• Większość moich postów jest Autor: ~hwds [37.47.123.*]
    Czego oni się boją?
  • Re: Większość moich postów jest-bo solko może kraść-skorumowany bakier Autor: ~skorumpowany_bankier [90.156.70.*]
    Dnia 2025-01-13 o godz. 09:28 ~hwds napisał(a):
    > Czego oni się boją?

• Re: Większość moich postów jest Autor: ~Zxc [31.0.52.*]
    Nikt się boi tylko nikomu nie chce się czytać twojego nic nie wnoszącego spamu.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~hwds [37.47.123.*]
    To nie czytaj w ogóle dziwię się że chciało ci się to skomentować :D
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~KEMOT [80.55.158.*]
    CI KTÓRZY PISZĄ PRAWDĘ SĄ USUWANI, KASOWANI ,

..... GŁOS MAJĄ PRZECIWNICY DEMONSTRACJI I ZWOLENNICY JAŁMUŻNY ZA AKCJE ELEKTRIMU .
    NIESTETY GŁOS MAJĄ PRZEWAŻNIE PRZECIWNICY DEMONSTRACJI I ZWOLENNICY JAŁMUŻNY ZA AKCJE ELEKTRIMU

... JAŁMUŻNY KTÓRA NIE DOŚĆ ŻE DRASTYCZNIE ZANIŻA WARTOŚC AKCJI ELEKTRIMU TO JESZCZE KOMPLETNIE NIE UWZGLĘDNIA POTĘŻNEGO ODSZKODOWANIA .
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Zxc [31.0.52.*]
    2500 akcji jest do wzięcia za jałmużnę, weźmiesz?
    OGROMNIE CI WSPÓŁCZUJĘ .... NIE TYLKO TY JESTEŚ W TRAGICZNEJ SYTUACJI .... WINNE TEMU SĄ PRZEDE WSZYSTKIM ORGANY PAŃSTWA ..... KTÓRE WYDAŁY NAS NA BEZLITOSNY ŻER .....HIENIE
    OGROMNIE CI WSPÓŁCZUJĘ .... NIE TYLKO TY JESTEŚ W TRAGICZNEJ SYTUACJI .... ALE WIESZ DOSKONALE ....KTO JEST WINNY .....
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.51.*]
    Wiesz co, nas nie interesuje kto jest winien, tylko bardziej to dlaczego nie chcesz skupować akcji za "jałmużnę"?
    Kupisz akcje po cenie jak za darmo a później pozwiesz sobie państwo polskie, skoro twierdzisz że organy państwowe są winne i od państwa polskiego sobie te 800 - 1000 za akcje wyegzekfujesz. A jak nie w sądzie to na "potężnym majdanie" sobie te pieniądze od państwa odbierzesz.
    DROGI KOLEGO ... NAWET GDYBYŚ MI ZAOFEROWAŁ NOWEGO MERCEDESA ZA 20 % WARTOŚCI .... TEŻ BYM GO NIE KUPIŁ .....PO PROSTU NIE MAM WOLNEJ GOTÓWKI ...I WIELU LUDZI JEST W PODOBNEJ DO MNIE SYTUACJI ....
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.51.*]
    Leć do notariusza i zastawiaj nieruchomości, domy, firmy, samochody, żonę i inny majątek. Warto też wziąć parę chwilówek w Bocianie, Vivusie, czy Providentcie aby tylko kupić akcje Elektrimu po cenie jak twierdzisz "jałmużna". Przecież zrobisz na tym interes życia.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~EleK [5.173.206.*]
    ten-Tamtego--Widać, że akceptujesz sytuacje, kiedy obywatel obciążony opłatami i kosztami życia, staje przed sytuacją, że właściwie każda proponowana cena za akcje jest królewską propozycją?? Kiedy swołocz (w/g twojej rady) bierze pożyczkę na przeżycie i nie chce ci sprzedać po 12zł, to podniesiesz o złotówkę, albo łaskawie dwie? Dokładnie wypełniasz opisaną kiedyś przez kolegę Kemota sytuację trzymanego na strychu za okupacji niemieckiej żyda zdejmującego z ręki złotą obrączkę za kromkę chleba. Wszystko się zgadza, mamy w Polsce coraz więcej takich filantropów, jak widać i na tym Forum.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.59.*]
    Trafnie zobrazowałeś sytuację, pytanie tylko czy możesz coś z tym zrobić?
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Rachunek [191.96.227.*]
    Dzień dobry,
    można i trzeba.
    Można np. przyłączyć się do postępowania karnego w sprawie
    m.in. rozliczenia czegoś co Państwo i Zarząd nazywają "Ugodą" .
    Chociaż nie wiem, jaki sprawie zostanie nadany dalszy bieg, gdyż doszło do błędów formalnych.
    Można gromadzić materiały i dzielic się z nimi na forum.
    Samodzielnie zebrać materiały i wystąpić do Sądu Cywilnego o odszkodowanie na zasadach ogólnych.
    Dla osób zrzeszonych w PAE - nadal popierać Stowarzyszenie.
    Można też, podobnie jak Pan hwds prowadzić szeroką akcję informacyjną, w tym w mediach społecznościowych.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.52.*]
    I jakie do tej pory to przyniosło efekty?
    Sprawa jest dokładnie taka sama jak słynny temat Reparacji Wojennych od Niemiec. We wrześniu 2022r. rząd zaprezentował dokument opiewający na kwotę ponad 6 bilionów złotych za zniszczenia jakie dokonała III rzesza w trakcie II Wojny Światowej. Czy te reparacje wojenne się Polsce nie należą? Przecież atak na Polskę i jej późniejsza okupacja, tak samo jak zniszczenia np. Warszawy, oraz mordy na Polakach są faktem. Tylko co z tego jak Niemcy tych reparacji i tak nie zapłacą? Jakie Polska ma środki nacisku aby te pieniądze od Niemiec wyegzekwować?
    To samo jest w sprawie Elektrimu. Co z tego że kasa nam się należy, jak nie ma żadnej możliwości jej wyegzekwowania? Państwo Polskie, Sądy i Instytucje, oraz społeczeństwo temat kompletnie olewa. Nikt nam nie pomoże i jesteśmy w tej walce kompletnie sami. Masz więc wybór, albo brać co dają, albo czekać dalej na dobrą wolę filantropa.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Zxc [31.0.58.*]
    Maxiking i hwds twierdzą że GA się nas boi wkrótce pójdzie siedzieć a my dostaniemy potężne odszkodowanie. Z takimi oderwanymi od rzeczywistości indywiduami jesteśmy skazani na klęskę.
    Ludzi niepoważnych nie należy traktować poważnie.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~EleK [5.173.206.*]
    To bierz co cvi dają i sper..... bo zanieczyszczasz powietrze..
    Problem w tym że przez obstrukcje PAE niema zaproszeń nawet po 19.90. Taki sukces Olechnowicza i fantastów od 800 za akcję.
    To że nie ma zaproszeń nawet po 19.90 to jeszcze pół biedy. Najgorsze że sami "fantaści" się migają i nie chcą kupować po cenie z ostatniego zaproszenia. Pokazuje to jak bardzo wieżą w to co tutaj piszą.
    CI KTRZY NIE WALCZĄ W PROKURATURACH .....NIE BIORĄ UDZIAŁU W MANIFESTACJACH .... NIE DOSTANĄ NIC.

