Analityk, ale podajesz takie spektrum wejść …
A trzeba cis zdecydować.
Czyli gdybym dziś kupował po 4,20 to wg Ciebie nie warto? Trzeba czekać ci się będzie działo, bo może spadnie do 3zl, albo wzrośnie do 5 zł…
Czyli dla Ciebie rozsądnie będzie wejść dopiero jak wzrosną obroty i podejdzie pod 5zl? Bo inaczej możesz stracić jak spadnie do 3zl?
Dobrze to rozumiem?
Poczytam to jeszcze ze spokojem przy wykresie wieczorem, ale na razie ogólnie zastanawiam się nad Twoim sposobem rozumowania :)
W Twoim wariancie zabezpieczasz się przed stratami - potencjalny zjazd do 3zl, ale sporo tracisz w momencie wybicia bo kupujesz po 5zl.
Generalnie to tak jakbyś mocno zabezpieczał tyły chcąc zminimalizować straty, ale sporo tracisz ze zwyżki która może nastąpić … No i oczywiście masz kasę która możesz inwestować gdzie indziej aż potwierdzi się to na co czekasz na POZ.
Zyskujesz mniejsze ale pewne profity.
Mnie to jeszcze nie przekonuje - wybacz.
Wole jak KR zakupić i czekać, ewentualnie obmyślać strategie na sorzedaz-odkup w przypadku potencjalnego ruchu powrotnego.
Ciekawe podejście miał teraz mój adwersarz Idolek :) który sprzedał 50% i teraz odkupił.
Ja sądziłem ze nie spadniemy poniżej 4,80, ale zdarzyło się inaczej.
Wg mnie 4,20 to już aktualnie dół i niżej nie będzie - patrz zakupy Raubo i Fojt