Forum Ogólne

Re: Nieuczciwy pracodawca

Moj maz zatrudniony jako kierowca w firmie przewozowej - skladka 1250zl ulegl wypadkowi w Moskwie gdzie lezal ponad miesiac w klinice oparzeniowej- firma intersick zwlekala do konca by nie inwestowac pieniedzy z przeniesieniem do dobrej kliniki. Jak juz byla bardzo zle to dopiero sie zdecydowali by nie przywiesc trupa. W tej chwili nie mozemy dogadac sie z pracodawca i nie wiemy czy jest zgloszony wypadek w pracy. Wyplacila 712 zl i reszte ma w nosie - a jeszcze stwierdza ze nie moze otrzymac wyplaty ubezpieczenia za samochod i bedzie chciala obciazyc meza- czy to zagrywka? bo wiem ze talie ubezpieczenie zostanie wyplacone gdy prokuratura w Moskwie zakonczy sledztwo. Gdy upomnialam sie o pieniadze zaczeto mnie wygrazac i podlo stwierdzenie ze z ta sprawa beda klopoty.Nie wiem gdzie szukac pomocy - a przeciez winni mi wyplacic za rzeczy meza ktore ulegly zniszczeniu w samochodzie. Zupelnie pogubilam sie a maz dalej sie leczy a to duuuzo kosztuje. Sama jestem inwalidka i grupy wiec ciezko nam strasznie. Ale pracodawcy chca na ludzkiej krzywdzie sie dorobic. Moze ktos mi podpowie gdzie w Warszawie szukac wsparcia