PEPE: Wreszcie!!! Takie zestawienie ofert spowoduje, że te firmy w końcu pokażą co mają do zaoferownia w zamian za kasę, którą biorą, bez wciskania "My wiemy najlepiej!".
Ostatnio tyle się tych firm narobiło, że mamy dylemat hipermarketu.
Ja pozbierałem oferty i zauważyłem np. że: na szkolenie trzeba sobie pojechać do pewnego miasta, a jak jest daleko, to co? Albo płacisz za program itp. kilka tyś. ale masz pełną obsługę, przedstawiciela, szkolenia, spotkania. Po co?! Dyrektorzy, "szkoleniwcy", samochody, komórki. Jedna firma bierze forsę... a bank prowadzi szkolenie. Community? Marketing sieciowy? Prowizja od poleconych klientów, to niezła reklama, ale kolejni płacą tę prowizję poprzednim.
Widziałem w Łodzi kilka punktów pewnej sieci... Bałbym się wejść! Nazwa "Fart" zbija mnie z nóg! Masz FARTA: dojdzie. Nie masz: nie dojdzie :) Nie mówiac już, że po angielsku "fart" znaczy pierdzieć.
Widziałem kilka wpisów osób samodzielnych, nie sieciowców. To też jest metoda! Nie kupujesz opieki sieci, robisz wszystko sam. Jak ktoś miał stłuczkę, to wie jak wygląda "opieka".
Jest wpis osoby, która otworzyła punkt bez niczyjej pomocy i po cholerę licencje i inne pierdoły?
Naważyło się tego, a wszyscy walczą o kasę. Co lepsze, niech odkryje Twoja strona!
Proponuję jeszcze jedną kolumnę. Jakie są koszty płacone firmie po przystąpieniu do sieci/kupieniu programu. To ważne, bo sieci z założenia żyją z tych, którzy w nią weszli. A firmy, które "oleją" twoją stronkę i nie uzupełnią danych, po prostu "papa". Co Ty na to?
Powodzenia i sorry za wpis na pół strony... (Yah..) :)
Witam.
Pozycja z kosztami działania w sieci zostanie umieszczona jak tylko się doszukam takiej informacji w ofertach lub otrzymam taką informację od sieci (przy okazji dziękuję firmom, które się odezwały - poprawki zostały umieszczone na stronie).
Czekam na kolejne propozycje parametrów zestawienia oraz oferty innych firm (chyba na polskim rynku opłat działa więcej takich firm ?).
Pepe...
Ale ACCADIA ma 28 gr od przelewu i 4-12 gr od każdego rachunku jako abonament... ja mam 25.000 przelewów miesięcznie z trzech punktów i u nich to wychodzi... 25,000 x 4 gr = 1.000 zł ale jak mam zapłacić ichnie 12 gr to mam już 25.000 x 12 gr = 3.000 zł miesięcznie... no dzięki....
dlaczego pomijasz tą informację... może jesteś od nich...
a poza tym jak to bezpłatne konto w banku skoro pobierają te 4 do 12 gr na na poczet utrzymania konta bankowego oraz rozwoju oprogramowania cytat z oferty....
Nie planujemy czerpać korzyści finansowych z prowadzonej przez Państwa działalności. Dlatego też prowizja w wysokości 0,04 - 0,12 zł od każdego wykonanego przez Państwa przelewu jest opłatą na poczet utrzymania konta bankowego oraz rozwoju oprogramowania.
poza tym oni udzielają licerncji na oprogramowanie.... ale za wyższą kwotę ... patrz ich umowa ....500 zł przed szkoleniem a po szkoleniu 3099,00 zł ... policz ... a jak masz problem, to policzę za Ciebię.... 3.599 zł ... u mowie nie jest zapisane czy to netto czy brutto... więc gdyby to było netto to + 22 % VAT to razem 4.390,78 zł.... no i co Ty na to...
zweryfikuj porównanie ofert....
Milamedia to ... może wiesz ile oni biorą....??? w ofercie nie ma ....
do Takko się nie przypnę bo tu nie ma co porównywać....
postaram się pobrzucić oferty Grosików i Mieszka...
z rynku opłat ciekawostka z netu na jednym z forum:
Widziałem w Łodzi kilka punktów pewnej sieci... Bałbym się wejść! Nazwa "Fart" zbija mnie z nóg! Masz FARTA: dojdzie. Nie masz: nie dojdzie Nie mówiac już, że po angielsku "fart" znaczy pierdzieć.
