą głównie związane z zamykaniem nierentownych placówek w większych miastach, tam gdzie jest ich kilka. Ja na razie mam pracę i mam nadzieję że dalej będę pracował w AIG w lepszych czasach, takich jak te w których zaczynałem. Kto pracował i się sprawdził wie że nie jest aż tak źle jak piszą niektórzy na tym forum.Chociaż jest to moja subiektywna ocena, myślę że jest jednocześnie bardzo obiektywna.