• do Olgi Autor: ~Bartosz [83.24.97.*]
    Olgo

- nie mam w tej chwili przed sobą dyrektywy, więc nie powołam się na artykuły ( mogę to zrobić dopiero wieczorem), ale przykro mi osoby fizyczne ( działlność) świadczące takową usługę zgodnie z postanowieniami/zapisami dyrektywy, będą traktowane jako instyrucje płatnicze - czy tego chcesz czy nie. Owszem najprawdopodobniej ( te do 3 mln. EUR) zostana zwolnione z posiadania kapitału. etc... natomiast nie zostaną zwolnione z zabezpieczeń.
    A czy tak się stanie, że zastaną wyłączone czyli zwolnione - cóż ostateczna decyzja należy do Sejmu. Zdeklarowanym przeciwnikiem jest np. Związek Banków Polskich i kilka innych organów, czyli środowisko o wielkim looby dążące wprost do zachowania własnych sieci i przejęcia/wchłonięcia pozostałych w ich struktury.

Szanse ( złudną) mają li tylko te najmniejsze ( czyli mikroprzedsiębiorstwa) o ile zgodzą się na bycie traktowanymi jako konsumenci i pozbawią się automatycznie wszystkich innych praw.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Bartosz [83.24.97.*]
    "Jako żywo" zapomniałaem o jeszcze jednym - aby nie było niedomówień !!!

Aby zachować obiektywizm - swoją wiedzę na temat postępu prac nad Dyrektywą czerpię zupełnie z innego źródła - czyli od zdeklarowanego przciwnika NIEZALEŻNYCH ( pozwolicie Państwo, iż nie ujawnię jego tożsamości - gdyż nie jestem zwolennikiem lansowanych obecnie
    " pocałunków śmierci":)))). Mogę powiedzieć tylko iż to ktoś ze Związku Banków Polskich.

Na pytanie, kto z Niezależnych uczestniczy w pracach czynnie ( jest na spotkaniach, broni Niezaleznych - jest lista obecności wszyscy sprawdzają kto jest) - odpowiedź była jednoznaczna - tylko Konsorcjum Acc.

Na pytanie - na czyją prośbę zastał zaproszony przedstawiciel PIU
    (ubezpieczenia dla NIEZALEŻNYCH maych podmiotów) odpowiedź była jednoznaczna - tylko Konsorcjum Acc.

Na pytanie - czy Konsorcjum - faworyzuje siebie jako jedynie słusze rozwiązanie dla Niezależnych - odpowiedź była jednoznaczna - NIE.
    Robi to natomiast VIA, ale nie Konsorcjum.

Tak to wygląda w oczach innych a co najważniejsze przeciwników.

POWTARZEM PO RAZ SETNY I BĘDĘ TO ROBIŁ DO ZNUDZENIA -

- nie interesuje mnie - kto tam jest z NIEZALEŻNYCH - póki chroni nasze interesy; nie faworyzuje SIEBIE I NIE CZYNI Z SIEBIE JEDYNIE SŁUSZNEGO ROZWIAZANIA DLA POZOSTAŁYCH - TO POPIERAM i BĘDĘ POPIERAŁ.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [89.174.212.*]
    Bartoszu wszystko OK - to odpowiedz sobie dlaczego Acc to robi ?? jaki ma w tym cel skoro samo nie zajmuje sie jako takimi przelewami, a jedynie dystrybuuje program do pracy ?? im jest obojetne jak to będzie sformalizowane, dla nich jest ważne żeby ich program na którym zarabiają krocie był TYM JEDYNYM - czy to jest Twoim zdaniem niezależność skoro będziesz skazany tylko na jeden program ??

Drugi argument skoro Acc jest tak aktywne w temacie tej niezależności i jednocześnie tak mocno się tutaj udziela czemu nie wskaże możliwości dołączenia się NIEZALEŻNIE a nie z nimi do prac ?? skoro im tak naprawdę (niby) zależy na tym ??

Nie widzisz czy nie chcesz widzieć, że to jest baaaaaaardzo powolne i baaaaaardzo sprytne zarzucanie sieci i eliminowanie potencjalnych konkurentów.
  • Do Niezależni Autor: ~Bartosz [83.24.97.*]
    Jak wcześniej pisałem - szukałem kontaktu z Niezależnymi, którzy biora udział w pracach:

i znalazłem poniższe informacje:

Oficjalne wpisy dokumentujące ich status jako Uczestników w pracach Grupy - potwierdzone Pismem Ministerstwa Finansów

1. IGPF - Izbę Gospodarczą Posredników Finansowych . Dlaczego ich tam nie ma ??? Nie mnie stawiaj to pytanie - tylko IGPF ???

2. Konsorcjum ACC - biorą udział.

3. Na stronie dwóch sieci NIEZALEŻNYCH ( pozwolisz, iż nie wymienię ich nazw) znalazłem tylko wpis iż biorą udział, natomiast nie znalazłem żadnego oficjalnego pisma/potwierdzenia z Ministerstwa Finansów - tak jak w dwóch powyższych przypadkach.

Dlaczego ich tam nie ma, skoro piszą, iż są ??? Nie mnie stawiaj to pytanie - tylko tym sieciom ???

Jeszcze raz - nie podam ich nazw, ponieważ o ile te informacje są nieprawdziwe i zastały umieszczone li tylko w celach marketingowych, sici te mogą zostać pozwane do sądu np. przez któryś z organów państwowych, a ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego.

O ile są prawdziwe a Oni nie biorą udziału w pracach - to ich decyzja, ich wybór.

W związku z powyższym, aby mieć lepszy/bezstronny "ogląd" sytuacji
    ( nie sugerować sie uwagami, sorry np. Twoimi, czy kogokolwiek innego
    > mówmy wprost konkurujących sieci< poszukałem dojść do przeciwnej strony.

Logiczne - najbardziej bezstronnym ( w tej sytuacji) jest Zwiazek Banków Polskich - bo zdeklarowany rywal Konsorcjum w interesach.

W związku z powyższym - mam dwa w jedny:
    1. informację - i to rzetelną - na temat prac/Dyrektywy
    2. i obiektywną opinię jak postępuje Konsorcjum w stosunku do Nas
    (niezależnych) do i Was ( sieci) jako do konkurencji.

cyt.
    "Drugi argument (...) czemu nie wskaże możliwości dołączenia się NIEZALEŻNIE a nie z nimi do prac ?? skoro im tak naprawdę (niby) zależy na tym ?? "

Zadałeś to samo pytanie IGPF i pozostałym?? Zadałeś to pytanie Konsorcjum??? Sądzę, ze nie zadałeś.

Skoro tego nie zrobiłeś, to albo jesteś jednym z tych którzy mącą, albo Ci na tym nie zależy, i robisz wyłacznie "własny biznes"( bez urazy) bez względu na to co będzie później....

Obserwując Waszą walke ( nie na argumenty a epitety, czy wzajemne
    "podgryzanie" się) doszedłem do wniosku, iż nie warto - wierz mi - nie warto - mieć z Wami nic wspólnego.

Jest to przykre,nawet bardzo przykre ale sami sobie na to zasłużyliście.

Wolałem zasięgnąc opinii " wroga" niż potencjalnego sprzymierzeńca.
    Ich opinia jest przynajmniej obiektywna.

