Dość podbitek?już ani jednej więcej? Trzymam Cię za słowo i zapamiętałem IP. Zobaczymy jak z tym moim pojęciem...
"Mega złodzieje z PISu"?Zamiast przywalić do mnie z dubeltówki za to że chwalę Tuska to musiałeś wyciągać całą armatę? No to ja muszę na to odpowiedzieć. Wiem że Ci się nie spodoba to co napiszę ale czy chodniki i drogi nie stały się równe i czy po tych drogach ludzie nie jeżdżą lepszymi furmankami? Nie takimi jak Lubawa bez kółek...Czy domy nie stały się kolorowe? Cały Internet aż huczy że w Polsce mamy prawdziwy gospodarczy boom podziwiając kraj od najmniejszej miejscowości do największej. Są też w internecie porównania miast o podobnej liczbie mieszkańców w Polsce i w Rosji. Wiesz jak one wypadają? A Rosja to przecież atomowe mocarstwo z całą tablicą Mendelejewa z zasięgu ręki. Jak to się się stało? Czy to wszystko się bo PIS nakradł a to wszystko zasługi Tuska?No? Powiedz to... to wszystko dzięki tu Tuskowi? Czy ta narracja nie szkodzi mu czasem bo publika już widzi że biały dzień w południe to nie to samo co północ w nocy.Czy nie da się jakoś sprytnie tego przedstawiać żeby wszyscy w to uwierzyli?
"Do Tuska można mieć wiele pretensji"?... Czy jedną z nich było 3mln bezrobocia w pierwszej kadencji, a drugą to że kolejne 3 mln-y uciekły za granicę za chlebem w tej samej jego kadencji? Ci którzy zostali ledwo wiązali koniec z końcem... Co można powiedzieć o wykonawcach A2-ki? Czy dostali swoją kasę? Ilu odebrało sobie życie?Itd itd itd... ja w sumie jestem za tym żeby te dwa kraje połączyć tylko że Niemcy wezmą nas od razu pod buta. Dlaczego Ślązacy trzy razy walczyli w powstaniach żeby należeć do Polski? Bo posmakowali tej sielanki? Wiedzieli co to znaczy niemieckie państwo, nie podobało im się. Fajnie by było gdyby rodacy mojej Mamy zrobili to mądrzej ale oni jakoś dziwnie nie chcą szkodząc sobie. Może ktoś z dojściami powinien im to podpowiedzieć. Są zwolennikami modelu państwa które posługuje się przymusem i rygorem. Jeszcze się nie zorientowali że w ten sposób świata nie podbiją? Kiedy to skumają?
Mam wątpliwość czy Kaczyński przez półtora roku spotykał się z sowieckim agentem. Obawiam się że to są jakieś pomówienia.
Co do konfederacji zgadzam się, bo gdzie taki chłopaczek jak Mentzen dorobił się takiej forsy w tak młodym wieku?Coś tu się nie zgadza. Mi to przypomina czterokrotnego bankruta Trumpa który całe życie żongluje milionami. Skąd mu się to bierze, ma jakąś drukarnię? Nie można tych rzeczy jakoś kamuflować żeby były trochę mniej widoczne? Jeszcze sobie pisze książkę pod tytułem "Wszystkich można kupić za pieniądze"... tak jakoś brzmiał ten tytuł.Uf...
A teraz spoglądam na notowania...dalej 8 z przodu...uhm...
Nic, to...pomykam szukać miejsca dla kapitału z Arlenika po wyjściu 46 brane 43.Tam teraz kroją się schodki w dół.Może dorzucę do Pepco bo już coś mam.