KOLEGA HWDS WYZNACZA KAMIENIE MILOWIE W SPRAWACH ZGŁASZANYCH DO PROKURATUR I SĄDÓW ....

WYKONUJE PRACE ZA TYSIĄCE BIERNYCH AKCJONARIUSZY ...EFEKTY JEGO PRAC PRZYJDĄ ... ALE NIESTETY ... "NASZE " PAŃSTWO JEST ZBUDOWANE NA KRUCHYCH FUNDAMENTACH

.....N.P. DOPIERO PO LATACH STWIERDZONO ŻE AUDYTY N.P. W GET BACK ......TO BAGNO ..... STĄD MOJE APELE PRZED LATY O POKOJOWY MAJDAN W WARSZAWIE W SPRAWIE AFERY ELEKTRIMU

.... BYC MOŻE NA WIOSNĘ TRZEBA BĘDZIE W SPRAWIE MAJDANU..... JESZCZE RAZ ZAAPELOWAĆ DO AKCJONARIUSZY !!!!!

Albo na jesień po walnym będą kolejne uchwały do zaskarżenia kolejne petycje do wręczenia na pewno 8-10 osób przyjdzie niema pośpiechu młyny sprawiedliwosci...I kropla wody drąży skałę...
    APELOWAŁEM O POKOJOWY ... POTĘŻNY.... NIESTĘPLIWY MAJDAN W WARSZAWIE..... PARĘ LAT TEMU.... ZOSTAŁEM WYŚMIANY .... MOŻE TERAZ COŚ DOTRZE DO WASZYCH GŁÓW !!!!
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Rachunek [45.134.212.*]
    I jakie do tej pory to przyniosło efekty?

