Forum Ogólne

Re: Nieuczciwy pracodawca

A ja przestrzegam przed drobnymi cwaniaczkami, którzy nigdy nie pracowali, tylko kombinowali. Ja trafiłam na takiego w okolicach Bydgoszczy (że nie wymienię nazwy miasta), co postanowił założyć biznes w branży, na której się nie znał, wziął mnie żebym pokazała co i jak, a potem dał kopa... byłam obrażana przez szanowną rodzinkę, pracowałam (o ja głupia) w weekendy bez dodatkowej umowy, a potem musiałam upominać się o kasę, w dodatku słyszałam, że za co, bo przecież ja nie byłam tego dnia w pracy (!!!!), w dodatku pseudo-szef włamał się na moje gadu i niby za to mnie zwolnił, co tam było napisane (sama prawda i fakty naruszania prawa pracy), no i w dodatku mi groził- a pracowałam bez zarzutu. Nie wspomnę o wzięciu na moje miejsce jakiejś stażystki z UP, braku kultury i olewania biznesu przez szanownego....oraz fałszowaniu firmowego dokumentu na moich oczach. Mówię Wam- uczcie się Kodeksu Pracy na pamięć, bo tacy oszuści to zgroza i od razu (do 7 dni) w takich sytuacjach idźcie do Inspekcji Pracy !!!!
I zawsze wypytujcie, co to za człowiek, u którego chcecie pracować, gdybym zrobiła to odpowiednio wcześnie, wiedziałabym co to za jeden...