Jak widać ( " po tym zagryziakowie" ) miałem rację - wojna trwa nadal.
    Głupia, prowadząca do samozagłady. No cóż..... wnioski pozostawię wyłaczne na swoj własny użytek.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [89.174.212.*]
    BARTOSZU w pełni się z Tobą zgadzam co do wojny z jednym małym ale

Mianowicie nie ja Tą wojnę wypowiadałem czy zaczynałem, ja nie jestem żadną firmą, konscorcjum, siecią czy czym kolwiek innym, jestem jednym z wieleu niezależnych w tym kraju. Tyle tylko, że miałem okazję od środka poznać niektóre z systemów. Koledzy z acc mają cel zgoła inny od mojego czy Twojego W ich rozumieniu niezależnośc ma polegac na tym, że każdy w swojej kasie może robic co mu się tylko podoba wszak pod jednym warunkiem Z ICH PROGRAMEM na ICH WARUNKACH DZIERŻAWY. Wiem że to forum ma juz blisko 190 stron ale zadaj sobie troszkę trudu i poczytaj wstecz Ci sami ludzi atakowali z pełną wściekłością każdego kto miał dowolnie inną koncepcję inną od ich. Jak mówią tu jest cały pies pogrzebany. Spójrz na to chłodnym okiem. Dlaczego na mnie naskakują ?? bo jestem jeden i wiedzą że mogę bronic się jedynie sam, a oni w ramach "dyżurów" całą dobę. Zrób test zmień nicka, zacznij pisać o niezależności bez nich to zostaniesz taką samą "szmatą" jak ja. Tylko dlatego że nie będziesz wyznawał jedynie słusznej teori i wiary w kult acc.
    Masz rację mówiąc że ludzie widzą i się zrażają. W moim wypadku nie ryzukuję nic bo nie reprezentuję nikogo poza sobą i na niczym nie zarabiam oni walczą o grubą kasę !! Dlatego jeśli ktoś kto to czyta odszedł od pomysłu współpracy z nimi to już sukces.
    Poczytaj na spokojnie moje wpisy zobaczysz że w każdym z nich jest namawianie do pełnej niezależności od kogokolwiek nic więcej.

autor Do bartosza - chętnie wezmę udział w pracach takiej grupy, jednak nie będę miał aż tak dużo czasu na inensywną prace w niej bowiem na chleb zarabiam nie tylko prowadzeniem kasy, ale jeszcze paroma innymi rzeczami. Zapewne też inni. Jak widać tylko koledzy z acc mają duuuużo czasu na to - wniosek dlaczego wysnujcie z tego sami. Najbardziej jednak śmieszy mnie to, że karty w tym biznesie tak naprawdę próbuje rozdawać firma handlująca materiałami budowlanymi czy czymś takim, a nie poważna instytuacja finansowa. To już chyba też daje dużo do myślenia. Zaangażowani w temat zresztą to wiedzą
  • do punkt opłat Autor: ~Bartosz [83.24.104.*]
    - A jednak zmusiłem Was do konstruktywnego myślenia i ujawnienia się pozostałych.

Poproszę o order - ma mą biedą " pierś steraną" : ))))

Rozwiązanie istnieje ( bo istniało od zawsze ))) - tak jak nawoływałem już dawno dawno temu.... ( n. stron wstecz).

A teraz przestańcie się zwalczać - bo wrogami sobie nie jesteście - tylko połaczcie siły. Rynek jest tak wielki, że wystarczy miejsca dla wszystkich.

Waszym/Naszym wspólnym wrogiem - są sieci założone przez banki i kapitał zagraniczny. Tak więc nalezy zewrzeć szyki i stawić czoło pozostałym.

Skontaktujcie się pomiędzy sobą - uzgodnijcie wspólny front i DO DZIEŁA.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Bartosz [83.24.104.*]
    - Do Olgi

Olga masz bardzo poważny problem z oceną rzeczywistości.
    Jesteś gotowa poświęcić wszystko i wszystkich dla własnej prywaty.
    Co do zasady " a po Nas niech i goła ziemia... "

Nie interesuje mnie ani ACC ani Milamedia z której pochodzisz.

Jestem Niezalezny i takim pozostanę. O ile zostanę zmuszony (czyli dopiero wtedy gdy nie będzie innego wyjścia) do wejścia do sieci, to przez właśnie takich ludzi jak Ty - przyłącze sie do PKO BP, czy Monetii.
    Stracę bardzo wiele - wiem o tym - ale uwolnie się od paranoików i od ich reprezentacji.

WBREW TEMU CO PISAŁEM PRZED CHWILĄ nawołując do wspólnego frontu przciw kapitałowi zagranicznemu - nie WYRARAŻAM NA TO SWOJEJ ZGODY aby właśnie Twoja firma reprezentowała mnie - co jestem w stanie złożyć na piśmie.

A Tak na marginesie - dałaś kolejny dowód, na to iż miałem rację biorąc pod uwagę opinie i ocenę ZBP.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.226.*]
    Czy naprawdę sądzicie, że do Grupy Roboczej MF może zostać włączony każdy?... A kogóż to On bedzie reprezentował poza samym sobą?
    Czy sądzicie że obecni tutaj na forum są aż tak naiwni, że z miejsca
    zadzwonią, czy napiszą do MF i już Ministerstwo wyrazi zgodę?
    Bujacie w obłokach szanowni adwersarze. Dwie , trzy osoby może zdołają sie "załapać" na jakieś spotkanie tylko po co? Chyba tylko po
    to, by posłuchać, a potem pochwalić się że były w MF na rozmowach.
    Do "walki" z przedstawicielami banków komercyjnych, i silnie umocowanych grup interesu nie wystarczy być "uczciwym Kowalskim" - trzeba jeszcze umieć to robić i to skutecznie...
    Pozdrawiam marzycieli...
  • Re: punkt opłat Autor: ~gosc [217.113.225.*]
    KOCHANI OD PEWNEGO CZASU OBSERWUJE WASZER DOMYSLY I SKAKANIE SOBIE DO GARDLA.TAM GDZIE DWOCH SIE BIJE TRZECI KORZYSTA NIESTEY VIA WYGRA. DLACZEGO BO MA UMOWY Z WYSTAWCAMI FAKTUR , A WDYREKTYWIE MOZE BYC POSTAWIONY WYMOG DLA FIRMY PLATNICZEJ BY TAKOWE POSIADAC. I KONIEC BAJKI.POZDRAWIAM NIEZALEZNYCH I ZALEZNYCH CZAS POKAZE SWOJE.
  • Re: punkt opłat Autor: ~iksik [83.24.210.*]
    Bartoszu
    Zastanawiam się, kto kogo reprezentuje na tym forum?...
    1. "Jarek" vel Niezależni"??? - jakoś dziwnie nie pasuje mi dziennikarz w połączeniu z lokalnym biznesmenem.
    Kogo zatem i czyj interes reprezentuje , bo trudno uwierzyć że "walczy" bezinteresownie (osobiście stawiam na "naganiacza"
    dla IBSA)
    2. "Olga"??? - bezapelacyjnie Milamedia.
    Nie interesują mnie osobiste kłopoty osób zarządzających tą strukturą, ale w ich bezinteresowność również nie wierze. Razi za to agresja względem konkurentów - chociaż "głaskanie" niezależni", świadczy o utajonej współpracy - chociażby przez fakt współpracy z tym samym bankiem.
    3. "Piotr"??? - po lekturze wpisów - ewidentne powiązanie z Milamedia.
    4. "okienkokasowe" - niewątpliwie pokrzywdzony przez sieć, ale na tyle ambitny, by próbować "rekonsrtuować" sieć pod własnym przywództwem.
    5. "ronin"??? - bezapelacyjnie acc - tyle że spoza "rządzących". Raczej zachwala program z którego korzysta - działa na własną rękę.
    6. "Train"??? również acc...

Nie będę wymieniał pozostałych, bo część z nich to osoby autentycznie pokrzywdzone. Z lektury wcześniejszych wpisów wynika, że
    przewijali sie tutaj również przedstawiciele innych sieci takich jak "Via", Monetia, czy też Intax...
    Z mojej obserwacji wynika, że ten "ogień" dogorywa. Acc zaproponowała to co zaproponowała (Milamedii nie stać było na nic, poza chęcią pozyskania) Ile podmiotów pozyska w ten sposób - trudno określić - ale chyba wiecej niż sądzicie.
    "Możni" (banki i sieci) "walczyć" teraz będą na sali obrad w MF, a później lobbować w Sejmie... Banki stworzą własne sieci punktów, gdzie częśc z obecnych tutaj załapie sie na Agentów a inna część, będzie chyłkiem przemykac pod ścianami budynków by któryś z dawnych ich klientów ponownie im nie ubliżał.
    Części z nas uda sie przetrwać i umocnić na rynku - bez względu na to czy komuś sie to podoba czy nie.
    Co by jednak sie nie stało, to i tak zawsze aktualne będzie stwierdzenie, że "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi".
  • do gościa Autor: ~ronin [83.24.210.*]
    Nie takie to pewne - gościu, że wygra Via - nie takie pewne...
    bo ja z nimi nie podpiszę umowy a też wystawiam faktury - ale to już inna bajka...
  • do iksik Autor: ~Bartosz [83.24.96.*]
    W dużej mierze potwierdzam Twoje obserwacje.
    Nie ma znaczenia ile nick'ów jeszcze się pojawi. Nikt nie jest w stanie zmienić ani sposobu pisania, ani "przesłania" które niesie :)))