W mojej ocenie, dobre, nawet bardzo dobre, jednakże praca cały czas trwa, dziękuję.

Państwo Polskie, Sądy i Instytucje, oraz społeczeństwo temat kompletnie olewa.

To nie jest tak.. m.in. właśnie takie myślenie sprawia, że ludzie do tematu Elektrimu podchodzą z dystansem.
    Pomijając fakt, że średnio toleruje lżenie Instytucji państwowych na tym forum.

Nie wystarczy nazwać kogoś złodziejem lub też złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, trzeba mieć uzasadnione podejrzenie, wykazać, w jaki sposób do niego doszło i na czym polegało.
    W tym kraju, połowa społeczeństwa twierdzi, że kradnie druga połowa, a druga połowa, że kradnie ta pierwsza.
    I co Prokuratura ma wszczynać postępowanie, bo ktoś uważa, że doszło do przestępstwa?
    Dam taki przykład:
    Żądają Państwo ujawnienia Ugody, przychodzi Prokurator do Elektrimu i się pyta, proszę okazać Ugodę.
    Zarząd odpowie – ale jaką Ugodę, nie było żadnej Ugody. I będą mieli racje.
    Wtedy, Prokurator umorzy postępowanie i sprawa zostanie prawomocnie rozstrzygnięta, a osoba składająca zawiadomienie, dostanie zarzut nieuzasadnionego jego złożenia.

Żeby iść do Sądu, do jakiejkolwiek Instytucji należy wskazać konkretnie na czym polegało ewentualne przestępstwo.
    Inaczej, wszędzie będziesz marginalizowany i traktowany niepoważnie.

Nikt nam nie pomoże i jesteśmy w tej walce kompletnie sami. Masz więc wybór, albo brać co dają, albo czekać dalej na dobrą wolę filantropa.

Zupełnie mi to nie przeszkadza. I nie ma Pan racji, jest trzeci wybór. Nie skorzystam z jakiegoś zaproszenia po 12, 20 zł etc. Sprzedając akcję stracę status pokrzywdzonego i interes prawny w dochodzeniu swoich roszczeń.
    Wolę te pieniądze stracić. I nie liczę na nikogo tylko na siebie.

Uprzedzając pytanie, pomimo, iż wierzę w swój sukces, nie jestem zainteresowany dokupieniem akcji, nie jest jakimś spekulantem i nie zniżam się do takiego poziomu. Jestem zainteresowany wyłącznie odzyskaniem swoich pieniędzy, ani mniej ani więcej.
    Proszę sobie wyobrazić, że to też może być powód braku zainteresowania dokupieniem akcji.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~KEMOT [89.64.30.*]
    PIĘKNA ODPOWIEDŹ ... DLA TAKICH LUDZI ..... I Z TAKIMI LUDŹMI .... WARTO WALCZYĆ O MAJĄTEK ELEKTRIMU ( JAK KOLEGA "RACHUNEK " )

... A WRACAJĄC DO WĄTKU UGODY .... NAWET GDYBY ONA NIE ISTNIAŁA ... TO REZYGNACJA ZARZĄDU ELEKTRIMU Z KWOTY ( LUB ....JEJ CZĘŚCI ) ..... CZYLI PONAD 8 MILIARDÓW WIELOLETNICH ZYSKÓW / DYWIDENDY Z ERA GSM/PTC ... PACHNIE NA MILĘ .... WIADOMO CZYM !!!!!!
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Rachunek [149.102.232.*]
    Dziękuję i tak, kwestia niepodzielonych zysków jest warta uwagi.
    Natomiast, zastanawiam się, jak to jest że z upadłości Elektrim "wyszedł"
    ze stratą księgową z lat ubiegłych w kwocie 3 198 943 510,75 zł.
    Przecież to był taki sukces ?
    Innym wątkiem jest to, że Viviendi udzieliło na Carcom gwarancji na ograniczoną kwotę 600 mln euro.
    Rozumiem, gdyby udzieliło gwarancji na Telko ale na Carcom ?
    Mogłoby chodzic o kwotę 600 mln. Euro która otrzymał od DT ale gwarancja była udzielona do roku 2013 r.
    Ponadto, Elektrim S.A. sprzedał, ze skutkiem na dzień 14 stycznia 2011 roku,
    49.039.638 posiadanych udziałów w Elektrim Telekomunikacja Sp. z o.o. na rzecz Vivendi S.A. zanim trafiły one do DT.
    Jaką kwotę za nią uzyskał, może jakaś wierzytelność ?.
    Z tego co się zoorientowałem to wszyscy jakoś lubuja się w tych przekazach na zasadzie art 911 KC , przelewach (cesjach) wierzytelności oraz ich sprzedaży :-).
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.49.*]
    Dnia 2025-01-15 o godz. 16:45 ~Rachunek napisał(a):
    > I jakie do tej pory to przyniosło efekty?
    >
    > W mojej ocenie, dobre, nawet bardzo dobre, jednakże praca cały czas trwa, dziękuję.
    >
    A może jakieś konkrety?

