Drago. Nie traktuj moich wpisów osobiście, bo nie jest to moją intencją. Rozpocząłem dyskusje na temat sensu zajmowania pozycji na pozbud w tej chwili. Ale jeszcze jej nie skończyłem. Nie emocjonujmy się nawzajem. Próba zarobienia kasy wymaga metodycznej analizy, a nie tylko emocji i wiary w projekty. Ja np.wierze w projekt poz lub xtb, co nie znaczy że kupuję te papiery dla wiary, w dowolnym momencie. Od lepszych ode mnie się po prostu uczę dbania o kapitał (zawsze stop loss i nauka odpowiedniego jego postawienia) oraz inwestowania w momentum. Patrzę na zachowanie kapitału. Bez emocji.
Dla POZ mam obrazek, który proponuje poddać pod dyskusję:
https://imgur.com/dxC0ZQs
Pytanie jest proste. Jeżeli to retest do poziomu 4.20-4.40 to czy uaktywni się tu popyt, który da sygnał do dalszych wzrostów do 5.40, a potem do ATH? Jak się uaktywni to wtedy dopiero, moim zdaniem, będzie czas na położenie kasy.
Bo czemu ma służyć budowanie obecnie perspektywy braku sufitu i zachęcania do zakupów, skoro nikt z nas nie wie czy kupującyzzatakują skutecznie? Fasmantogerią też określiłbym pisanie obecnie o poziomach 10-15zł. Jeżeli zostanie osiągnięty pułap ATH wtedy można się nad tym zastanowić. Na razie kurs musi utrzymać kluczowe wsparcie.
Ps. A od strony fundamentów i projektów naprawdę wszystko jest jasne. Oprócz kwestii sposobu finansowania dużych inwestycji typu fabryka magazynów energii czy projektów OZE. Czyż nie?
Więc nie zajmujmy się powtarzaniem oczywistości. Ja też wiem o tej firmie dużo. I co mam się tym podniecać i opisywać co jeszcze znalazłem w internecie albo jaki mi wychodzi c/wk za dwa lata?
Co Wy na to?