Pozdrawiam
    CZEKALEM WLASNIE NA REAKCJE MOJEGO POST-U .I WIDZE ZE SZYBKO NIE MUSIALEM CZEKAC.DRODZY PANOWIE I PANIE W MYSL WYSTAWCY F-RY CHODZI MI O CALA MASE OGOLNA ZAKLADOW ENERGETYCZNYCH ,TELEKOMUNIKACYJNYCH I JESZCZE INNYCH .POZDRAWIAM
  • Re: punkt opłat Autor: ~Olga [200.105.82.*]
    Pudło iksie. Gościu masz w 100% rację. A mój wybór firmy jedyny i słuszny. VIA górą. Powodzenia w biciu piany naganiacze z acze.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.208.*]
    przykro mi, że nie czujesz żartu gościu...
    A co do "całej masy wystawców" to jakoś nie widze loga Via na wszystkich. To że Via podpisało umowę z TPSA nie oznacza wszystkich.
    Jak wiesz, TPSA podpisało też umowę z innymi sieciami bo na ich rachunkach widnieją loga innych.
    Np. Monetia (BISE) podpisuje umowy z Zakładami Gospodarowania Nieruchomościami i niektórymi Spółdzielniami na czynsze i nic z tego nie wynika bo lokatorzy opłacając rachunki zarówno u mnie jak i w innych punktach opłat ze względu na to że ich pieniążki trafiają na właściwe konta na drugi dzień a nie po 3, 4 a nawet 14 dniach.
    Zakłady Energetyczne otwierają własne punkty dokonywania opłat i większośc z nich nie bawi się w podpisywanie umów z takimi jak Via, Unikasa czy inne.
    Odpowiem Ci gościu dlaczego zwyczajny obywatel wybiera mój punkt a nie sieć:
    Po pierwsze dlatego, że ode mnie pieniążki trafiają na konto w dniu następnym a klient z reguły płaci w ostatnim dniu lub nawet w dniu kiedy pieniążki powinne być już na koncie.
    Kiedy opłacił w sieci i dowiaduje sie że naliczono mu odsetki za kilka dni opóźnienia, którego nie jest on winien tylko sieć - wraca do mnie z rachunkiem i "bluźni" na wszelkie sieci usytuowane w Supermarketach.
    Po drugie: w moim punkcie klient ma możliwość otrzymania natychmiastowej (co do minuty i sekundy)odpowiedzi, kiedy jego pieniążki trafiły na właściwe konto.
    Po trzecie: - Ewentualna reklamacja, rozpatrywana jest natychmiast
    i klient nie musi pisać żadnych pism z prośbami o "łaskawe rozpatrzenie", oczekując miesiącami na wyjaśnienie ( o ile wogóle zostanie mu to wyjaśnione).
    A co zrobi Twoja sieć, kiedy nastąpi zwrot z Banku beneficjenta, gdy konto zostaje zamknięte?... Czy sprzedawczyni ze sklepu będzie biegać
    do klienta z pieniążkami? Czy zadzwoni do klienta by przyszedł odebrać swoje pieniążki? Powiesz mi gościu na jakie/czyje konto trafi zwrócona kwota?... A może sam Pan Prezes sieci podjedzie swoją
    BMW-iczką pod dom biednego klienta i odda mu pieniążki ze zwrotu?
    I w końcu po czwarte: Mój klient widzi komu powierza swoje pieniążki, widzi komu zamierza zufać, bo wie, że jestem w punkcie dzisiaj, bedę w nim jutro i za miesiac i za rok. Wie, że u mnie dowie się wszystkiego na temat swoich rachunków. Wie że, nawet kiedy zgubi swój rachunek a wcześniej wpłacał należność na to konto u mnie, może dokonać wpłaty należności - o ile wie jaką kwotę ma, lub chce wpłacić. Wie, że u mnie może dokonać wpłaty na dowolne konto, bez względu na to czy posiada rachunek wystawiony przez firmę, wypisany przez siebie czy kogokolwiek innego.
    Czy dokona takich operacji w Twojej sieci?
    To choćby z tego powodu VIA i inne sieci nie są w stanie opanować
    rynku płatności masowych. Fakt że Banki komercyjne co chwilę podwyższają prowizje za dokonywanie wpłat w ich placówkach, też działa na naszą korzyść - jestem zatem spokojny o przyszłośc samodzielnych punktów przyjmowania opłat - gościu...
  • Re: punkt opłat Autor: ~sylwester17 [83.26.105.*]
    Jestem Ciekaw co to za system punktu opłat. jak z tobą się skontaktować.
    WIE PAN CO PROSZE PANA. MUSZE STWIERDZIC ZE BARDZO MALO PAN WIE O TYCH KASACH I INNYCH RZECZACH .NIE BEDE PANA USWIADAMIAL ALE PIENIADZE JAKIE MA VIA WYKUPIA WSZYSTKO ...POWODZENIA NA WESTA PADOLE.CHOROBA CZY WY TAM CIAGLE SLECZYCIE PRZED MONITOREM.TOCHYBA JAKAS CHOROBA CZY COS.POWODZENIA. A TAK WOGOLE TO WIEKSZOSC KAS GAZOWNI OBSLUGUJE VIA I ZAKLADOW ENERGETYCZNYCH TEZ VIA ,I TERMINALE U OPERATOROW KOMORKOWYCH TEZ VIA. TO CO BEDZIE DALEJ ?
  • Re: punkt opłat Autor: ~obserwator [89.106.244.*]
    Widzę że nastąpiła nareszcie ta oficjalna konfrontacja stron tu jedynie aktywnych.
    Wiecie zadałem sobie trud i prześledziłam posty od 150 strony tego forum. Czyli mniej więcej od czasu wieści o upadku okienka. Tylko trzy firmy wypowiadają się na temat swojej oferty. Ace w połączeniu z kpf acce, Jarek jako Niezależni i via (jeżeli to można nazwać ofertą, właściwie to nie było oferty jako takiej w stylu my i do nas bo tylko z nami można). Jarek nie oferuje niczego co było by jego. Chce pomóc, pomagał. Zostają dwie firmy. Ace i via.
    Konia z rzędem temu kto pokaże posty z ofertą Moneta, Intax, Milamedia, Inkaso, Expert czy Złotówka czy inne. Pytam tez po czym wnosi szanowny rozmówca że są tam wpisy tychże firm. Co je odróżnia: kolor czcionki, rozmiar czy styl czcionki może rozmówca ma wgląd w zapisy serwera i zna wszystkie numery IP forumowiczów (ale to nie jest możliwe) i ich odpowiedniki z poszczególnych firm. Łatwo jest wmieszać innych w chaos swoich brudów i matactw. Bo kto to zweryfikuje w tym anonimowym chaosie. Nikt a konkurencja dostanie po łbie za niewinność, za sam fakt że akadia wśliznęła się jak wąż na rynek. NIe pije do via bo nie prowadzą tak bezpardonowej polityki jak ich konkurenci z Rzeszowa. Każdy kto wypowiadał się krytycznie o nich bądz tylko zadawał niewygodne pytania był już w bee.

