Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Chciałeś chyba powiedziec że przepisy powinne obowiązywać?A jak jest to chyba kazdy juz wie lub jeszcze sie dowie.Gdyby prawo było przestrzegane nie miałoby miejsca to z czym dzisiaj mamy doczynienia, czyli bezprawie.
Treści które zamieściłem miały pokazać do czego sa zdolni urzędnicy ZUS i NFZ, absolutnie się z tymi treściami nie zgadzam i oczywiście wiem że masz rację, ale niestety jest bezprawie wobec którego jesteśmy jak dotąd bezsilni.To o czym piszesz czyli o przestrzeganiu prawa to na dzien dzisiejszy pobożne zyczenie. ZUS i jego sądy robią z niego uzytek na swoje potrzeby, jestem tego żywym przykładem ponieważ właśnie to prawo przerobiono ku mojej zgubie.Forum to też przecież tego dowiodło,więc sama świadomośc prawa nawet najlepsza niczego nie jest w stanie tu zmienić.Najlepszym przykładem przegrane w sądach, kilku znakomitości prawnych tego forum.Nie zrozumieliście moich intencji jakie miałem zamieszczając treści artykułów, bo przecież nie powiedziałem że są zgodne z obowiązującym prawem, tylko że są stosowane w praktykach wobec płatników.Dlatego tez podałem swój przykład jako dowód łamania tego prawa przez obie instytucje.I nie mają tu nic wspólnego autorytety czy kompetencje dziennikarzy czy urzędników.Jest to jedynie ukazanie metody w jaką stosuja oba urzędy w celu wyłudzenia nienależnych świadczeń.