Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

W moim przypadku zus powołuje sie na ustawę o SDG z 2.07.2002. Prowadziłam działalnośc od 08.2002 do 12.2004r.Miałam ok 20 zawieszeń nie przekraczających 30 dniZUS objął mnie ubezpieczeniem emerytalnym, rentowym,wypadkowym za cały okres. Z czym się oczywiście nie zgadzam!Nie zgłaszałam przerw w US,co zarzuca mi ZUS,bo roziczam sie na zasadach ogólnych i US tego nie wymaga, mało tego nie chcieli przyjąć ode mnie informacji o zawieszeniu.
Sąd Okręgowy kazał mi złożyć umowę najmu lokalu, takowa była zawarta na czas okreśony, do 09.2004r, ewidncję sprzedarzy, książki przychodów i rozchodów, dokument z US stierdzający wysokość dochodów w każdym miesiącu.Wszystko byłoby nieźle...,ale w książce przychodów i rozchodów mam zaksięgowane faktury z datami w których działaność była zawieszona. US poinformował mnie w swoim czasie że tak można, ale czy jest na to jakiś przepis potwierdzający, że tak można, bo przecież ZUS ciągle truje o gotowości i ciągłości dg. Nie wiem czym sie podeprzeć , jakich argumentów użyć.
Chwilami wydaje mi sie , że epiej byłoby sie poddać...., ale przecież ZUS wprowadził mnie w błąd, co z KPA? mają go w nosie. Banda niezorientowanych w przepisach urzędasów!!!
Widzę na tym forum dużo kompetentnych udzi, pomóżcie proszę
serdecznie Was pozdrawiam. Sylwia