Ronin, train, iksik, Bartosz to ludzie z ace, no i pewnie kilka innych wypowiedzi jest ich autorstwa. Panowie lub człowieku (nie wykluczam że to jedna osoba) przestańcie mieszać.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.193.*]
    Różnica pomiędzy nami - gościu - polega na tym, że my walczymy o przeżycie a Wy chcecie nas unicestwić - i to są powody dla których obaj tutaj ślęczymy.
    A dalej to klienci bedą też przychodzili do mnie - bez względu na to ile Via ma pieniędzy. Kusicie ludzi laptopami, a nie macie nawet własnego programu księgowego. Jesteście w fazie kaperowania ludzi i nie wątpię, że sporo ich omamicie perspektywami dużych pieniazków, ale nie wszystkich. Już pisałem wcześniej, że obok mnie jest Wasz punkt w sklepie, ale pracownice tego sklepu płacą swoje rachunki u mnie - może powiesz wszystkim tutaj dlaczego?... Powiem więcej
    Wasz przedstawiciel był u mnie w punkcie i próbował wziac mnie na lep
    roztaczając wizje i świetlaną przyszłośc pod Waszymi skrzydełkami.
    Jeśli sądzisz że wszyscy są nierdorajdami lubiącymi zginać grzbiet przed byle fircykiem z laptopem to sie grubo mylisz...
  • Re: punkt opłat Autor: ~GOSC [217.113.225.*]
    TE SLOWA BRZMIA BARDZO WOJOWNICZO. NIE JESTEM FIRCYKIEM Z VIA , ALE NIE Z JEDNEJ MISY CHLEB JADLEM I TWIERDZE ,ZE NIE BEDZIE LEKKO WSZYSTKIM NIEZALEZNYM.JA DO NIKOGO NIC NIE MAM I NIECH KAZDY PRZEKONA SIE NA WLASNEJ SKORZE CO JEST DOBRE.LAPTOP TO JEST MILY PREZENT DLA AGENTA NIE POWIEM ZE NIE , ALE VIA MA PRZYSZLOSC PRZED SOBA BO KAZDY KLIENT KIEDY POJDZIE DO GAZOWNI CZY DO ELEKTROWNI CZY DO INNEJ FIRMY TO NIKT MU NIE POWIE TAM NIECH PAN NIE WPLACA RACHUNKOW. KAZDY KTO PROWADZI NIEZALEZNIE SWOJ PUNKT FINANSOWY I JEST UCZCIWY TO DAJ MU BOZE ZEBY PRZETRWAL TE WSZYSTKIE PRZEWROTY,BO KAZDY PRZYCHODZI DO KASJERA ,A NIE DO FIRMY. NAJWAZNIEJSZE JEST TO BY PIENIADZE TRAFILY POD WLASCIWY ADRES.JAWYBRALEM VIA I PRZEKONALY MNIE UMOWY Z WYSTAWCAMI RACHUNKOW NIC WIECEJ.WLASCICIELEM VIA JEST BILLBIRD SA OPERATOR TOTOLOTKA FIRMA Z DUZYMI MOZLIWOSCIAMI , A CO BEDZIE DALEJ TO SIE OKARZE. POZDRAWIAM I JUZ WIECEJ NIE BEDE ZABIERAL GLOSU W TYM FORUM BO TU JAKIES DZIWNE DYZURY MACIE.SZCZESC BOZE.
  • do obserwatora Autor: ~ronin [83.24.193.*]
    Dlaczego oglądasz te wpisy pod jednym kątem?
    Dziwię sie, że nie dostrzegasz swym sokolim okiem wpisów Milamedii - ale to nie jest chyba przypadek, jeśli jest sie z tej firmy.
    Nie kryłem i nie kryję że posiadam program zakupiony w Acc, ale pracuję i zamierzam pracować tylko na własny rachunek.
    Co zaś dotyczy Bartosza i iksika to mylisz sie - nie wiem kim są i nie chcę wiedzieć. W każdym razie nie obrzucają mnie błotem na tym forum a to jest najważniejsze.
    Pozdrawiam "niezależnego" , "bezinteresownego"i "niezaangażowanego" obserwtora - bywaj zdrów!
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.193.*]
    Gościu - to kto stoi za Via wiemy wszyscy doskonale. Wiemy kto to jest spółka Billbird i czym dysponuje - wiemy nawet więcej. Przypominamy sobie nawet, jak operator totolotka (jedna ze spółek z Waszej grupy) szantażował za czasów Min. Kameli - Sowińskiej Skarb Państwa. My pamiętamy, ale nie wątpię, że pamięta to również Skarb Państwa i że będzie pamiętał długo długo...
    A tak na marginesie - już niedługo , każdy podmiot niezależny, który uzyska "licencję", bedzie RÓWNY w prawach i obowiązkach takim "mocarzom" jak Via. czy inne...
  • Re: punkt opłat Autor: ~BLADE - wieczny łowca [213.158.196.*]
    Do tej pory zaglądałem tu sporadycznie bowiem zdanie na temat pewnej firmy po spotkaniu z ich przedstawicielem mam dośc konkretne i wyrobione dla ścisłości dodam że oczywiście negatywnem, a firma ta werbuje jak może. O kim mowa wszyscy pewnie wiedzą. Cierpliość moja jednak wyczerpała się kiedy upadło okienko (jedna z osób w rodzinie niestety to prowadziła) i szukając dla niej jakiejś pomocy zajrzałem znów tutaj, i od tamtej pory czytam wnikliwie co piszecie.

Nie chcę się tutaj rozpisaywać o oczywistych sprawach, kto jest kto itp. bo z tego co widzę sami wiecie bardzo dobrze. Jednak chcę pokazać pewien fakt hmmm może nie oszustwa ale naciągania faktów pod siebie przez tą firmę.

Otóż:

oto fragment listu otwartego skierowanego do byłych agentów okienka:

4. Ze względu na trudną sytuacje finansową poszkodowanych, podjęliśmy decyzję o nieodpłatnym udostępnieniu na rzecz poszkodowanych pośredników finansowych 50-ciu licencji oprogramowania klasy SEZAM, wiodącego obecnie na rynku programu służącego do obsługi płatności masowych. Oprogramowanie jest w wersji komercyjnej, całkowicie legalne i przystosowane do profesjonalnej obsługi punktów kasowych. Umożliwia samodzielną współpracę punktu kasowego z bankiem.

Tymczasem co można przeczytać w nowościach na stronie tej firmy:

12.11.2007
    Informujemy, że pierwsza grupa podmiotów korzystających z promocji dla pokrzywdzonych Agentów zgłoszona została do banku na nowych warunkach prowizyjnych. Dla Agentów tych przygotowana została nowa wersja programu księgującego przelewy o nazwie NEON

Zauważyliście małą zmianę ? Pod niebiosna wynoszony program klasy (kto go klasyfikował i wdług jakich kryteriów ??) SEZAM nagle dla poszkodowanych zamienia się w jakiś NEON czyli coś innego co było obiecane. Mamy zatem dowód na szczerość intencji tej firmy. Sami kłamią.

Ktoś tu prosił o merytoryczną rozmowę. OK w takim razie ja mam merytoryczne i niezwykle nurtujące mnie pytania i proszę o ich wyjaśnienie

1) dlaczego Sezam zamienił się w Neon, czyli zupełnie inny program niż ten na którym pracuje cała wasza sieć ?
    2) ile kosztuje przejście po 6 miesiącach tej niebywałej promocji z Neona na Sezam ?
    3) czy prawdą jest, że aby mieć "tylko" 0,04 opłaty należy robić ponad 1000 przelewów miesięcznie, a w przeciwnym wypadu dodatkowo należy płacić kilkaset złotych za prawo do użytkowania (niezależnie od owych 0,04 groszy)
    4) dlaczego firma która chce uchodzić za lidera (swoją drogą skormna bardzo nazwa) w ciągu zaledwie kilku lat prowadziła sprzedaż głównie materiałów typu farby czy zajmowała się fotografią po pewnym czasie nudziła się i porzucała swoje przedsięwzięcia
    5) czy firma jest spółką z o.o czy zarejestrowa jest na osobę fizyczną czyli nie ma nawet wkładu własnego
    6) co się stanie z ludzmi którzy korzystają z waszego programu kiedy to pan robert znudzi się kasami tak jak znudził się zdjęciami i farbami, jak wtedy będą prowadzić swoje kasy bez programu który nie jest ich własnością ??