> Państwo Polskie, Sądy i Instytucje, oraz społeczeństwo temat kompletnie olewa.
    >
    > To nie jest tak.. m.in. właśnie takie myślenie sprawia, że ludzie do tematu Elektrimu podchodzą z dystansem.
    > Pomijając fakt, że średnio toleruje lżenie Instytucji państwowych na tym forum.
    >
    To jest dokładnie tak. Wystarczy przeczytać sobie odpowiedź na Interpelację Poselską z dnia 17.01.2019r. Tam jest dobitnie opisane stanowisko Państwa Polskiego do problemu Elektrimu i jego Akcjonariuszy Mniejszościowych. Jak na razie wszędzie, we wszystkich instytucjach i sądach zderzamy się dokładnie z taką interpretacją i wykładnią prawa, jaką opisano w tej odpowiedzi na interpelację.

> Nikt nam nie pomoże i jesteśmy w tej walce kompletnie sami. Masz więc wybór, albo brać co dają, albo czekać dalej na dobrą wolę filantropa.
    >
    > Zupełnie mi to nie przeszkadza. I nie ma Pan racji, jest trzeci wybór. Nie skorzystam z jakiegoś zaproszenia po 12, 20 zł etc. Sprzedając akcję stracę status pokrzywdzonego i interes prawny w dochodzeniu swoich roszczeń.
    > Wolę te pieniądze stracić. I nie liczę na nikogo tylko na siebie.
    >
    Obecnie to nie masz żadnego wyboru. Chcąc nie chcąc musisz trzymać akcje, ewentualnie tak długo jak filantrop łaskawie zrobi kolejne zaproszenie. Wtedy będziesz miał dopiero wybór: albo sprzedać filantropowi, albo trzymać dalej i czekać do świętego nigdy, aż filantrop łaskawe się zlituje i sypnie może coś więcej. Trzeciej opcji nie ma, bo nikt zainteresowany zakupem chociaż po cenie z ostatniego zaproszenia nie jest. Chyba że chcesz sprzedać znacznie poniżej tego zaproszenia to się ktoś łaskawie może znajdzie.

> Uprzedzając pytanie, pomimo, iż wierzę w swój sukces, nie jestem zainteresowany dokupieniem akcji, nie jest jakimś spekulantem i nie zniżam się do takiego poziomu. Jestem zainteresowany wyłącznie odzyskaniem swoich pieniędzy, ani mniej ani więcej.
    > Proszę sobie wyobrazić, że to też może być powód braku zainteresowania dokupieniem akcji.

Co za bzdura. Każdy kto inwestuje na giełdzie jest spekulantem. Nawet podejmując decyzje czy oddać solorzowi w zaproszeniu czy też nie, dopuszczasz się spekulacji. I nie odzyskasz swoich pieniędzy też inaczej jak poprzez sprzedaż akcji. Problem tylko w tym że nie można zmusić żadnego akcjonariusza do zakupu. Dlatego nikt nie zmusi solorza do zakupu po 1000 zł za akcje i z tego samego powodu ja nie zmuszę takiego KEMOTA do zakupu ode mnie po 19.90 zł. Nie ma takiego prawa które by kogoś do czegoś takiego zobowiązywało.

