Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,31 zł , zmiana od tamtej pory: -20,97%
Dnia 2022-01-31 o godz. 18:30 ~rr napisał(a):
> Opublikowano przy kursie:  0,81 zł , zmiana od tamtej pory: -61,35%
>
> to chyba nie wymaga komentarza :)
>
> Mogę jedynie dodać, że w pełni zgadzam się z kolegą steve2 odnośnie CBR. Nie wiem jakim cudem przebił się ten kretyński argument do głów troli wzrostowych kapciowych Pudla. Przecież kupno działki ... to koszty, samo wybudownie CBR to koszty, obsługa, amortyzacja budynku i sprzętu ... koszty, zatrudnienie dodatkowych pracowników ... koszty ...
>
> a ja się wciąż zastanawiam skąd będą zyski ? skoro już teraz SBE sobie nie radzi i to pomimo ogromnych dotacji które otrzymuje z publicznej kasy :)
>
> pozdrawiam
> rr

Widzę że trzeźwo patrzących realistów jest tu więcej na forum softa niż tylko Stew,Edek i ja... choć pewnie kogoś pominąłem,ale wybaczcie - nie mam możliwości śledzić tego bliżej...Witam w tym gronie rr.Może wspólnymi siłami otworzymy oczy liżącym swoje haki zatwardziałym marzycielom...Najwyraźniej ich maksyma inwestycyjna to : "maje akcje,moje akcje,moje akcje",albo :"nie stracę ani złotówy,poczekam".He he...Poczekają i w najlepszym razie odzyskają cash,w co wątpię,ale nic nie zarobią.potem będą się skarżyć znajomym "nigdy więcej giełdy"...A na razie znowu ulegają kosmicznym nierealnym obietnicom.Mało tego,przekonują innych że te obietnice to są fakty innych nowych,bo ci którzy poznali się na tym szwindlu już dawno oddali i odwracają od softa oczy więc nie są już narażeni na słuchanie tych mrzonek,bo się od nich po prostu odcięli.Ale ilu tu jeszcze napłynie i straci jeśli nie pieniędzy to czasu liczonego w miesiącach a może latach.A do tego cały czas jesteśmy coraz bliżej momentu że tych nowych niewtajemniczonych którzy kupują po 0,3 - 0,33 a następnie oddają w tej samej cenie po mieś.czy dwóch jest coraz mniej na rynku więc ryzyko zapadnięcia się kursu z sesji na sesję rośnie.Bo tak się to właśnie odbywa : nowi kupują - zniechęceni oddają ale nie niżej niż kupili i w ten sposób kurs utrzymuje się na tym nienaturalnie wysokim poziomie...I do tego wabienie przez polerujących swoje haki ww.wisielców.To ich działanie,widać czarno na białym,było kontrproduktywne dla kursu bo spadł dramatycznie.Teraz go zaledwie podtrzymuje.Czyż nie?To dla waszego dobra to piszemy puki jest jeszcze szansa wyjść odzyskując przynajmniej część pieniędzy bo jak zejdzie na 12gr to zwyczajnie będzie za późno.

A co mi powiedzą ci zatwardzialcy o aktualnym kursie JSW? Czy widzicie co tam się dzieje?Dzisiaj lokalny szczyt 47,4!...Jak tu byłem ostatnio to było 40! I trwa korekta...a temperatura na papierze rośnie całkiem wyraźnie! Zresztą...co ja będę sobie gębę strzępił ...
A wiście sobie...Pozdrawiam trzeźwo myślących wytrawnych inwestorów.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SOFTBLUE 2,51% 0,24 2025-09-23 17:01:28
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.