To tylko kilka z pierwszych pytań jakie mam do Was i uprzejmie proszę o odpowiedź na nie. Jeśli tak naprawdę jesteście tacy czyści to każde z tych pytań powinno być proste. Jeśli jedna tak się nie stanie zacznę rozumieć prawdziwe znaczenie słów jakie zamieściliśie u dołu swojego listu dużą czionką i wytłuszczonym drukiem. A brzmią one tak

TYM , KTÓRYCH DOTKNĘŁO NIESZCZĘŚCIE WARTO POMÓC

no właśnie warto ale z jakiego, a zwłaszcza czyjego punktu widzenia warto
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.195.*]
    Witam Milamedia w klejnym wcieleniu.
    Ależ uparty jesteś Blade z tymi pytaniami no no... podziwiam upór w dochodzeniu do wiedzy. Jednak wiedzę zdobywa sie w szkołach a później tylko umiejętnie się z niej korzysta.
    Co do Pana Żaka, to jakby co, to doskonale poradzimy sobie bez Pana Roberta - jeśli tak bardzo interesujesz sie Jego losem - a i On sam zapewne poradzi sobie doskonale bez nas.
    Zadziwiające jest, z jaką determinacją staracie sie uzyskać wiedze na temat zasad działania Accadii. Odnoszę wrażenie, że chęć
    "rozpracowania" Acc doprowadziła jej przeciwników do całkowitej utraty możliwości logicznego myślenia. Totalne zaślepienie, wszechobecna wrogość i to tylko z tego powodu, że nie potrafi się zrozumieć spraw tak oczywistych jak fakt, że na większość stawianych tutaj pytań nie można odpowiedzieć, gdyż jest to tajemnica handlowa firmy. Ciekawskich informuję, ze wyciąganie takich informacji jest szpiegostwem gospodarczym, które to zgodnie z prawem jest KARALNE.
    Przykład - niedawna afera w F1.
    Tym razem ja pozwolę sobie zadać pytanie:
    Czy ktokolwiek reprezentujący Acc, oficjalnie bądź nieoficjalnie zadał
    pytanie jak działa Milamedia, Via, czy inne sieci? Czy ktokolwiek pytał ile bierzecie za przelew, za obsługe, za aktualizację programow?
    NIE! i to nas różni... "Nauczcie się BIZNESU", bo karawana jedzie dalej...
  • Re: punkt opłat Autor: ~agenci@agenciokienka.pl [90.156.61.*]
    BLADE wkład własny powiadasz? Okienko Kasowe jako spółka akcyjna miało kapitał zakładowy w wysokości ponad 2 000 000zł i co?
    ronin Mylisz się nie jestem wogóle związany z kimkolwiek, nie prowadzę tego biznesu. Jak wspomniałem ktoś z mojej rodziny został doświadczony przez okienko, i jak na razie szuka alternatywy. Nie rozumiem jednak dlaczego zamiast odpowiedzi otrzymałem jakieś podejrzenia. Ronin o ile się nie mylę to właśnie Ty pisałeś o rzeczowej argumentacji w rozmowie. Zadałem zatem rzeczowe pytania, i też ci źle. O co więc ci chodzi ? Mam wrażenie, że jak ktoś pisze konkretnie z argumentami na "nie" odnośnie waszej firmy jest tutaj niszczony, kiedy zgodnie z Twoją prośbą zadałem konkretne pytania to jestem podejrzany itp. Ludzie to już naprawdę jakaś psychoza. Dlatego raz jeszcze proszę o ustosunkowanie się do moich pytań w równie konkretnie i rzeczowy sposób jak one zostały zadane.

okienka kasowe - musze z przykrością stwierdzić, że to co tu piszą ludzie to chyba jednak prawda. jesteś człowiekim acc wykorzystującym ludzką tragedię, być może byłeś związany kiedys z okienkiem ale widzę że zostałeś kupony obietnicami jakis złotych gór i uprawiasz propagandę i tu i na swojej stronie zmierzającą tylko w jedną stronę.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEWIELKI3 [83.21.219.*]
    Do przedstawicieli ACC, VIA, Milamedia, Niezależnego, Poczty, banków i innych werbowników piszących na tym forum.
    Po stylu, sposobie, i sztuczkach, których używacie aby zwerbować klienta można wnioskować, że jesteście cynicznumi zapatrzonymi w kasę potworami i w żadnym wypadku nie mozna wam ufać, a zaufanie to podstawa w naszym biznesie.
    Po analizie waszych postów postanowiłem, żeby nie mieć kłopotów, że nigdy dobrowolnie nie przyłączę się do nikogo z was.
    Wolę zamknąć interes niż wiązać sie z wami.

Mam was wszystkich gdzieś.

Żegnam
    BLADE lecz się :)
    -------------------------------------------------------------------
    Strona dla poszkodowanych agentów przez Okienko Kasowe S.A.
    www.agenciokienka.pl
    -------------------------------------------------------------------
    agenci okienka - nie obrażam Cię, więc nie czyń tego wobec mnie bardzo proszę, jeśli prawda cię uraziła to nie moja wina

Ponawiam moją prośbę i udzielenie odpowiedzi na zadane przezemnie konkretne pytania
  • Re: punkt opłat Autor: ~agent_okienka [90.156.61.*]
    BLADE wejdź sobie na stronę agenciokienka.pl i poczytaj sobie. I nie oskarżaj kogoś o coś jeśli nie wiesz. Znam agenci okienka i wiem że nie współpracuje z żadnym operatorem ani acc ani innym.
  • Re: punkt opłat Autor: ~ronin [83.24.234.*]
    Blade
    Upór godny maniaka...
    Na Twoje natrczywe pytania odnośnie umów i tajemnic w nich zawartych
    odpowiem tak jak Amelka: prffffffff :-)))
    Jeśli ogladasz "Szkło kontaktowe" będziesz wiedział o co chodzi.
    ronin ale dlaczego bo nie rozumiem Sam przecież prosiłeś o rzeczowa rozmowę kogoś tam. Włączyłem się - zadałem rzeczowe pytania i proszę o rzeczową odpowiedź Czy to takie trudne ?? Czy też odpowiedź na któreś z tych pytań mogło by obanażyć prawdziwą twarz Acc ?? Jeśli Ty i ktoś zapomniałby tych pytań pozwolę sobie je przypomnieć wraz z fragmentem wcześniejszego wpisu

Otóż:

oto fragment listu otwartego skierowanego do byłych agentów okienka:

4. Ze względu na trudną sytuacje finansową poszkodowanych, podjęliśmy decyzję o nieodpłatnym udostępnieniu na rzecz poszkodowanych pośredników finansowych 50-ciu licencji oprogramowania klasy SEZAM, wiodącego obecnie na rynku programu służącego do obsługi płatności masowych. Oprogramowanie jest w wersji komercyjnej, całkowicie legalne i przystosowane do profesjonalnej obsługi punktów kasowych. Umożliwia samodzielną współpracę punktu kasowego z bankiem.

Tymczasem co można przeczytać w nowościach na stronie tej firmy:

12.11.2007
    Informujemy, że pierwsza grupa podmiotów korzystających z promocji dla pokrzywdzonych Agentów zgłoszona została do banku na nowych warunkach prowizyjnych. Dla Agentów tych przygotowana została nowa wersja programu księgującego przelewy o nazwie NEON

Zauważyliście małą zmianę ? Pod niebiosna wynoszony program klasy (kto go klasyfikował i wdług jakich kryteriów ??) SEZAM nagle dla poszkodowanych zamienia się w jakiś NEON czyli coś innego co było obiecane. Mamy zatem dowód na szczerość intencji tej firmy. Sami kłamią.

Ktoś tu prosił o merytoryczną rozmowę. OK w takim razie ja mam merytoryczne i niezwykle nurtujące mnie pytania i proszę o ich wyjaśnienie

1) dlaczego Sezam zamienił się w Neon, czyli zupełnie inny program niż ten na którym pracuje cała wasza sieć ?
    2) ile kosztuje przejście po 6 miesiącach tej niebywałej promocji z Neona na Sezam ?
    3) czy prawdą jest, że aby mieć "tylko" 0,04 opłaty należy robić ponad 1000 przelewów miesięcznie, a w przeciwnym wypadu dodatkowo należy płacić kilkaset złotych za prawo do użytkowania (niezależnie od owych 0,04 groszy)
    4) dlaczego firma która chce uchodzić za lidera (swoją drogą skormna bardzo nazwa) w ciągu zaledwie kilku lat prowadziła sprzedaż głównie materiałów typu farby czy zajmowała się fotografią po pewnym czasie nudziła się i porzucała swoje przedsięwzięcia
    5) czy firma jest spółką z o.o czy zarejestrowa jest na osobę fizyczną czyli nie ma nawet wkładu własnego
    6) co się stanie z ludzmi którzy korzystają z waszego programu kiedy to pan robert znudzi się kasami tak jak znudził się zdjęciami i farbami, jak wtedy będą prowadzić swoje kasy bez programu który nie jest ich własnością ??

