Tak samo nie jest argumentem ani uwiarygodnieniem utrzymywanie płynności w tym obsługa wypłat i zobowiązan publiczno-prawnych ponieważ warunki układu mówią o zamrożeniu spłat (obligacji i pożyczek) stąd przy uwiarygodnianiu obecnego Planu trzeba pokazać też wyrabianie nadwyżki (lub gromadzenie o której mówi Zxc) na wspomniane zamrożone raty układowe (a w obecnym momencie co najmniej nadzwyżki na koszty finansowe i zdrowy odpis = min. 1.5 mln/kwartał)
Za długo jestem na rynku aby mnie wywieźć w pole tanimi argumentami bez uzasadnienia! (błąd błedem i nie oczekuję tak jak wspomniałem, że Nadzorca, RN czy Sędzina uzdrowi Markę ale z pewnością wymagam egzekwowania niezależnie od personaliów)
To nie jest tak, że tylko indywidualni tutaj są bo w akcje i obligacje Marki są tez zaangażowani profesjonalnie uczestnicy rynku (tfi, inwestorzy znani z rynku, banki itp)
Zresztą Agio płaci za to duży koszt (a gdyby było widać działania (walkę) to z pewnością poszłoby bardziej łagodnie
poniżej spadek aktywów obligacyjnych Agio (między innymi przez takie podejście jakie jest na Marce). Odpowiednio 31 i 40% odpływu (to konkretne dowody i reakcje)
Czas to zatrzymać! i wdrożyć odpowiednie narzędzia! źródło:
https://obligacje.pl/pl/a/4-mld-zl-po-raz-pierwszy
![]()