Witam.
Zestawienie na mojej stronie robione było na podstawie ofert umieszczonych na stronach www firm. Jeżeli nie jest tak w rzeczywistości to proszę o informacje.
"IDEA" - pudło: nie jestem od nich - jestem od siebie ;-) Jestem po prostu gościem, który od pewnego czasu przygląda się rynkowi opłat i którego wnerwiają "przepychanki" firm. Dlatego postanowiłem zebrać te dane w formie tabeli aby każdy mógł je sobie szybko porównać i wybrać coś dla siebie.
mam problem z wyciągnięciem info o liczbie ich punktów opłat ACCADI... czego się boją... na forum widziałam raz zapis YAHAGI http://www.twoja-firma.pl/forum/read.php?3,239,page=22 "Gdybyś troszkę się wgłębiła w temat, to byś się dowiedziała, że pod logiem ACCADII funkcjonuje w Polsce kilkadziesiąt podmiotów .. umówmy się, że między 30 a 40. Ale w ramach Projektu ACCADIA zrzeszonych jest około 120 placówek, które przyłączyły się w ciągu 5 miesięcy (od 31 stycznia dokładnie). Znaczna część pod swoim logiem, które w wielu wypadkach jest już wypracowane i nie ma sensu go zmieniać.
zastanawia mnie to jego że pod logiem ACCADII funkcjonuje w Polsce kilkadziesiąt podmiotów .. umówmy się, że między 30 a 40 .............................. YAHAGI tworzy tą sieć i nie wie ile mają punktów???
YAHAGI napisał dalej
Ale w ramach Projektu ACCADIA zrzeszonych jest około 120 placówek, które przyłączyły się w ciągu 5 miesięcy (od 31 stycznia dokładnie). Znaczna część pod swoim logiem, które w wielu wypadkach jest już wypracowane i nie ma sensu go zmieniać.
Jasne jak się nie ma własnych zasług to trzeba podeprzeć się cudzymi... to każda sieć powie że te bez loga to ich .... no bo ich i nie ma sensu go zmieniać (w domyśle loga).
IDEO..Cieszy fakt, że służysz informacjami; nie wiem jak inni, ale ja liczę na to, że będą rzetelniejsze niż w wypadku Projektu na literę A
...wgłębiła się w temat, to znaczy 'zadzwoniła'. Nie zadzwoniłaś, bo gdybyś zadzwoniła, to byś się dowiedziała, że nikt jeszcze nie ma prowizji w wysokości 12 groszy (nikt nie skorzystał z opcji przewidującej takie warunki-ale taka możliwość istnieje, jest to w ofercie). Jak to się stało, że PEPE wie o prowizji 20+4 a Ty nie ? Ty nadal 28+4 ? Ciekawe, no nie ?
... masz unikalny sposób korzystania z liczb, wiesz ?:
poza tym oni udzielają licerncji na oprogramowanie.... ale za wyższą kwotę ... patrz ich umowa ....500 zł przed szkoleniem a po szkoleniu 3099,00 zł ... policz ... a jak masz problem, to policzę za Ciebię.... 3.599 zł ... u mowie nie jest zapisane czy to netto czy brutto... więc gdyby to było netto to + 22 % VAT to razem 4.390,78 zł.... no i co Ty na to...
A ja na to:
Myślę, że PEPE nie ma problemu z liczeniem (on podał właściwą kwotę), ten problem jest po Twojej stronie., Nie masz pojęcia o czym piszesz :)) Mylą Ci się podstawowe terminy. (zakładam, że wiesz już czym jest franszyza....).Jesteś pierwszą osobą jaką znam, której udało się dwa razy doliczyć VAT ... Po mimo jasnych i jednoznacznych wskazówek. Zajrzyj do oferty.. i co widzisz ??
W ramach kwoty 2 950 zł netto proponujemy Państwu.... (netto IDEO .. netto)... i nieco niżej:
Dodatkowo aby obniżyć koszty początkowe rozpoczęcia działania punktu wprowadziliśmy dwie opcje płatności kwoty 2950 zł :
1. wpłata zaliczkowa kwoty 500 PLN i rozłożenie pozostałej kwoty na raty w systemie ratalnym (równe raty maksymalnie na 12 miesięcy ) ...
IDEO .. .nic więcej nie piszę, bo... bo nie wypada... Sprawdź co oznacza termin ‘zaliczka’
:)) Emi..
