cyt:
"Re: dlaczego nie będę zdziwiony?
Autor: ~zz [89.186.16.*], 2012-02-02 21:31
kiedys rosło po 7groszy teraz 3 grosze a obroty jakie o czyms to swiadczy ,jezeli ktos bedzie sprzedawał 200 kilo zrobi minus 10 ,kupujac tyle zrobi jeden grosz"
a to powyżej to co to jest?
masz zarobić jak większość? a ja mam obracać w celu podniesienia?... :-)
widzisz, drogi zz... z pieniędzmi to jest tak, że o ich wykorzystaniu decyduje posiadacz... i choćbyś chciał tego nie przeskoczysz... więc pozwól, że o swoich decydował będę sam? dobrze?... dziekuję:-)
a co do pozostałych trafnych uwag, drogi zz... :-)
skąd wiesz co chce GA?
dlaczego bank nie ma chcieć wezwania wg. Ciebie?
a co np. w wypadku gdyby przejął BEF z uwagi na wcześniejsze kredyty?... już jest in plus, nieważne czy ogłasza wezwanie czy nie... a dlaczego? masz to w raportach...:-)
a ogłaszając wezwanie? co się stanie? wszyscy się rzucą oddawać? czy wręcz przeciwnie, przestaną sprzedawać? a jak oddadzą i zbierze 100% to co? straci na tym, zakładając zdrowe fundamenty spółki, czy zyska? a jak nikt nie odpowie na wezwanie... to cena akcji wtedy spadnie, czy wzrośnie?
w jakimś celu te 63% w końcu posiada :-)... w jakim?
a jak można podnieść kurs, żuczku, bez przekraczania... bez zwiększana zaangażowania... bez dokupywania 1 szt akcji...? jak, zapytasz?... bardzo prosto... trzeba by użyć wtedy słowa ze słownika giełdy, ostatnio troche na naszej rodzimej GPW mało popularnego... operacja kosztował by 37% deklarowanej wówczas kwoty... bu hahaha :-P
i absolutnie nie chcę Cię przekonać do spółki... :-)
mój interes to absolutnie nie Twój zysk... :-)
mój interes jest wtedy gdy Ty masz stratę... bo ja w przeciwieństwie do Ciebie wolę "tracić" z mniejszością, niż zarabiać z większością... :-)
dla mnie świetnie by było żeby teraz wróciło np. na poziomy 0,38 - 0,45... a dlaczego? sobie odpowiedz... :-)
ale dzieje się inaczej :-) i to też musze zaakceptować... :-)
a Ty zarabiaj drogi zz, tylko nie siej fermentu... nie rozśmieszaj stwierdzeniami, że sprzedaż 200k robi minus 10, a kupno 200k wzrost o 1 grosz...
bo jak tak jesteś zarobiony jak piszesz... uznając, że grasz z zasadami które wyznajesz, a zatem o 1 grosz grając 200k akcji, angażując 100 tys PLN... to graluluję fantazji...
bo przecież, zgodnie z Twoją logiką, ktoś po drugiej stronie mógłby grając również zgodnie z Twoimi zasadami wtedy gdy Ty stajesz na K po 200k, sypnąć 400k na S... Twoje zlecenie zostało by zrealizowane... :-)
tylko, że kurs byłby, nadal zgodnie z Twoim wywodem, o 10 groszy niżej... :-) a wówczas Twój wynik byłby nie 0,01 PLN zysku, ale 0,09 straty :-)
pozdr