OTO co udało mi sie uzyskać od sieci A... o prowizjach ....
Misia ma rację... kwota za licencję jest wyższa w umowie... i bez netto czy brutto ....
Bank pobiera stałą prowizję od każdego przelewu 0,28zł niezależnie od rodzaju przelewu.
a oto fragment maila od sieci A..... generalnie mijaja się z prawdą...
> Przy opłacie licencyjnej 2950 netto, wysokość prowizji sieciowej
> wynosi 0,04zł. Więc faktyczny koszt przelewu to 32gr.
> Warto w tym miejscu wspomnieć, że w przypadku gdy ilość
> przyjmowanych przez Panią dyspozycji osiągnie 80 dziennie
> wówczas prowizja Banku wynosić będzie 0,20zł.
> Nie jest to dużo gdyż niektóre punkty osiagają taką ilość po
> miesiącu funkcjonowania.
czyli od początku 28 gr + 4 gr = 32 gr....
no ale potem to po osiągnięciu 80 przelewów dziennie 20gr ... ale ja prowadzę punkt i było ciężko... ludzie których znam przez pół roku nie mogli osiagnąć 80 dziennie ... tzn że między różnica od 32 gr do 20 gr w całości stanowi to zysk A.... 12 gr idzie do sieci A.... to logiczne bo taki mają układ z bankiem...
CYTAT
> Jedyną opłatą, jaką pobieramy, jest prowizja sieciowa. Przy opłacie
> licencyjnej 2950zł netto wynosi ona 0,04zł od każdego przelewu.
> Dzięki temu nasi Partnerzy nie ponoszą już kosztów aktualizacji oprogramowania Sezam,
> utrzymania rachunku i dzierżawy systemu bankowego.
Ja za konto miesięcznie płacę 23 zł ... z czego 18 to opłata za konto gosp a 5 za dostep do konta poprzez internet... a u nich to wszystko od 4 do 12 gr .... w rzeczywistości stale 12 gr od przelewu... no fajne sumy jak ktoś ma dużo przelewów ..... przy 25.000 przelewach miesięcznie tak jak pisała IDEA to 3.000 zł.... Wow!!!!
Dalej piszą ......tj sieć ACCADIA....
> Jakich korzyści finansowych można się spodziewać?
> W oparciu o tabelę prowizyjną projektu ACCADIA prezentujemy je na poniższym
> zestawieniu:
>
> Średnia dzienna
> liczba rachunków 40 - 80 - 100 - 150 - 200 - 300
>
> Oczekiwany
> zysk miesięczny 930,12 - 1860,24 - 2325,30 - 3487,95 - 4650,60 -6975,90
>
> Nasze doświadczenie wskazuje, że 100 rachunków dziennie jest dostarczane do
> Punktu Opłat już w pierwszym miesiącu prawidłowej jego pracy.
> Sukcesywnie ilości te rosną przekraczając liczbę -200 - 300 opłat na dobę,
> a w najsprawniej działających miejscach nawet 500.
..........BZDURA ..... przy jednym stanowiski to max wynosi 150-200 a 500 to mrzonki... i że po pierwszym miesiącu jest 100 dziennie.... kto prowadzi punkt niech się wypowie .... ilu z was z trudem osiąga 100 lub nie może przekroczyć tej magicznej liczby.... owszem mój kolega z Kłobucka miewał po 400 ale w skali miesiąca nadal daje 150-200 dziennie... bzdura Panie Yahagi....
Widzę że po sposobie formuowania myśli reprezentuje Pan raczej niski poziom wykształcenia, a co najgorsze bez większych aspiracji do samorozwoju.... dzisiejsze czasy to nie pora na fanatyków... ale zawsze byłam za równouprawnieniem... poza tym proszę tak nie buzować emocjonalnie ... to tylko forum... a ja mam prawo powiedzieć co wiem i jakie jest moje zdanie.... a swoją droga dzie Pan i Pańscy współpracownicy nabyli tą manierę posługiwania się półsłówkami i niebywałą wprost zdolność do nakłaniania ludzi do rzeczy na które nie mają ochoty lub te które nie sa zgodne w prwdą...