To tylko kilka z pierwszych pytań jakie mam do Was i uprzejmie proszę o odpowiedź na nie. Jeśli tak naprawdę jesteście tacy czyści to każde z tych pytań powinno być proste. Jeśli jedna tak się nie stanie zacznę rozumieć prawdziwe znaczenie słów jakie zamieściliśie u dołu swojego listu dużą czionką i wytłuszczonym drukiem. A brzmią one tak

TYM , KTÓRYCH DOTKNĘŁO NIESZCZĘŚCIE WARTO POMÓC

no właśnie warto ale z jakiego, a zwłaszcza czyjego punktu widzenia warto
    Blade prawda nie mogła mnie urazić bo same kłamstwa napisałeś pod moim adresem które mnie obraziły, zainteresowani wiedzą kim jestem.
  • Re: punkt opłat Autor: ~obserwator [81.169.183.*]
    Tu było wiele pytań bez odpowiedzi. Blade i nie uzyskasz ich, ale dorobią ci gębę. Wejdą na Twoją stronę, sprawdzą adres i pojadą grubo że plajta, żeś złodziej, ze masz „ojszczane” włosy tak jak zrobili to z Jarkiem i innymi. To nie moje słowa tylko cytaty z poprzednich postów.

Ja mam z tego forum pytania na które nikt nie dostał odpowiedzi:
    Ilu jest członków w kpf accadia?
    jak wysoki jest kapitał składek na funduszu gwarancyjnym tworzonym przez kpf accadia?

Kto jest tu kto to tylko kwestia domysłów. Są zaś konkretne pytania.
    Dlaczego inne firmy nie skaczą sobie nawzajem do oczu. Potyczki są zawsze ace kontra cały świat. Ace kontra VIA, ace kontra Mieszko. Ace kontra okienko kasowe, ace kontra Monetia, ace kontra Milamedia, ace kontra Intax. Ace kontra ktokolwiek.

Jak coś jest niewygodne to zawsze wskazanie na nieuczciwą konkurencję czy zawistną firmę. Tu nie zaglądają tylko operatorzy sieci ale i postronne osoby, właściciele samodzielnych firm i mają też swoje spostrzeżenia, pytania, obiekcje. Wszystko można rozstrzygnąć w sposób kulturalny i rzeczowy. Jeżeli dana firma obrała za sposób promowania swojej firmy wypowiedzi na publicznych forach niech pozostanie konsekwentna w swych założeniach i udziela odpowiedzi. Proszę przy tym nie bruździć innym, nie wkładać słów w usta ludzi którzy często czytają te wpisy z dużym opóźnieniem. Wysoce obraźliwym jest stwierdzenie Z lektury wcześniejszych wpisów wynika, że przewijali sie tutaj również przedstawiciele innych sieci takich jak "Via", Monetia, czy też Intax... Po czym Pan tak sądzi.

Jeszcze jedno, ten kto zatrudnia ludzi będzie wiedział o czym mówię. żaden pracownik firmy nie będzie pracował z takim oddaniem i zaangażowaniem jak tu pojawiający się głos z firmy Akadia La Lider Apartament . Tak zaangażowany może być jedynie właściciel firmy bo to są jego pieniądze i jego wczasy za zarobione. Jak jestem w błędzie to chętnie przejmę do pracy tak oddaną i pracowitą osobę.

Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~iksik [83.24.94.*]
    Do wszystkich

Wchodzę tutaj sporadycznie, ale czytając poszczególne posty nie da sie nie zauważyć, że występuje tutaj zmasowany atak na Accadię.
    Zastanawiam sie dlaczego tak się dzieje? Czy dlatego, że Accadia jest na tyle dobra w swych poczynaniach, czy też dlatego, że wszyscy inni są na tyle słabi, że czują sie zagrożeni. Nieustanne nękanie pytaniami dotyczącymi nie tylko konstrukcji Accadii, ale też stanu jej posiadania, świadczą raczej o słabości atakujących i braku podstawowej wiedzy jak zorganizować prężną firmę (a na taką wygląda mi Accadia). Sądzę że lepiej byłoby, gdyby zamiast tracić czas na nie do końca przemyślane wpisy, zająć się wzmocnieniem własnych podmiotów na rynku i powalczyć konkretami a nie epitetami.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Train [87.206.162.*]
    Jesteś w błędzie.

Przepraszam za nieobecność, ale nie miałem 'dyżuru'. Natomiast widzę, że jest tu mnóstwo twarzy które nie cenią swojej wolnej soboty.
    Iksik: bardzo trafna ocena, tylko że do kategorii Olga dopisałbym jeszcze parę nicków, typu obserwator, BLADE itd.

Przez wszystkie strony tego forum pojawia się jedno przesłanie przekazywane przez przypadkowe osoby które przypadkowo spotkały się z ofertą ACC bo są niezwiązani z branżą .. jedna z osób ma w rodzinie niestety kogos kto prowadził okienko, są też zorientowani w branży (SłYSZELISCIE ACCADIA MA JAKIES PROBLEMY CZYZBY KOLEJNI PO OKIENKUN) już poza branżą (ci którzy nie prowadzą punktu bo wyjechali na saksy).
    Ciekawy był motyw z podaniem numeru IP.
    Autor: wybielacz (IP: 83.12.44.3)
    Data: 08/11/2007 - 11:53:55
    naprawdę nie trudno przekonać się czyje to IP.
    83.12.44.3 = gbs3.internetdsl.tpnet.pl
    Nazwa sieci: CUSTOMER-IDSL-081585
    Pula adresów IP: 83.12.44.0 - 83.12.44.7
    Opis sieci:
    static IP KOSZALIN

No i zabolało niezależnie od tego czy był to blef, czy autentyczne dane, bo zrobiła się cisza na kilka dni, a potem najwidoczniej ktoś nauczył się korzystać z serwerów proxy i nadaje 'teraz z zagranicy'. Jednak ton wypowiedzi tak bardzo charakterystyczny pozostał ten sam. A co z tego tonu wynika ?
    Troska, to ona sie z niego przebija. Troska o to, co będzie jak p. Robert zgarnie kase i wyjedzie na Karaiby albo Wyspy Kanaryjskie i nawet kartki na święta nie przyśle. To z przed 2 lat. 2 lata mineły - a p. Robert nadal w Rzeszowie. Teraz troska dotyczy 4 gr z których zrobić się może nagle 50 gr, albo co gorsza p. Robert podejmie decyzje o wygryzieniu właściciela punktu i wstawienia tam swojego człowieka (to już Niezależni). Bije troska z niepokoju dlaczego ludzie za darmo dostają program Neon a nie Sezam (otóż już wiem: program Neon to Sezam ... nie naliczający 4 gr) i mnóstwo innych spraw, i kwestii które pojawiają sie tu na forum.
    Nie wiedzieć czemy Blade jest przekonany, że Accadia będzie korzystać z poniższego forum jako miejsca dialogu. Bartosz zadał trafne pytanie: pisałes w tych kwestiach do Acc lub KPF Acc ? Nie pisałeś ? a no własnie.
    Od czasu podjęcia mojej współpracy, od ponad 2 lat czytam tylko i wyłącznie na tym forum jaka to zła firma ta Accadia jaka niewiarygodna i jacy do bezczelni i zadufani w sobie ludzie tam pracują. Nawet to, że biorą udział w pracach nad ustawą jest złe, bo lepiej zeby nie brali :)
    Obserwator: jesteś w błędzie. Z tego co mi wiadomo Acc ma złe stosunki tylko z jedną firmą, z tą której przypadkowo zapewne IP pojawiło się przy wybielaczu. Z całą resztą operatorów ma poprawne, z jedną dobre, a jeden z operatorów korzysta z wersji sieciowej programu Sezam. Pokaż w którym to miejscu tak Acc kopie wszystkich innych dookoła ? Nikt tu nikogo nie kopie (może poza jedną firmą z północy kraju), Ty chcesz tylko takie wrażenie stworzyc :)
    Odnośnie tej instytucji z Koszalina, która tak bardzo chce nadwątplić wiarygodność Accadii. Tym razem ja zadam kilka pytań (ciekawe czy doczekam się odpowiedzi)

