Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Bartoszu
Zastanawiam się, kto kogo reprezentuje na tym forum?...
1. "Jarek" vel Niezależni"??? - jakoś dziwnie nie pasuje mi dziennikarz w połączeniu z lokalnym biznesmenem.
Kogo zatem i czyj interes reprezentuje , bo trudno uwierzyć że "walczy" bezinteresownie (osobiście stawiam na "naganiacza"
dla IBSA)
2. "Olga"??? - bezapelacyjnie Milamedia.
Nie interesują mnie osobiste kłopoty osób zarządzających tą strukturą, ale w ich bezinteresowność również nie wierze. Razi za to agresja względem konkurentów - chociaż "głaskanie" niezależni", świadczy o utajonej współpracy - chociażby przez fakt współpracy z tym samym bankiem.
3. "Piotr"??? - po lekturze wpisów - ewidentne powiązanie z Milamedia.
4. "okienkokasowe" - niewątpliwie pokrzywdzony przez sieć, ale na tyle ambitny, by próbować "rekonsrtuować" sieć pod własnym przywództwem.
5. "ronin"??? - bezapelacyjnie acc - tyle że spoza "rządzących". Raczej zachwala program z którego korzysta - działa na własną rękę.
6. "Train"??? również acc...

Nie będę wymieniał pozostałych, bo część z nich to osoby autentycznie pokrzywdzone. Z lektury wcześniejszych wpisów wynika, że
przewijali sie tutaj również przedstawiciele innych sieci takich jak "Via", Monetia, czy też Intax...
Z mojej obserwacji wynika, że ten "ogień" dogorywa. Acc zaproponowała to co zaproponowała (Milamedii nie stać było na nic, poza chęcią pozyskania) Ile podmiotów pozyska w ten sposób - trudno określić - ale chyba wiecej niż sądzicie.
"Możni" (banki i sieci) "walczyć" teraz będą na sali obrad w MF, a później lobbować w Sejmie... Banki stworzą własne sieci punktów, gdzie częśc z obecnych tutaj załapie sie na Agentów a inna część, będzie chyłkiem przemykac pod ścianami budynków by któryś z dawnych ich klientów ponownie im nie ubliżał.
Części z nas uda sie przetrwać i umocnić na rynku - bez względu na to czy komuś sie to podoba czy nie.
Co by jednak sie nie stało, to i tak zawsze aktualne będzie stwierdzenie, że "Polak przed szkodą i po szkodzie głupi".