Kol. Thorunczyk dnia 29/10/2005 13:08 stwierdził :
"...jako ZUS zarządałbym od niego tytułu prawnego do lokalu sklepu - jeśli by go miał, to by mi wystarczyło."
Odp. Nie potrzeba. W założeniach, warunkach brzegowych przyjąłem, że to już wykonał urząd skarbowy i ZUS dostał komplet materiałów.
Ad Kol. Marsh z 29/10/2005 13:22 :
Marsh ! W pierwszym zdaniu piszesz : "...nie można rozpocząć prowadzenia działalności bez EDG" , a o tym, co robi nasz pan ze sklepu konstatujesz "...nie nazwę tego prowadzeniem działalności..."
( a tak przy okazji może rozwiń myśl czym jest to, co robi ów pan, bo w założeniach przyjąłem, że "to coś" robi w sposób ciągły, zorganizowany i w celu zarobkowym).
Ale w dalszej części tego samego listu stwierdzasz : "Dopiero po (....) udowodnieniu temu Panu prowadzenia działalności , może nastąpić eskalacja żądań."
No to ja się teraz mocno zastanawiam w jaki sposób można UDOWODNIĆ coś, o czym wcześniej zakładasz, że jest niemożliwe.
A przy okazji : co to znaczy eskalacja żądań ? Czyich i jakich ?
Poza tym interesuje mnie co chcesz udowodnić, ponieważ na początku mojego pytania założyłem, że przed skierowaniem informacji do ZUS WSZYSTKO (co możliwe) ZOSTAŁO JUŻ UDOWODNIONE W SPOSÓB NIE BUDZĄCY WĄTPLIWOŚCI, a nasz pan noe tylko nie złożył żadnych zastrzeżeń, ale wszystkie ustalenia US-u POTWIERDZIŁ.
Przyznam więc nieskromnie, że nie wszystko z Twojego listu pojmuję :-)