Twojego ostatniego komentarza nawet nie chce mi się komentować. Bo jest to kolejna, nic nie wnosząca litania pytań bez odpowiedzi. Właściwie to już sobie sam na nią odpowiedziałeś:
    > Nie wystarczy nazwać kogoś złodziejem lub też złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, trzeba mieć uzasadnione podejrzenie, wykazać, w jaki sposób do niego doszło i na czym polegało.
    > W tym kraju, połowa społeczeństwa twierdzi, że kradnie druga połowa, a druga połowa, że kradnie ta pierwsza.
    > I co Prokuratura ma wszczynać postępowanie, bo ktoś uważa, że doszło do przestępstwa?
    > Dam taki przykład:
    > Żądają Państwo ujawnienia Ugody, przychodzi Prokurator do Elektrimu i się pyta, proszę okazać Ugodę.
    > Zarząd odpowie – ale jaką Ugodę, nie było żadnej Ugody. I będą mieli racje.
    > Wtedy, Prokurator umorzy postępowanie i sprawa zostanie prawomocnie rozstrzygnięta, a osoba składająca zawiadomienie, dostanie zarzut nieuzasadnionego jego złożenia.
    >
    > Żeby iść do Sądu, do jakiejkolwiek Instytucji należy wskazać konkretnie na czym polegało ewentualne przestępstwo.
    > Inaczej, wszędzie będziesz marginalizowany i traktowany niepoważnie.
    >
    Dzień dobry,
    po pierwsze, nie jesteśmy na Ty..

A może jakieś konkrety?
    Przepraszam, ale z jakiej racji oczekuje Pan , że podzielę się swoją wiedzą i zgromadzoną dokumentacją
    z osobą której kompletnie nie znam ?
    Poświęciłem swój czas i pieniądzę, a także wcześniej lata nauki, aby być w pkt. w któym jestem.
    Mogę się wymienić informacjami i dokumentami, ale z kimś kto posiada wiedzę i dokumenty.
    Zresztą, próbki pojawiaja się na forum i nikt, absolutnie nikt tym się nie zainteresował i nie zadał żadnych pytań.
    Więc, oprócz kilku osób, nie mam partnera do dyskusji.

Obecnie to nie masz żadnego wyboru.
    Mam wybór..Jeszcze trochę i złożę powództwo i/lub rozszerzę zawiadomienie o ppp. jeśli znajdę na to argumentację.

Co za bzdura. Każdy kto inwestuje na giełdzie jest spekulantem.
    To jest dopiero bzdura. Jak sądzę, sądzi Pan po sobie. Kupiłem akcję Elektrimu (co wielokrotnie powtarzałem) gdyż wierzyłem, że p. Solorz przywróci tą firmę do swietności, nie po to aby handlować akcjami, tylko podobnie jak w przypadku np. Orlenu pobierać rok do roku dywidendę, coś jak lokata na stare lata, tylko lepsza. Cóż myliłem się.
    Nie spekuluje na giełdzie, nie mam na to czasu, czasu na dyskusje również.
    PS. Interpelację poselską znam, dla mnie nie ma znaczenia, robię swoje.

• Re: Większość moich postów jest Autor: ~Rachunek [138.199.59.*]
    PS. Pan to chyba jest z otoczenia Elektrimu:

Każdy kto inwestuje na giełdzie jest spekulantem. Nawet podejmując decyzje czy oddać solorzowi w zaproszeniu czy też nie, dopuszczasz się spekulacji. I nie odzyskasz swoich pieniędzy też inaczej jak poprzez sprzedaż akcji.

Traktując inwestorów giełdowych jak spekulantów łatwiej jest pogodzić się z tym, że Elektrim S.A. nie wraca na giełdę ani nie wypłaca dywidendy.
    Spółki idą na giełdę po kapitał, tak to działa. Wypuszczają akcje, spółka rośnie, inwestuje a zarząd dostaje wynagrodzenie i premię.
    Wiem, że Pan Solorz dużo zrobił dla Elektrimu m.in. udzielił Vivendi, RP i Obligatariuszom osobistej gwarancji w wysokości 675 mln euro;  kontrgwarancji etc.
    Ale mógł powiedzieć, słuchacie zrobiłem dużo, gwarantowałem swoim majątkiej zrobiłem co ponad to czego wymaga się od członka Rady Nadzorczej i Głównego udziałowca. Należy mi się premia, chcę 25 % tego co Elektrim zarobił i byłoby uczciwie.
    A tak...szkoda słów.
    PANIE "RACHUNEK " .. BARDZO PIĘKNA ARGUMENTACJA

