Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,61 zł , zmiana od tamtej pory: -76,68%

Re: Słowo na niedzielę

Analityk to nie jest tak że na innych spółkach nie pojawiają się informacje. Uważam tylko że prawdopodobieństwo wystąpienia na Pozbudzie pozytywnej informacji jest dużo większe niż negatywnej i wiem tez ze potem nie będzie łatwo kupić tu akcji. To są po prostu akcje które wole mieć w portfelu nawet w czasie korekty niż być poza rynkiem.
Nie zabraniam nikomu inwestować zgodnie z AT. Ja po prostu wole inwestować w Fundamentalnie dobre spółki.
Analityk jak się przyglądasz kursowi Pozbudu od roku to co widzisz ? Ile razy można było zgodnie z AT pozostać poza rynkiem ?
Dla mnie to za duże ryzyko, ale nie zabraniam nikomu kręcenia kółek jeśli mu się uda jego zysk. Ja tego tu na Pozbudzie nie robię już od dawna. Informacja o fabryce magazynów owszem spowodowała pik a potem cena spadła ot takie prawo rynku ktoś zarobił i wychodzi jak B921 co nie zmienia faktu ze w długim okresie to pozytywna informacja o której w ogóle nie mieliśmy pojęcia że wystąpi a do tego to podnosi całe przyszłe zyski Pozbudu wiec tak owszem dla mnie jest istotna zrewidowałem swoją wycenę Pozbudu w górę. Na razie na GPW Pozbud jest wyceniany poniżej C/WK = 0,88 skoro uważam że wart jest zdecydowanie więcej to dlaczego mam go sprzedawać po cenach niższych niż wartość majątku spółki ? Pozwólcie ludziom posiadać akcje i poczuć się udziałowcami w biznesie a nie tylko graczami jak w kasynie. Ja mam horyzont 2-letni mniej więcej teraz chce zobaczyć zyski z tych przedsięwzięć w które teraz wchodzi Pozbud bo uważam ze na nich dobrze zarobi. Jeśli ktoś tak nie uważa droga wolna można sprzedać akcje i kupić coś innego :)) Nie jestem tez bezkrytycznym wyznawcą ... po prostu posiadam akcje Pozbudu bo wiem ze na nich zarobię nie robię tego dla idei. to aż sobie skopiuję:  "Jestem na zdecydowanym plusie w stosunku do tych którzy trzymali i dokupowali na obecnej korekcie (np. Ty). " - (nie będę się z nikim licytować każdy zarabia tu na giełdzie tyle ile uważa ze warto z uwzględnieniem ryzyka) ja uważam ze zarobiłem wystarczająco dużo na Pozbudzie co łatwo można policzyć znając cenę mojego zakupu. sa spółki na których można grać bo jak się zostanie poza rynkiem to żadna strata, sam mam cześć kapitału spekulacyjnego i czasem cos tam kupię... Idolek nasz Geo dojrzewa do zakupu... Są tez takie w których zdecydowanie nie chce być poza rynkiem jak Pozbud i masz racje nie mam nieograniczonego kapitału i nie chce odkupować Pozbud na +20% tylko dlatego ze zgodnie z AT wyszedłem a pojawiła się dobra informacja i musze wracać pod górę. Ale każdy inwestuje sobie po swojemu...
Życzę wszystkim dużych zysków z poważaniem zadowolony akcjonariusz Pozbudu od ceny 1,80 :))
Przepraszam to miało być tylko kilka zdań... :((

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COMPREMUM -3,15% 1,07 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.