Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,34 zł , zmiana od tamtej pory: -5,88%

Re: wnioski z NWZA (przenoszę do nowego wątku)

Ale to tak jak ja, nie kupuję akcji by tak jak dziś przeciągać się. Doszliśmy do momentu gdzie jesteśmy zmuszeni do ochrony kapitału i dlatego jest potrzebna kontrola (jest to uwłaczające i nie taki jest zamysł inwestowania ale taka sytuacja dziś ma miejsce)
Dziś nie ma najmniejszego problemu udowodnienia pozorności ale też udowodnienia tego, że iż spółka nie jest w stanie pokryć strat z przyszłych zysków. Nie chcę tutaj nikogo 'łapać i nikomu niczego udowodniać nie taka jest moja rola' - dziś moje ruchy są pochodną ochrony kapitału - żałuję, że przy transakcji p. Franciszki nie sprzedałem ale w tamtym czasie klarowało się porozumienie i nie mogłem tak nagle się 'wypiąć' (mimo, że formalnie nie byłem zobowiązany)

Jedynie co będę konsultował w kwestii zaskarżenia uchwały to ew. terminy bo gdy za miesiąc wniosę o uchylenie uchwały caly proces jeżeli przeciągnie się do roku no to nawet jak będzie decyzja pozytywna to i tak z racji niewypełnienia I raty efekt będzie taki sam (a nie o to mi chodzi) -

podkreślę, że tutaj jest bardzo łatwo udowodnić maksymalne przychody/zyski z kwoty należności w obrocie bo firmy pożyczkowe są ograniczone ustawowo (marża) w wielkim skrócie poziomem 65%.
W podobny sposób jest łatwo udowodnić pozorność.
Ew. margines (spekulacji) to windykacja ale nie jest to do wyrównania aż takim ubytkiem (5.5 mln) - nawet papier tego nie przyjmie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-27 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.