witam,
kolego xxx to nie wina akcjonariatu, że kurs leci w doł,
posiadałem akcje od 2008, ponad pół roku temu przy poziomie 5,xx wyrzuciło mnie z pozycji,trochę żałowałem bo kurs poszybował ponad 6,
wtedy również toczyły się dyskusje (ble, anonim,kazik,newbalans pewnie mnie jeszcze pamiętają) fundamentalnie spółka wyglądała dobrze, perspektywy rozwoju znakomite ale...mnie do spółki zraził brak informacji a tym samym totalna ignorancja ze strony zarządu, prezes mówił o kolejnym przejęciu już w 2009, do dzisiejszego dnia nie doszło do skutku,tak samo jak zakup wtryskarki a mowiło się jeszcze o zakupie drugiej - znacie jakies info na ten temat ?
sytułacja dzisiaj jest bardzo podobna, akcjonariusze nie wierzą w to co mówi zarząd i chcą sie pozbyc akcji przy najbliższej okazji i nie można miec im tego za złe,
poziomy cenowe z przed dwóch lat dla tych co kupili na tych poziomach oznacza brak zysku ale dla tych co wchodzili w okolicach 5 oznacza długi czas marazmu na tym papierze zanim kurs powróci na w/w poziomy,
na zakończenie dodam jeszcze że nie wierze aby skup akcji własnych doszedł do skutku, a jeżeli dojdzie to kurs poleci w okolice 2 a byc może jeszcze niżej, pamiętajcie że minimalna cena akcji nie została ustalona, gdyby zarządowi zależało na wzroscie ustaliłby cenę minimalną na np.3 PLN co znacznie ożywiło by kurs, obecnie ci którzy noszą sie z zamiarem nabycia akcji czekają aż bedzie jeszcze taniej,
na razie stoję z boku i obserwuje może się skuszę jeszcze raz przy niższych poziomach,
pozdrawiam Lutek.