- czy prawdą jest, że przegraliście sprawę w sądzie (również apelację) z pierwszym programistą o prawa do programu Bilon ?
    - z jego strony www wynika, że nie macie praw do dystrybucji programu i nie zapłaciliście mu jeszcze zasądzonych przez sąd pieniędzy ?
    - czy to oznacza, że swoj program kasowy sprzedajecie bezprawnie ?
    - czy prawdą jest, że poszukujecie kolejnego programisty (trzeciego), bo z poprzednim rozstaliście się w mało pokojowych stosunkach ?
    - czy jest osoba, która z wami współpracowała, zakończyła współpracę a nie czuje się przez was oszukana ?
    - czy prawdą jest, że kondycja waszej firmy jest tak zła, że wasze długi doprowadziły do licytacji domu na Akacjowej 13 w Koszalinie ?
    www.komornik1.koszalin.pl/index.php?kat=show&id=1132218

Nie pracujcie z Accadią, bo to wierutne oszusty :)Naciągacze i wogóle. Wybierzcie firmę o której pisałem powyżej, bo ta jest wiarygodna i finansowo stabilna. Zawsze i wobec wszystkich grają fair. Zwałszcza wobec swoich współpracowników i parnterów. Do tego stopnia, że wyłapują oszustwa innych.
    W imieniu swoim dziękuję za okazaną mi troskę "co będzie gdy", wolałbym jednak kilka faktów uzasadniających tą troskę. Ponad 2 lata działam z Accadią i jakoś nie spełniło się żadne z gdybań. Czekam na nowe propozycje.
  • Re: punkt opłat Autor: ~niezaleznyxyz [91.189.32.*]
    Dostałem kiedyś ofertę od Ace, lecz nie skorzystałem, poniewaz postanowiłem wyjechać za granicę. Obserwuję troche to forum, mam znajomego, który współpracuje z nimi i bardzo sobie ich chwali. Żadnych nacisków z ich strony, pełna kultura, żadnych odgórnych regulacji (a takowe w innych firmach nie raz miały miejsce)
    Zastanawia mnie więc fakt, dlaczego tak wszyscy najeżdząją na nich i dochodzę do wniosku, że wiele wpisów od "jednorazowych" nicków które wychwalają Ace pod niebiosa pisane jest tylko i wyłącznie przez konkurencje (prawdopodobnie MM), której nie udało się zrobienie wrogów wprost, wieć próbują w inny sposób. Firma jest jaka jest, wiadomo że nastawiona na zyski, no bo przecież chyba właśnie po to zakłada się firmę, żeby przynosiła zyski, a nie jak NIEZALEŻNY, który wszystkim chce pomagać za darmo.
    Racja, że wiele osób ucierpiało, jednak dlaczego nikt nie zada sobie pytania, dlaczego inne konkurencyjne firmy nie przygotowały specjalnej oferty dla nich, Ace to zrobiła. Nie wmuszają na siłę swoich zasad, lecz postanowili zrobić ukłon w stronę osób, które straciły wiele w wyniku upadku okienka. Przecież wiele z tych osób chce nadal prowadzić tą działalność. Poza tym nie sądzicie chyba, że ktoś dobroduszny napisze od postaw program za darmo, da darmowe przelewy w banku (przecież banki też muszą zarabiać).
    Odwróćmy sytuację Ace-właścicele oszukanych punktów na właściciele oszukanych punktów (którzy nadal chcą prowadzić tą działalność) - Wasi klienci. Jak wiadomo oni rónież stracili wiele, a Wy nadal staracie się prowadzić swoją działalność, z której żyjecie. Czy chcielibyście aby Was również oskarżano że żerujecie na ludziach którzy stracili, że jesteście wyzyskiwaczami? Przecież teraz powinniście do końca życia realizować opłaty klientom, którzy zostali oszukani, i to całkowicie za darmo. A tak nie robicie bo przeciez po to się prowadzi biznes żeby zarabiać. Wiele osób myśli, że to Wasza wina, mimo to wierzycie, że stopniowo odyzkacie zaufanie. Dlaczego więc rzucacie oskarżenia wobec firm, które chcą Wam pomóc.

Swoją drogą MM, która nie raz już próbowała narobić Ace wrogów chwaliła się jak tylko mogła, że bierze udział w pracach grupy roboczej.... i co? z tego co mi wiadomo nawet ich tam nie było. Uważam więc, że ta nagonka na Ace jest wyśmienitym spiskiem konkurencji.
    A dla osób, które chcą wszystkiego za darmo mam propozycję - znajomy prowadzi firmę i przydałoby mu się kilku pracowników, którym nie trzeba byłoby płacić. Tylko że łatwo jest osądzać ze swojej perspektywy.Skoro oczekujecie wszystkiego za free nie powinniście mieć żalu do osób, które też od Was chcą wszystkiego za free.
  • Re: punkt opłat Autor: ~do przedmówców [84.16.252.*]
    Co do waszej konkurencji to już nie raz krzyczeliście o komornikach i upadku. Poczekamy zobaczymy. Jest mi to obojętne. Wam widac robi elektorat. Ja nie widzę jednak by był to dług waszej konkurencji. To osoba prawna a licytacja dotyczyła osoby fizycznej. Jeżeli te pojęcia wam coś w ogóle mówią. Może znacie wynik licytacji, podajcie konkrety.
    Chłopaki znowu włam na serwer po IP. Nie raczej nie wyciągnęliście IP z serwera tego forum tylko z maila z ofertą z tej firmy która kopiecie, zakładając ze to ich. Jak tacy jesteście do przodu to podajcie numer człowieka który zowie się Blade i mój, no i może jakichś ochotników. Zacznę bić brawo.
    To teraz jak Acze płaci długi. Co to pewnie święty mikołaj adres ten sam, wspólnik okradziony i pozbawiony dorobku i nawet listów z gratulacjami.
    http://www.ziobrowski.pl/gielda-299

a to nasz Pan Robercie i jego oficjalna twarz:
    http://brooklyn.org.pl/wywiadzsj.htm

czekam za mój numer IP oraz na odpowiedzi na pytania moje i innych.

Do pozostałych jak chcecie sprawdzić jaki macie numer IP to wejdźcie na stronę http://www.mojadresip.pl/
    Strona podpowie jaki to numer później zadajcie pytanie acze jak jest wasz numer. Ciekawe czy odpowiedzą. To sprytny blef, ale jak odciąga uwagę na znienawidzoną konkurencję i od pytań tak im niewygodnych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Bartosz [83.24.108.*]
    Dziękuję za pełne wyjaśnienia.

Wiedząc o MM,li tylko, to co jest na ich stronie - a osądzając intencje po ich wypowiedziach na forum - powiedziałem, że NIE WYRAŻAM ZGODY na reprezentowanie MNIE przez tę firmę w pracach nad Ustawą.

