Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Dostałem kiedyś ofertę od Ace, lecz nie skorzystałem, poniewaz postanowiłem wyjechać za granicę. Obserwuję troche to forum, mam znajomego, który współpracuje z nimi i bardzo sobie ich chwali. Żadnych nacisków z ich strony, pełna kultura, żadnych odgórnych regulacji (a takowe w innych firmach nie raz miały miejsce)
Zastanawia mnie więc fakt, dlaczego tak wszyscy najeżdząją na nich i dochodzę do wniosku, że wiele wpisów od "jednorazowych" nicków które wychwalają Ace pod niebiosa pisane jest tylko i wyłącznie przez konkurencje (prawdopodobnie MM), której nie udało się zrobienie wrogów wprost, wieć próbują w inny sposób. Firma jest jaka jest, wiadomo że nastawiona na zyski, no bo przecież chyba właśnie po to zakłada się firmę, żeby przynosiła zyski, a nie jak NIEZALEŻNY, który wszystkim chce pomagać za darmo.
Racja, że wiele osób ucierpiało, jednak dlaczego nikt nie zada sobie pytania, dlaczego inne konkurencyjne firmy nie przygotowały specjalnej oferty dla nich, Ace to zrobiła. Nie wmuszają na siłę swoich zasad, lecz postanowili zrobić ukłon w stronę osób, które straciły wiele w wyniku upadku okienka. Przecież wiele z tych osób chce nadal prowadzić tą działalność. Poza tym nie sądzicie chyba, że ktoś dobroduszny napisze od postaw program za darmo, da darmowe przelewy w banku (przecież banki też muszą zarabiać).
Odwróćmy sytuację Ace-właścicele oszukanych punktów na właściciele oszukanych punktów (którzy nadal chcą prowadzić tą działalność) - Wasi klienci. Jak wiadomo oni rónież stracili wiele, a Wy nadal staracie się prowadzić swoją działalność, z której żyjecie. Czy chcielibyście aby Was również oskarżano że żerujecie na ludziach którzy stracili, że jesteście wyzyskiwaczami? Przecież teraz powinniście do końca życia realizować opłaty klientom, którzy zostali oszukani, i to całkowicie za darmo. A tak nie robicie bo przeciez po to się prowadzi biznes żeby zarabiać. Wiele osób myśli, że to Wasza wina, mimo to wierzycie, że stopniowo odyzkacie zaufanie. Dlaczego więc rzucacie oskarżenia wobec firm, które chcą Wam pomóc.

Swoją drogą MM, która nie raz już próbowała narobić Ace wrogów chwaliła się jak tylko mogła, że bierze udział w pracach grupy roboczej.... i co? z tego co mi wiadomo nawet ich tam nie było. Uważam więc, że ta nagonka na Ace jest wyśmienitym spiskiem konkurencji.
A dla osób, które chcą wszystkiego za darmo mam propozycję - znajomy prowadzi firmę i przydałoby mu się kilku pracowników, którym nie trzeba byłoby płacić. Tylko że łatwo jest osądzać ze swojej perspektywy.Skoro oczekujecie wszystkiego za free nie powinniście mieć żalu do osób, które też od Was chcą wszystkiego za free.