" art.13 pkt 4 ustawy o sus, rozporządzeniami określającymi kody wyrejestrowania z ubezpieczeń, ustawą o swobodzie dg, która wyróżnia trwałe zaprzestanie wskazując tym samym jednoznacznie na możliwość okresowego [nietrwałego] zaprzestania dg."
Gdyby sady to potwierdzały nie mielibyśmy problemów ja o tym wiem i mnie nie trzeba co do tego przekonywać, przekonaj o tym sady!
Właśnie w dniu dzisiejszym mój kolega przegrał apelację więc jestem na bieżąco w temacie o którym piszesz.Twoje argumenty w sądach nic nie znacza. Co dla Ciebie dla mnie i dla tysięcy innych jest oczywistym, dla sądów tak oczywistym już nie jest.Mam tez kolegę który ma do zapłacenia składki zdrowotne+odsetki za parę lat, w których miał zawieszona czasowo działalność i to są fakty, które namacalnie stwierdzam na dzień dzisiejszy.To tyle tak pokrótce bo temat znam z forum i z życia
"Wyjaśnienia Pawła Trzcińskiego z MZ są niezgodne z przepisami,"
Czy uważasz w takim razie że wywody ZUS i wyroki sądów w sprawach o zawieszenia są zgodne z prawem?
Bo ja uwazam że cała sprawa zawieszeń wogóle nie ma oparcia w prawie, tylko prawo to jest jak gumka do majtek, instytucja typu ZUS i NFZ zrobi z niego gacie do każdego tyłka.
W majestacie prawa zostaniesz okradziony i wmówią w ciebie lub w kazdego napotkanego na ulicy obywatela że jest nogą do fortepianu.
Więc nie powołuj się na zapisy ustaw z którymi ZUS zrobi co zechce do spółki z NFZ, przy cichym poparciu lub nawet z nakazu rządu.