Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,64 zł , zmiana od tamtej pory: -74,57%

Re: Słowo na niedzielę

A nie jest tak KR że różnego rodzaju informacje pojawiają się w każdej firmie, czyż nie? Zwracam Twoją uwagę również na to że tzw. super informacja o budowie fabryki magazynów energii spowodowała wystrzał w górę ale zaraz potem zjazd w dół. Dołożenie do tego dobrych (ale nie super) wyników za I półrocze spowodowało dalszą realizację zysków. Więc nie łudźmy się, że zawsze jest tylko jeden scenariusz. Nie oszukujmy się że mamy wiedzę jakie są i będą decyzje zarządów, pomysły grubasów. Ja mam w sobie pokorę aby nie strugać zawadiackiego herosa z nadwiedzą.
Nie chcę tu gloryfikować AT. To tylko jedno z narzędzi. Ale daje jeden obraz, który jest dla nas kowalskich bezcenny. Widać tu ruchy kapitału w kluczowych miejscach. AT pomaga również dlatego, że jest brana pod uwagę prze ogromną rzeszę inwestorów profesjonalnych. Nie muszę być jej bezkrytycznym wyznawcą. Ale powiedz mi czemu nie brać jej pod uwagę? I skoro teraz AT nie ma sensu to kiedy taki sens ma? Mi pomogła pozbyć się akcji w optymalnym momencie. Mam kapitał wyjściowy oraz największy zarobek w mojej historii na koncie. Jestem na zdecydowanym plusie w stosunku do tych którzy trzymali i dokupowali na obecnej korekcie (np. Ty). Jeżeli popyt zaatakuje jeszcze w tym tygodniu to podłaczam się bez potrzeby posiadania najniższej ceny z korekty ale z dużą szansą że trend wzrostowy da jeszcze zarobić. Mam komfort postawienia sensownego zlecenia obronnego. Zobacz jak zachował się naczelny naganiacz na wieczne wzrosty, manipulator mr 921. Pisał tak jak i Ty o ruchach zarządu, o super perspektywach, wklejał dostępne wszystkim dane, banował wszelkie dyskusje o AT. A następnie sprzedał swoje akcje miejscu, w którym sprzedają ... technicy. Pisałem już o moim obrzydzeniu taką hipokryzją i manipulacją. Ale na końcu to ten manipulator i kilku techników których znam zrobili najlepszy ruch.
I pamiętajmy że obecna korekta to przrwrotnie efekt dobrych informacji. Czy budujesz też opcję scenariusza gdy pojawi się informacja negatywna?
Nie chodzi mi o straszenie. Nie oceniam Ciebie personalnie. Po prostu uważam że jako kowalscy mamy tylko jedną broń na grubasów, grających algorytmami. Nie działać pod prąd. Działać solidarnie. Odwzorowywać ruchy grubasów, dając kapitał na budowanie przwagi kupujących nad sprzedającymi. A nie być dawcami kapitału ze stratą lub malejącymi zyskami.
I nie wmawiajmy sobie nawzajem że mamy nieograniczony zapas kasy na wieczne dokupowanie. Nie mamy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COMPREMUM -1,67% 1,18 2026-05-05 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.