Problemów z wyciągnięciem info o punktach na literę A nie ma. Trzeba tylko o to zapytać. Z tego co pamiętam, to nie pytano mnie o to; to akurat była moja inicjatywa, by do tego nawiązać. Chcesz wiedzieć ile pracuje pod logiem ACCADIA ? (umówmy się, że właśnie zapytałaś -eś) - 37. Chcesz wiedzieć ile pracuje w ramach Projektu na literę A ? 120 (może nawet trochę więcej.. musiałbym policzyć stan na dziś... sorki, że nie wiem dokładnie, ale to nie jest dla mnie priorytet... nie używamy tego jako argumentu w reklamach). 120 – to liczba stanowisk pracujących w ramach Projektu na literę A.
YAHAGI tworzy tą sieć i nie wie ile mają punktów???
Wie... wie...
Ciekawe jak mam ująć w zestawieniu instytucję, która prowadzi na terenie Polski 35 placówek przyjmujących rachunki, korzystając z oprogramowania SEZAM napisanego dla potrzeb ACCADII (czyli kupionego u nas), mając konto w banku funkcjonujące w ramach Projektu na literę A ? To ile mamy tych punktów ? 37 ? czy 120 ? Podpowiedz może, która liczba będzie właściwsza ?
Jasne jak się nie ma własnych zasług to trzeba podeprzeć się cudzymi... to każda sieć powie że te bez loga to ich .... no bo ich i nie ma sensu go zmieniać (w domyśle loga).
Czy znane Ci jest pojęcie 'ZRZESZENIE' ? Chyba nie bardzo... Widzę, że pewną konsternację wywołały u Ciebie już dwie cyfry... Boję się więc podać trzecią... bo nie wiem, czy się nie pogubisz... 58 ... tyle mamy podpisanych umów. Podane cyfry dotyczą tylko i wyłącznie tych, którzy działają w ramach Projektu na literę A (i korzystają z programu SEZAM). Tych, którzy korzystają z programu SEZAM a nie pracują w ramach projektu na literę A – nie uwzględniłem.
:)) No i nie mamy zwyczaju podpierać się cudzymi zasługami.....
Drogi Yahagi, możesz pisać jaśniej, tzn. normalnie, zrozumiale? Z tego zlepka twoich wypocin nic nie wynika. Raz piszesz, że masz 120 punktów, raz ze 35 a innym razem 37... 58... to ile ich wreszcie jest? Interesowałam się otwarciem punktu, otworzę go niebawem z inną firmę ale badając rynek poprosiłam też o ofertę twojej. Pytałam o punkty w okolicy - chciałam się przekonać naocznie, że istnieją, porozmawiać z osobami prowadzącymi czy z firmą na "A" jak to nazywasz warto zaczynać. To normalne podejście przedsiębiorcy - uwiarygodnić firmę, z którą zamierza podpisać umowę. Zasłanianie się tajemnicą to bzdura! Wszystkie sieci podały mi jakieś kontakty do swoich punktów, tylko z twojej nie można było tego wydusić. DLATEGO WYBRAŁAM INNĄ SIEĆ. Dostałam od Was umowę współpracy. 2 950 netto powiadasz? Trzymam w ręku tę umowę i w &3 pkt 6 b jest kwota 3099,00 PLN (bez określenia brutto czy netto) - IDEA ma rację. Chyba, że zakładasz, że jestem głupia, ślepa albo nie umiem czytać?! Albo masz schizofrenię albo myślisz, że ludzie to idioci!?
OTO co udało mi sie uzyskać od sieci A... o prowizjach ....
Misia ma rację... kwota za licencję jest wyższa w umowie... i bez netto czy brutto ....
Bank pobiera stałą prowizję od każdego przelewu 0,28zł niezależnie od rodzaju przelewu.
a oto fragment maila od sieci A..... generalnie mijaja się z prawdą...
> Przy opłacie licencyjnej 2950 netto, wysokość prowizji sieciowej
> wynosi 0,04zł. Więc faktyczny koszt przelewu to 32gr.
> Warto w tym miejscu wspomnieć, że w przypadku gdy ilość
> przyjmowanych przez Panią dyspozycji osiągnie 80 dziennie
> wówczas prowizja Banku wynosić będzie 0,20zł.
