Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,89 zł , zmiana od tamtej pory: -9,72%

Re: Tąpnięcie na 6.

A co to się dzisiaj popsuło przez sześć godzin? Jakby ktoś prąd wyłączył w serwerach...
Dzisiaj znowu tu wielki spokój na kursie. C.d. utwierdzania że nie będzie ani 8 ani 6? Ja to tak widzę choć może patrzę przez niewłaściwe okulary. Ale nie nie, wątpliwości nie mam żadnych.
Im dłużej stoi tym bardziej jestem tego pewien. No i pięknie sprawdza się moja prognoza: "10 groszy w górę 10 w dół". Nie, grudzień już nieaktualny : cały następny rok czekania, jeśli oczywiście to co dzisiaj premier powiedział o "niewiadomej w ciągu dwóch tygodni" potem łagodniej: "2 miesięcy" i że "za 2 lata możemy być w zupełnie innej epoce". Takie sobie straszenie czy już konkret? Był też po wyborach na giełdzie. O czym tam mówił? "Róbcie pompę i keszujcie się"? Tę pompę na WIG-u 111k widzimy i wtedy się zaczęła. Czy to był pick? To nie jest tylko zasługa PPK.Czy będę musiał sobie przypomnieć że jeden korzeń mam niemiecki? Ten ważniejszy. Ech te "ciekawe czasy" i ambicje nielicznych na górze za zachodnią granicą. Czy to się dla globusa dobrze skończy?

Że Bałtyckich i Polski nie musi być? Może i wszyscy SĄ już tego świadomi ale co zrobić jak dwa największe mocarstwa na globie nie chcą przyjąć tego do wiadomości a marionetki podskakują w takt granej stamtąd muzyki? Jedno mocarstwo ma nawet niemiecką fasadę (Mr Trump), ale od podwórka ktoś pociąga za sznurki bo wysmażył swojego papieża i prezydenta w Polsce. Co jeszcze kombinują i jaki mają jeszcze potencjał? Jaką mamy naprawdę sytuację? Musimy poczekać...

Reparacje od Ruskich? Oburzyliby się, mówiąc że nie zaczęli wojny a nasi dłużnicy chcieli ich pozabijać.Dalej nie rozumiem dlaczego rodacy mojej matki nie przygarnęli nas do siebie okazując trochę ciepła i ewentualnie później robiąc selekcję jeśli nie do końca podoba im się jakość, przepraszam, materiału ludzkiego? Zamiast tego pchają nas w objęcia Amerykanów waląc po głowie niemiłosiernie. Takie retoryczne pytania...

Afera z emisją spalin? Kosztowała ich trochę powyżej 7 mld€. 11 milionów aut to dotyczyło.Naprawili przede wszystkim Amerykanom(0,5mln szt.) którzy się o to upomnieli. Ale już 2011 europejski organ kontrolny to zauważył. 2013 wydał oświadczenie.Der Spiegel uczciwie napisał w artykule że szefostwo od dawna o tym wiedziało. Problem był z bezpośrednim wtryskiem, common rail był lepszy i go zastosowali w naprawach serwisowych a potem w produkcji. Tak, to był 2015-ty. Rzeczywiście safanduły...Ale w reperacjach chodzi o półtora biliona €... Mogliby to rozbić na transze już dawno temu i mieliby nas w kieszeni a oba narody w jednych granicach.Ja żyłbym bez dylematów bo znam obydwa języki. Mam też powody do sympatii dla nich nie tylko z racji połowy pochodzenia i dużej części rodziny która tam mieszka. Odkąd pamiętam ojciec czasem wspominał o dobrym wrażeniu jakie zrobili na Nim idąc na wschód przez Radom w '42-gim. Może dlatego że sam był człowiekiem dokładnym, skrupulatnym i uczciwym, a oni tacy są (mam na myśli gros).
Wobec wielu regulowali reparacje nawet gdzieś w Afryce...Nas mają tuż za progiem, ale uparli się że akurat tego nie załatwią.Czy to co teraz robią jest na pewno rozsądne? Czy to na pewno nie przyniesie im problemów jak już się wytarzają ze śmiechu? I czy to jest koniec meczu?
Spokojnego weekendu dla Ciebie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUBAWA 1,72% 9,14 2026-02-13 14:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.