Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Do tej pory zaglądałem tu sporadycznie bowiem zdanie na temat pewnej firmy po spotkaniu z ich przedstawicielem mam dośc konkretne i wyrobione dla ścisłości dodam że oczywiście negatywnem, a firma ta werbuje jak może. O kim mowa wszyscy pewnie wiedzą. Cierpliość moja jednak wyczerpała się kiedy upadło okienko (jedna z osób w rodzinie niestety to prowadziła) i szukając dla niej jakiejś pomocy zajrzałem znów tutaj, i od tamtej pory czytam wnikliwie co piszecie.

Nie chcę się tutaj rozpisaywać o oczywistych sprawach, kto jest kto itp. bo z tego co widzę sami wiecie bardzo dobrze. Jednak chcę pokazać pewien fakt hmmm może nie oszustwa ale naciągania faktów pod siebie przez tą firmę.

Otóż:

oto fragment listu otwartego skierowanego do byłych agentów okienka:

4. Ze względu na trudną sytuacje finansową poszkodowanych, podjęliśmy decyzję o nieodpłatnym udostępnieniu na rzecz poszkodowanych pośredników finansowych 50-ciu licencji oprogramowania klasy SEZAM, wiodącego obecnie na rynku programu służącego do obsługi płatności masowych. Oprogramowanie jest w wersji komercyjnej, całkowicie legalne i przystosowane do profesjonalnej obsługi punktów kasowych. Umożliwia samodzielną współpracę punktu kasowego z bankiem.

Tymczasem co można przeczytać w nowościach na stronie tej firmy:

12.11.2007
Informujemy, że pierwsza grupa podmiotów korzystających z promocji dla pokrzywdzonych Agentów zgłoszona została do banku na nowych warunkach prowizyjnych. Dla Agentów tych przygotowana została nowa wersja programu księgującego przelewy o nazwie NEON

Zauważyliście małą zmianę ? Pod niebiosna wynoszony program klasy (kto go klasyfikował i wdług jakich kryteriów ??) SEZAM nagle dla poszkodowanych zamienia się w jakiś NEON czyli coś innego co było obiecane. Mamy zatem dowód na szczerość intencji tej firmy. Sami kłamią.

Ktoś tu prosił o merytoryczną rozmowę. OK w takim razie ja mam merytoryczne i niezwykle nurtujące mnie pytania i proszę o ich wyjaśnienie

1) dlaczego Sezam zamienił się w Neon, czyli zupełnie inny program niż ten na którym pracuje cała wasza sieć ?
2) ile kosztuje przejście po 6 miesiącach tej niebywałej promocji z Neona na Sezam ?
3) czy prawdą jest, że aby mieć "tylko" 0,04 opłaty należy robić ponad 1000 przelewów miesięcznie, a w przeciwnym wypadu dodatkowo należy płacić kilkaset złotych za prawo do użytkowania (niezależnie od owych 0,04 groszy)
4) dlaczego firma która chce uchodzić za lidera (swoją drogą skormna bardzo nazwa) w ciągu zaledwie kilku lat prowadziła sprzedaż głównie materiałów typu farby czy zajmowała się fotografią po pewnym czasie nudziła się i porzucała swoje przedsięwzięcia
5) czy firma jest spółką z o.o czy zarejestrowa jest na osobę fizyczną czyli nie ma nawet wkładu własnego
6) co się stanie z ludzmi którzy korzystają z waszego programu kiedy to pan robert znudzi się kasami tak jak znudził się zdjęciami i farbami, jak wtedy będą prowadzić swoje kasy bez programu który nie jest ich własnością ??

To tylko kilka z pierwszych pytań jakie mam do Was i uprzejmie proszę o odpowiedź na nie. Jeśli tak naprawdę jesteście tacy czyści to każde z tych pytań powinno być proste. Jeśli jedna tak się nie stanie zacznę rozumieć prawdziwe znaczenie słów jakie zamieściliśie u dołu swojego listu dużą czionką i wytłuszczonym drukiem. A brzmią one tak

TYM , KTÓRYCH DOTKNĘŁO NIESZCZĘŚCIE WARTO POMÓC

no właśnie warto ale z jakiego, a zwłaszcza czyjego punktu widzenia warto