> Nie jest to dużo gdyż niektóre punkty osiagają taką ilość po
> miesiącu funkcjonowania.
czyli od początku 28 gr + 4 gr = 32 gr....
no ale potem to po osiągnięciu 80 przelewów dziennie 20gr ... ale ja prowadzę punkt i było ciężko... ludzie których znam przez pół roku nie mogli osiagnąć 80 dziennie ... tzn że między różnica od 32 gr do 20 gr w całości stanowi to zysk A.... 12 gr idzie do sieci A.... to logiczne bo taki mają układ z bankiem...
CYTAT
> Jedyną opłatą, jaką pobieramy, jest prowizja sieciowa. Przy opłacie
> licencyjnej 2950zł netto wynosi ona 0,04zł od każdego przelewu.
> Dzięki temu nasi Partnerzy nie ponoszą już kosztów aktualizacji oprogramowania Sezam,
> utrzymania rachunku i dzierżawy systemu bankowego.
Ja za konto miesięcznie płacę 23 zł ... z czego 18 to opłata za konto gosp a 5 za dostep do konta poprzez internet... a u nich to wszystko od 4 do 12 gr .... w rzeczywistości stale 12 gr od przelewu... no fajne sumy jak ktoś ma dużo przelewów ..... przy 25.000 przelewach miesięcznie tak jak pisała IDEA to 3.000 zł.... Wow!!!!
Dalej piszą ......tj sieć ACCADIA....
> Jakich korzyści finansowych można się spodziewać?
> W oparciu o tabelę prowizyjną projektu ACCADIA prezentujemy je na poniższym
> zestawieniu:
>
> Średnia dzienna
> liczba rachunków 40 - 80 - 100 - 150 - 200 - 300
>
> Oczekiwany
> zysk miesięczny 930,12 - 1860,24 - 2325,30 - 3487,95 - 4650,60 -6975,90
>
> Nasze doświadczenie wskazuje, że 100 rachunków dziennie jest dostarczane do
> Punktu Opłat już w pierwszym miesiącu prawidłowej jego pracy.
> Sukcesywnie ilości te rosną przekraczając liczbę -200 - 300 opłat na dobę,
> a w najsprawniej działających miejscach nawet 500.
..........BZDURA ..... przy jednym stanowiski to max wynosi 150-200 a 500 to mrzonki... i że po pierwszym miesiącu jest 100 dziennie.... kto prowadzi punkt niech się wypowie .... ilu z was z trudem osiąga 100 lub nie może przekroczyć tej magicznej liczby.... owszem mój kolega z Kłobucka miewał po 400 ale w skali miesiąca nadal daje 150-200 dziennie... bzdura Panie Yahagi....
Widzę że po sposobie formuowania myśli reprezentuje Pan raczej niski poziom wykształcenia, a co najgorsze bez większych aspiracji do samorozwoju.... dzisiejsze czasy to nie pora na fanatyków... ale zawsze byłam za równouprawnieniem... poza tym proszę tak nie buzować emocjonalnie ... to tylko forum... a ja mam prawo powiedzieć co wiem i jakie jest moje zdanie.... a swoją droga dzie Pan i Pańscy współpracownicy nabyli tą manierę posługiwania się półsłówkami i niebywałą wprost zdolność do nakłaniania ludzi do rzeczy na które nie mają ochoty lub te które nie sa zgodne w prwdą...
Witam.
Dostałem kilka listów z informacjami o dużych różnicach między ofertą a stanem faktycznym (postaram się jak najszybciej skorygować zestawienie - zaraz po potwierdzeniu danych).
Chciałbym, żeby moje zestawienie było jak najbardziej dokładne, żeby nie było zestawieniem reklam dlatego proszę o listy od użytkowników danych rozwiązań - to najlepsze źródło informacji.
jestem zainteresowana założeniem punktu opłat i nie wiem czy firmy które chcą więcej to zajmują się też zabudową, jakie są wymagania, wymiary i napiszcie coś o Grosiku?
... widziałem porównanie PEPE ... i powiem że porównywania matematyczne to nic... bo to jak porównanie malucha do mercedesa... jedni są lepsi i bardziej zanani na rynku, cieszą się zaufaniem i ludzie pisza o nich "to uczciwa firma - proszę z nimi nie mylić firmy x..." a inne firmy są mniej znane, mają słabszą markę to tak jak z Sony i Sanyo... co kupisz... ??
