Pominęłabym w tym piśmie procesowym wątek z koncesja, bo ...[trochę niezręcznie mi tutaj mówić, bo nie wiadomo kto nas czyta.
Natomiast załączyłabym to, co ktoś na tym forum już napisał. Wynotowałam to sobie, jednak przepraszam bez danych o autorze, któremu jestem dozgonnie wdzięczna.
"Wysłano: 14/01/2005 18:59
Dowód: Orzeczenie Sądu Najwyższego. Wyrok z dnia 3.12.1999., II UKN 236/99, OSN 2000/7/237
Oto interesujący nas fragment tego orzeczenia: "...Sąd Rejonowy ustalił fakt wykonywania przez powoda działalności zarobkowej w okresach korzystania ze zwolnienia lekarskiego, a nawet wtedy, gdy zgłosił przerwę w prowadzeniu działalności gospodarczej".
Sąd Najwyższy nie zakwestionował tu samej przerwy w prowadzeniu działalności gospodarczej, ale zwrócił słusznie uwagę na to, że gdy taką przerwę się zgłasza, nie należy wykonywać pracy zarobkowej.
Czy można więc uparcie twierdzić, że zaprzestanie wykonywania działalności, o którym mówi art. 13 USTAWY o systemie ubezpieczeń społecznych, nie oznacza przerwy, lecz likwidację? Gdyby tak było, wtedy można by wyciągnąć wniosek, że Sąd Najwyższy, pisząc o przerwie w prowadzeniu działalności gospodarczej, wykazał się nieznajomością prawa. "
Pozdrawiam i dziękuję za za zainteresowanie tym tematem.