Forum Ogólne

Re: Nieuczciwy pracodawca

Witam wszystkich.Chce dorzucic ziarno goryczy do tego tygla PRACODAWCOW OSZUSTOW.Mam 50 lat,mgr pedagogiki,wieloletnie doswiadczenie na stanowiskach kierowniczych,umiejetnosc kierowania zespolem,pracy w zespole ....itd itd .dlugo by jeszcze wymieniac ALE MAM 50 lat i SZLABAN na prace BO nie daje sie omamiac obietnicami ze umowa bedzie pozniej a teraz to 2 tygodnie czas proby ,bo stawiam swoje warunki-bo znam swoja wartosc.Nie tak dawno jak wczoraj bylam na spotkaniu w sprawie pracy - w kwiaciaerni/a co tam -lubie kwiaty/i dostalam propozycje ------pol etatu tj po 8 godzin dziennie przez 5 dni.Stawka 5 zl na godzine - a umowa bedzie -TAK sie wkurzylam ze zjechalam oszusta rowno.5 zl to palancie w te wazony sobie mozna wlozyc .Ale tyle mojego co pogadam ,bo i tak wszyscy mowia ze bezrobotnym pracowac sie nie chce.W gazetach i innych dostepnych ogloszeniach roi sie od podstepnych ofert dla NAIWNYCHnp.MASZ 2 DNI ZNAJDZ KLIENTA POSZKODOWANEGO W WYPADKU TO CIE ZATRUDNIE.Nikt tej sytuacji na rynku nie analizuje i nikt nie pomaga osobom szukajacym pracy w eliminowaniu z rynku PSEUDOPRACODAWCOW - KTORZY NA ZYWCA OSZUKUJA URZEDY SKARBOWE I NAS WSZYSTKICH bo lamia PRAWO PRACY ,bo oszukuja na podatkach A LUDZIE JAK NIE MAJA NA CHLEB TO kazda prace wezma.To jest niewolnictwo i OSZUSTWO za przyzwoleniem wladzy.Dlaczego policja skarbowa i PIP nie sprawdza takiego oszusta bardzo dokladnie i nie odbiora mu prawa do prowadzenia oszukanczego procederu .Nie w naszym kraju odebrac to mozna ZASILEK bezrobotnemu albo GODNOSC.Wstyd ,ze jestesmy jednym z panstw UNII a zarobki mamy jak na BIALORUSI.To nie LUDZIE BEZROBOTNI SA W TYM CALYM ZAMIESZANIU WINNI ALE CI CO POZWALAJA na OSZUSTWA PSEUDOBIZNESMENOW z Bozej laski -.Przywalilabym im takie kary za oszustwa i zatrudnianie na czarno ze do 10 pokolenia by sie nie podniesli z nedzy i wtedy szanowali by ludzi szukajacych pracy i poznanli by smak pracy za 5 zl za godzine......