PEPE ... te 500 zaproponował Yahagi jako pewna liczba do obsługi na ich punktach.... ja tez w to nie wierzę...
ale dlaczego w Accadi naliczasz tylko 4 gr ... albo zrób skarajne grosze czyli dla 4 i 12 lub wstaw średnią ... czyli... 8 gr.. no to chyba uczciwe...
poza tym w MM to chyba koszt bankowy a nie dla MM ... a jak to jest w TAKKO czy oni puszczają to przez konta osobiste czy firmowe... i ile to kosztuje??? bo ja mam oferte ... nie piszą wprost o tym że to z osobistego ale to faktycznie 0 zł a do wyboru jest drugi bank z prowizją 29 gr.... zrozum jaki to wybór... może to nie wybór tylko ryzyko....0zł za osobiste a 29 gr za przelewy z firmowego... dopytaj się.... lub forumowicze odpiszcie... ci którzy korzystają...
jak to się ma do prawdy... mam ich ofertę... ale to nie jest wprost powiedziane... tylko że szczegóły potem... więc jak ktoś chce kupić kota w worku to nie trzeba daleko szukać.....TAKKO
Witam
Oczywiście Grzegorz ma rację. Matematyczne porównania nie oddają w pełni wartości poszczególnych ofert ale mogą być pomocne przy wybieraniu oferty dla siebie (i takie założenie ma moja strona - pomoc dla szukających). Jak zauważyliście w symulacji są tylko przychody z prowizji za przelewy oraz koszty wymienione w ofercie (po stronie przychodów nie ma prowizji z innych źródeł wymienionych w ofercie, a po stronie kosztów brakuje czynszu, ZUSów, opłaty za telefon itp.)
Jesteście wszyscy nienormalni !!!.
Jeśli znacie podstawy kożystania z komputera - internetu, macie dostęp do telefonu, to czemu sami nie znajdziecie oferty jakiegoś banku - który udostępnia usługę "PUNKT OPŁAT" - czy to za wiele dla Was?? - lepiej wybulić kilka tys zł niż spędzić kilka godzin na necie i samemu założyć sobie Punkt Opłat - przecież wszystkie te WSPANIAŁE, NJLEPSZE - firmy specjalizujące się w załatwianiu takich punktów działają właśnie na podstawie umowy z BANKIEM.
Tak więc dalej sobie róbcie zestawienia kosztów, ofert itp. ja to olewam - Sam sobie załatwiłem taki punkcik i jestem szczęśliwy, a dodatkowo mam w kieszeni - ile to mówicie - noo co najmniej kilka tys zł.
Akurat tego typu wymiany zdań zupełnie nie uważam za celową. Zupełnie nie widzę potrzeby, abyśmy na tym poziomie rozmawiali. Ja nie mam zwyczaju rozmówców obrażać... (emocje z cuglów się urywają ? czy kończą się argumenty merytoryczne ?)
Nie będę przekonywał do 500 przelewów na miesiąc. Namierzony przezemnie przypadek to max 950 z jednego dnia (początek kwietnia tego roku dokładnie). Nie jest to reguła, ale się jednak zdarza... nikomu nic nie obiecuję...
...
Ja za konto miesięcznie płacę 23 zł ... z czego 18 to opłata za konto gosp a 5 za dostep do konta poprzez internet... a u nich to wszystko od 4 do 12 gr .... w rzeczywistości stale 12 gr od przelewu... no fajne sumy jak ktoś ma dużo przelewów ..... przy 25.000 przelewach miesięcznie tak jak pisała IDEA to 3.000 zł.... Wow!!!!
...
Cóż... odnośnie liczenia - już się wypowiadałem ... wychodzi, że masz atrakcyjniejszą ofertę.... czyli nie skorzystasz z naszej....
Zastanawiam się wiec dlaczego ją tak zwalczasz ? Jaki masz w tym interes ? Myślę, że forumowicze już to wiedzą...
Yahagi: O tobie nie ma co pisać bo uprawiasz krytykę negatywną i wyśmiewasz się z adwersarzy. Jesteś tak napompowany, jakbyś wypił kawę z całej paczki. Wiesz kim jesteś. Spalasz się i ja od ciebie nie kupię nic.
Emi: ja też mam ofertę TAKKO i wyraźnie jest tam napisane, że żadne konto OSOBISTE nie wchodzi w grę, tylko FIRMOWE, nie czytałaś??? Więc nie pisz, że ludzie kupują kota w worku. Do wyboru w T. są dwa banki. W jedym masz darmowe, w drugim płatne. W każdym inaczej się to robi.