Teraz po zapoznaniu się z powyższym - składam swój protest na piśmie.
  • pytanie do "do przedmówców" Autor: ~iksik [83.24.108.*]
    Czy Ciebie już całkowicie "pogięło"?
    To jest naprawdę chore, kiedy sięga się po takie argumenty.
    W pierwszym przypadku - nie dotyczy osoby. W drugim przypadku - nie ma związku ze sprawą.
    Wychodzi na to że kundel szczeka, bo poprostu lubi szczekać - bo taka jego natura...
  • Re: punkt opłat Autor: ~murka [80.55.99.*]
    Witam
    A ja jestem z MM współpracuję z nimi już prawie 4 lata i jest mi tak dobrze
    pytania Traina są głupie bo co cię obchodzą finanse tych ludzi to ich prywatna sprawa i nie ma ona żadnego wpływu na prowadzony przeze mnie punkt opłat Nie opłacam się im,i nie odprowadzam do nich żadnej gotówki.Natomiast korzystam całej oferty handlowej pewnie że nie robią tego za darmo ale ja się zgadzam na takie koszty w zamian za całą resztę
    Gdybyście cofnęli się na tym forum do jakiejś 80 strony to zabaczylibyście jaka nagonka była na MM i finanse też były i firma miała zbankrutować to było jakieś 2 lata temu no i co gramy dalej
    Dajcie więc spokój z tymi przepychankami to dobrze że ktoś pilnuje waszych i moich spraw nikt nie chce zrobić nikomu na złość i pamiętajcie że prawda zawsze występuje w dwóch racjach osób zwaśnionych
  • Re: punkt opłat Autor: ~do acc [81.169.183.*]
    Wiecie jaki tu jest zasadniczy problem pomimo ze NIE JESTEM milamedia ale mam swoje zdanie w kwestii acadi.
    Bartoszu zadałeś sobie tyle trudu by poznać to co oferuje KPF ACC a czy zadałeś sobie tyle samo trudu by poznać lub by skontaktować się z jej konkurencją. Firm jest kilka które chcą uczestniczyć w rozmowach o dyrektywach. Sądzę że nie. A wiesz dlaczego bo jesteś tylko kolejnym nikiem z tej samej firmy. Zdradza cię twoje zaangażowanie emocjonalne i spontaniczne reakcje. Zdawałeś się być opanowanym i logicznie, pragmatycznie podchodzącym do tematu człowiekim. Szkoda że to tylko kolejne wcielenie acc. SZKODA.
    Dlaczego nie powiesz:
    Wiedząc o Acc, li tylko, to co jest na ich stronach - a osądzając intencje po ich wypowiedziach na forum - powiedziałem, że NIE WYRAŻAM ZGODY na reprezentowanie MNIE przez tę firme w pracach nad Ustawą.

Jak tu sa tylko te dwie firmy He He He (sądzie że stale jest tylko jedna) to ZOBACZ jakie są argumenty obu stron i jakie metody. Linki od komorników na właścicieli nieruchomości w której konkurencja wynajmuje lokal. Opowieści że pracownice via płaca u nich w punktach bo u siebie się boją, inwektywy pod adresem niewinnych ludzi jak Jarek. Wypowiedzi przypadkowych ludzi którzy tylko otrzymali ofertę ace ale to już ich obliguje do zapisania pół strony forum na tak bo znajomi mają acc i chwalą. Nagły wysiew zachwalających.
    Odpowiedzcie na pytania. Nie atakujcie i to takimi metodami. Włamania na serwery (ja nie widzę waszych numerów IP. więc jak widzi je acc - włamuje się ?_). TYLE. Gość, Olga, Blade miał rację szkoda czasu. Tu tylko jedna firma rządzi wpisami Okradia. I wmawia wszystkim to co che wmówić bo ma w tym interes. Sto ników Filiaisz, ronin, Train, abcabc a szkoda czasu na wyliczanki.
    Cześć i czołem powaliła mnie bezsilonośc jaka ogarnia w konfrontacji z wami. Jednak skuteczni jesteście. Liczy się wynik, nie ważne jaką metodą.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Patryk Wierszycki [78.8.1.*]
    Dzisiaj o godzinie 16:15 na antenie telewizji Polsat wyemitowany będzie program INTERWENCJA dotyczący Okienka Kasowego- reporter Aneta Gracjana Mierzwa.
    Informacje o programie na stronie http://interwencja.interia.pl/news?inf=1017523
    ZAPRASZAM
    ----------------------------------------------------------------------
    Strona dla poszkodowanych przez Okienko Kasowe S.A.
    www.agenciokienka.pl
    ----------------------------------------------------------------------
  • Re: punkt opłat Autor: ~Patryk Wierszycki [90.156.61.*]
    Mój artykuł w interia.pl

http://interia360.pl/artykul/defraudacja-pieniedzy-czy-zwykla-plajta,3580

-----------------------------------------------------------------
    strona dla poszkodowanych przez Okienko Kasowe S.A.
    www.agenciokienka.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~były grosikowiec [83.9.175.*]
    Patryk - dobry artykuł. Identycznie jak teraz z OK było z Grosikiem. Sprawa ciągnie się 2 lata i efektów nie widać. Te same osoby są zamieszane - jedna klika. Chodzi mi o niejakiego Sławomira E. Też miał pomagać Grosikowi. Niektóre grosiki przeszły tuż przed bankructwem pod logo OK w bardzo podejrzany sposób! Identiko! Myślę, że działalność tej postaci jest kluczowa zarówno w sprawie Okienka Kasowego jak i Grosika! Prokuratura powinna się mu dokładnie przyjrzeć!
  • Re: punkt opłat Autor: ~była agentka [87.105.72.*]
    Panie Patryku - dziękujemy za wszystko! Pan jako jedyny umiał zabrać się do tej sprawy. Wielu niestety nie umiało, lub nie chciało...Dzięki Pana interwencji, wiele osób jak przychodzi do mnie z reklamacją jest poinformowana o całej sprawie, co dla mnie jest błogosławieństwem - mniej muszę się "ścierać". Niektórzy naprawdę zaczęli rozumieć...

Mam pytanie odnośnie wypełniania tych formularzy...czy jest w tym jakiś w ogóle sens?? W tej chwili "grzecznie" drukuję, wypełniam i wysyłam do OK, ale przecież jeśli tam jest wszystko pozamykane to pewnie będą zwroty.
    Jejku niepotrzebnie dajemy nadzieje tym ludziom "mniej zorientowanym", bo niektórzy to śmieją się na wieść o spisaniu reklamacji, bo wiedzą że i tak tej kasy nie odzyskają...no i mają świętą rację...

Agenci a jak wy robicie?? Wypisujecie, udostępniacie...czy w ogóle się tym nie zajmujecie??
  • Re: punkt opłat Autor: ~Patryk Wierszycki [62.87.242.*]
    Wysyłamy dalej, wszystko trafi do okienka.
    W naszych punktach dajemy druki reklamacyjne klientom i pomagamy je wypełniać.
    ps.
    Nic nadzwyczajnego nie robie :)

www.agenciokienka.pl
  • do Patryka Autor: ~spokojny [83.24.108.*]
    Nie da sie ukryć, że robisz karierę i to jest podstawowy cel Twojego działania. Jeszcze 2 - 3 programy TV na ten temat i wykończysz wszystkie działające jeszcze punkty opłat. Po ostatnim programie w Polsacie nawet punkty, które wcześniej nie odczuły spadku obrotów, teraz mają problemy.
    Dalej bracie... dalej!... -Ty zostaniesz "sławnym redaktorem" a kilkaset kolejnych osób straci pracę.
  • Re: punkt opłat Autor: ~zaniepokojona [89.174.212.*]
    No niestety Pan Patryk nie ma nic do stracenia więc swoim zaangażowaniem ratując własny tyłek przed linczem ze strony klientów topi inne kasy.

Panie Patryku jeszcze parę stacji TV Panu zostało np. TV Trwam, gdzie nie był Pan i swoimi żalami nie dokopał Pan kasom działającym pod innymi szyldami.

Współczuje wam, ale dlaczego nam zabieracie chleb ??
  • Re: punkt opłat Autor: ~Patryk Wierszycki [90.156.61.*]
    Program był poświęcony okienku, a w artykule napisane jest, że niebezpieczeństwo związane z opłacaniem rachunków jest wszędzie: na poczcie, w banku i punkcie opłat (podkreślając, że punkty opłat które są po sąsiedzku moim zdaniem są najpewniejsze) więc radze doczytać do końca a potem komentować.
    do zaniepokojona
    ja nikomu nic nie ukradłem więc o ratowaniu mojego tyłka mowy być nie może, bardziej interesuje mnie żeby tysiące poszkodowanych ludzi dowiedziało się co stało się z ich pieniędzmi a osoby które są za to odpowiedzialne zostały ukarane. Więc właściciele punktów opłat którzy myślą, że programy TV im zaszkodzą są egoistami.

Co do programów i artykułów CDN...

--------------------------------------------------------------------------
    www.agenciokienka.pl
    Patryk.Wierszycki@agenciokienka.pl
    --------------------------------------------------------------------------