Od razu widać, że promujesz swoją firmę.
A tak w ogóle jak chcecie mieć kilkaset przelewów dziennie, dobrze to przemyślcie. Rynek jest tak nasycony, to tak, jakbyście otwierali spożywczaka i chcieli mieć kilkaset litrów mleka sprzedanych co dzień.
Do punktów opłat i tak nie trafia więcej niż 50% potencjalnych klientów. Reszty nie ruszycie.
Im wiecej klientów, tym wiecej kosztów. Ubezpieczenie, konwój, sejf.
Strona PEPE daje do myślenia. Dziwne, że tylko trzy firmy są tam reprezentowane. Nie sądzę aby miał interes w tym, że tylko oni. Reszta ma gdzieś to forum a ono przecież wyskakuje najwyżej w wyszukiwarce... To daje do myślenia.
Dostałam wczoraj ofertę kilku firm i ciekawi mnie jedno dlaczego nikt nie pisze o grosiku albo mieszku, jak dla mnie to mają oni najlepszą ofertę pod względem bezpieczeństwa, fakt, że odprowadzasz im prowizje.
Yahagi, czy mógłbyś się ustosunkować do bredni, które wypisujesz na forum? Pisałam to już wcześniej ale chyba masz kłopoty ze wzrokiem albo milczysz na ten temat, bo ci głupio za te bzdury, które się kupy nie trzymają. Powtarzam więc i chciałabym uzyskać konkretną odpowiedź, dlaczego w ofercie masz co innego a w umowie co innego. Przytaczam:
Drogi Yahagi, możesz pisać jaśniej, tzn. normalnie, zrozumiale? Z tego zlepka twoich wypocin nic nie wynika. Raz piszesz, że masz 120 punktów, raz ze 35 a innym razem 37... 58... to ile ich wreszcie jest? Interesowałam się otwarciem punktu, otworzę go niebawem z inną firmę ale badając rynek poprosiłam też o ofertę twojej. Pytałam o punkty w okolicy - chciałam się przekonać naocznie, że istnieją, porozmawiać z osobami prowadzącymi czy z firmą na "A" jak to nazywasz warto zaczynać. To normalne podejście przedsiębiorcy - uwiarygodnić firmę, z którą zamierza podpisać umowę. Zasłanianie się tajemnicą to bzdura! Wszystkie sieci podały mi jakieś kontakty do swoich punktów, tylko z twojej nie można było tego wydusić. DLATEGO WYBRAŁAM INNĄ SIEĆ. Dostałam od Was umowę współpracy. 2 950 netto powiadasz? Trzymam w ręku tę umowę i w &3 pkt 6 b jest kwota 3099,00 PLN (bez określenia brutto czy netto) - IDEA ma rację. Chyba, że zakładasz, że jestem głupia, ślepa albo nie umiem czytać?! Albo masz schizofrenię albo myślisz, że ludzie to idioci!?
Misia... wystarczy mnie jedynie uważnie przeczytać:
Mamy podpisanych 58 umów...
W ramach tych 58 umów funkcjonuje 120 okinek kasowych (są tacy, którzy mają więcej niż jedną placówkę.. to chyba nie jest trudne).
Z pośród tych 120 - 35 funkcjonuje pod szyldem A, a pozostałe pod swoimi własnymi... czy to już jest zrozumiałe ?
Kwota 2950 jest - jak pisałem - jest kwotą netto... i to akurat można przeczytać, choćby w ofercie. Brutto daje to 3599 zł.
§ 3 pkt 6.a przeczytaj... mam wrażenie że jest tam jednoznacznie napisane:
a) zaliczkowo - 500,00 złotych w terminie 7 dni przed dokonaniem instalacji i uruchomienia punktu kasowego
dodaj kwotę z punktu b do kwoty z punktu a ... i wyjdzie 3599 ... zbieżność z 2950 netto (a więc 3599 brutto - to przypadek ?)
Yahagi napisł: EMI (fajny nick... prawie 'przypadkowy')
Yahagi jak nie masz się do czego przyczepić to przyczepiasz sie do mojego nick'a ... Emilia, Emilka, Emila ... lepiej??
Pomyśl konstruktywnie i odpowiedz na rzeczowe pytania....
ROMEK... w ofercie nic nie było napisane nt. kont czy osobiste czy firmowe... więc co to za wybór 0 gr a 28 gr... no kto wybierze droższą wersję... i dlatego wysnułam takie wnioski... mea culpa....
ja zgodzę się z przedmówcą - Grzegorzem - który napisał....
... widziałem porównanie PEPE ... i powiem że porównywania matematyczne to nic... bo to jak porównanie malucha do mercedesa... jedni są lepsi i bardziej zanani na rynku, cieszą się zaufaniem i ludzie pisza o nich "to uczciwa firma - proszę z nimi nie mylić firmy x..." a inne firmy są mniej znane, mają słabszą markę to tak jak z Sony i Sanyo... co kupisz... ??
....chwilowo wstrzymuję się od głosów... bo to niepotrzebne bicie piany ... poczekam na efekt końcowy strony PEPE....
Emi: ja dzwoniłem do faceta z T. i powiedział mi, ze skoro to jest działalność gospodarcza, to konta są gospodarcze i to jest oczywiste. Mam przed sobą ofertę na papierze i jak byk stoi:"firmowe".
Mało tego, roczek temu zalecała mi pewna firma z Koszalina, zebym sobie wpłacał na osobiste.
Wszyscy dobrze wiemy, ze to forum, to pojedynek konkurencji a ja mam wrażenie, ze jesteś tego przykładem.
PEPE: W "Mieszku" nie ma ceny przelewów, kosztów,cech oprogramowania. Jak olewają jedyną rzetelną stronkę, to... no wiesz?
Przeczytałem też post "siary" parę stronic wcześniej (22) o GPI. Ciekawa sprawa. Byłem na stronce i faktycznie agent ma 50gr. z przelewu. Sztywny kurs - tzn. wchodzi konkurencja i jestem ugotowany.
Może zrobisz kolejną rubryke? Wysokość prowizji za przelewy??
Romku chyba nie potrafisz zinterpertować strony PEPE... tam juz jest info o "Wysokości prowizji za przelewy" ... rubryka istnieje od początku... a nazywa się "KOSZT PRZELEWU" ... PEPE tego nie przeoczył... PEPE - punkt dla Ciebie!!....
Emi: Czy Ty masz mnie za idiotę? Wysokość prowizji za przelew to nie koszty tegoż przelewu dla agenta/właściciela punktu opłat TYLKO DLA KLIENTA TAKIEGO PUNKTU. Przeczytaj uważnie co napisałem. Sprawa w kontekście jest oczywista!
Z jakiej jesteś sieci?
PEPE: Uważam, ze wysokość prowizji za przelewy, to ważna sprawa, gdyż jesli sieć sztywno narzuca prowizję od przelewów to taki punkt moze łatwo ugotować konkurencja.
pzdry dla myślących.
Zestawienie pepe przestaje być rzetelne. Siostra przyjmuje opłaty programem bilon i jakoś nie dopatrzyłem sie tam połowy opcji, o których piszesz. Tego automatycznego wyboru odbiorców,importu raportów realizacji przelewów dostarczanych z banku-fajnie gdyby to było. Paragony? Ciekawe... O pracy sieciowej nie ma mowy. Wystarczy ściągnąć program i zobaczyc jak jest napisany. Do tego nie jest potrzebny nawet numer seyjny.
Ktoś cię Pepe wprowadził w błąd, albo promujesz. Zapytaj go jak się wczytuje dane raportów z banku, bo ja nie widzę tu takiej możliwości.
Ty Colloss moze Twoja siostra nie sciagnela aktualizacji lub sciagnela piracka wersje... a moze juz nie masz mozliwosci wyciagania pomyslow z danej siec bo straciles oststnia mozliwosc wyciagania nowych opcji dla SWOJEJ SIECI... walasciwie to nie TWOJEJ tylko cwanego kolegi.... ale to taki maly szczegol....
Romek: z tego co się orientuję to punkty w sieciach mogą ustawiać sobie prowizje według swojego "widzimisię" więc trudno to ująć w zestawieniu.
Colloss: napisałem na początku strony: "informacje umieszczone na tej stronie pochodzą z witryn wymienionych niżej firm lub z listów od właścicieli" - jeżeli nie ma danych na stronie to znaczy, że informacja przyszła od właściciela.
A może to po prostu nie działa? A jeśli działa, to może powiedz gdzie się te raporty wprowadza? Program jest kupiony legalnie, są na to dokumenty. Reszty wypowiedzi nie rozumiem, ale to taki mały szczegół.
Pepe: rozumiem, że starasz się byc obiektywny, ale to bardzo trudne.
Interesuje mnie okienko tanich opłat,mam juz działalnosc gospodarzą chce cos do tego dożucic, mam tez lokal i stoi pusty, nie miałem doczyniena z taką działalnoscią, wiec prosze o wskazówki, chetnie przystąpie do jakies sieci tanich usług
matus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Interesuje mnie okienko tanich opłat,mam juz
> działalnosc gospodarzą chce cos do tego dożucic,
> mam tez lokal i stoi pusty, nie miałem doczyniena
> z taką działalnoscią, wiec prosze o wskazówki,
> chetnie przystąpie do jakies sieci tanich usług
Widze ze wlasciciel sie wypowiedzial. No coz - milamedia to jedna z najgorszuch firm, ktora stawia tylko na pozyskanie nowych klientow, a nie na rozwoj istniejacych punktow. Co z tego, ze wprowadzaj nowe uslugi, jakies smieszne gwarancje, skoro ich oprogramowanie nie zmienilo sie od ponad pol roku. Stoja w miejscu. Ciekaw jestem czy jak wejdzie euro to nadal beda realizacowac platnosci w zlotowkach. Wiem cos o tym, bo mialem "przyjemnosc" wspolpracowac z nimi.
Do "mila" i "gość" - Wiecie co, tak popatrzyłem sobie na te fotki i widzę, że można być z gołą d...ą ale zrobić sobie ładną otoczkę i udawać, że jest biznes.
Ty Realista ... a coś ty taki niekulturalny... Twoje zachowanie zwykło się w psychologi nazywać jako projektowanie uczuć... znaczy się sam nic nie masz i zwykle grasz kogoś(kogoś kim nie jesteś i co groszem nie śmierdzi) a rzucasz się innym do gardła... zarzucając swoje niedociągnięcia i niedostatki... zweryfikuj swoją postawę... mogę dać Ci namiar na fajnego psychologa....
Dzieki "x" za troskę. Zupełnie niepotrzebnie się o mnie martwisz. Pomartw się o siebie, bo mniemam, że masz duuuuuuuuuużo wspólnego z "EMI", "EMU", "mila", "gościem". Zdradzają... cię... te... wielokropki... A co do "nie śmierdzenia groszem" - nie mów hop...
No podawać się za Yahagiego - to już totalny nietakt :)) Kończą się koleżance argumenty ?
EMU (Mila itd): mam dziwne wrażenie, że rozmawiasz tu sama ze sobą.
Postaraj się nie podszywać podemnie. Zawsze myślałem, że to poniżej Twojego poziomu. Zastanawiam się, czemu zniżasz się tak bardzo ? Będąc na takim poziomie ??
Yahagi - to Yahagi ... i zupełnie nie widzę potrzeby tworzenia dodatkowych twarzy.
PS.
Usuńcie mnie ze zdjęć ze spotkań śląskich, bo jestem przecież 'niesłuszny'.
Realista:
Gość - to raczej nie MILA/EMU .. itd. Akurat jego post ma krytyczne brzmienie.
Jeżeli ktoś nie zdążył obejrzeć a chciałby wiedzieć
za co:
www.milamedia.pl/galerie/biuro1/index.htm
i komu się płaci:
www.milamedia.pl/galerie/pracownicy1/index.htm
to jeszcze może.
Uuuuu... ktoś tu ma dużo wrogów... Uuuu... Pewnie nie płacą swoich zobowiązań wobec innych? Drodzy Forumowicze wypowiedzcie się, co myślicie o tych zdjęciach i wypowiedziach, bo mi to dziwnie wygląda... Czemu żadna inna firma zakładająca punkty opłat - a jest ich w Polsce mnogo - nie jest tak kontrowersyjna? Jakie macie zdanie?
Z przyjemnością podyskutowałbym o doświadczeniach wynikających z pakietu TAKKO, ale nie bardzo jest tu wogóle z kim dyskutować. Dostrzegam jedynie przepychanki między mniej lub bardziej kulturalnymi przedstawicieli różnych sieci robiących z siebie mniejsze lub większe pośmiewisko. Z chęcią porozmawiałbym o doświadczeniach użytkowników TAKKO, ale z osobami o poglądach różnych od: kocham pana panie Mariuszu.... jest pan moim idolem...