... JA TEŻ KUPOWAŁEM ELEKTRIM NIE PO TO ABY SPEKULOWAĆ

... DLATEGO ZALEŻY MI NIE TYLKO NA CENIE AKCJI ALE RÓWNIEŻ NA POTĘŻNYM ODSZKODOWANIU

.... BO SOLORZ "SPRZEDAJĄC " KLEJNOTY RODOWE I ZATAJAJĄC MILIARDY PO UGODZIE POZBAWIŁ NAS CZERPANIA PRZEZ ELEKTRIM POTĘŻNYCH WIELOLETNICH PROFITÓW Z TYCH ŚRODKÓW

... ZRESZTĄ ZROBIŁ TO.... WEDŁUG MNIE Z GÓRY POWZIĘTYM ZAMIAREM

... TYM BARDZIEJ TRZEBA KONSEKWENTNIE WALCZYĆ Z NIM NA WIELU FRONTACH .....RÓWNIEŻ NA POWTARZALNYCH MANIFESTACJACH ... A SKUTKI PRZYJDĄ .....PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ ...
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Xxxxl [83.22.45.*]
    Z takich samych powodów jak Pan zainwrstowałem w akcje Elektrimu, zwłaszcza , że Zygmunt Solorz-Żak osobiście zapewniał o powrocie spółki na GPW ale nie jako wydmuszka. Z perspektywy czasu wygląda to na świadome wprowadzenie akcjonariuszy w błąd?
    Dzień dobry,
    niewątpliwie bardzo dużo osób, zapewne zdecydowana większość, podjęła decyzję na tej podstawie.
    Natomiast, w Sądzie powiedzą że decyzję giełdowe, inwestycyjne podejmuje każdy samodzielne, w oparciu np. o sytuację finansową spółki.
    Nie chcę tutaj pisać za dużo, natomiast zastanawiam się również nad tym, czy sam fakt braku powrotu spółki na giełdę nie jest wyrządzeniem szkody, która polegałaby na braku możliwości zbycia akcji spółki.
    Jednocześnie chciałbym przeprosić osobę z którą dyskutowałem pod koniec grudnia zeszłego roku, chociaż bardziej to był mój monolog. W poprzednim poście, napisałem, że nikt się nie odezwał gdy coś zamieszczałem, a jednak w sprawie Obligatariuszy, ktoś podesłał jakieś informację, nie o to chodziło wprawdzie, ale jednak. Przepraszam.
    Dziekuję Panu Kemotowi za miłe słowa.
    Jeszcze jedna dygresja.....myślę że jeśliby wtedy Elektrim wrócił na giełdę i miałby teraz wysoką cenę
    to p. Solorz realizując swój projekt elektrowni jadrowej, nie miałby problemu ze zgromadzeniem funduszy.
    Zmarnować taki zasób ludzki w postaci najwierniejszych akcjonariuszy/współwłaścicieli spółki publicznej
    - trzeba mieć naprawdę talent, nie ujmując oczywiście nic w zakresie "upadłości"
    Vivendi nawet gwaranowało pokrycie roszczeń przeciwko LDTC, p. Solorzowi osobiście też :-).
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Xxxxl [83.22.45.*]
    Jeśli GA oficjalnie w wywiadzie prasowym zapewnia akcjonariuszy o powrocie na GPW nie można tej informacji traktować jak plotki zasłyszanej w taksówce. Dla mnie jest różnica.
    Niewątpliwie jest różnica.
    Ja również podjąłem decyzję z tego powodu, że p. Solorz gwarantował powrót spółki na giełdę po zakończeniu upadłości.
    Inaczej, nie byłoby sensu pozostawać z akcjami i czekać cierpliwie na zakończenie postępowania upadłościowego.
    Zastanawiam się tylko, jak podszedłby do tego Sąd.
    Można byłoby dowodzić, iż gdyby nie to zapewnienie, a raczej gwarancja powrotu, dany akcjonariusz "oddałby" akcje w wezwaniu.
    Mógł przecież oświadczyć, dokonując wezwania, że nie wie co się stanie ze spółką, czy np. nie zostanie postawiona w stan likwidacji. Wtedy, bardzo dużo akcjonariuszy oddało by akcje.
    W USA pewnie by przeszło, ale tutaj, naprawdę nie wiem.

Dzień dobry,
    przyznam szczerze, że myślałem o tym co Pan napisał.
    W pierwszym momencie, jak wynika z mojego postu, podszedłem do tego od strony cywilnoprawnej.
    Mam pytanie:
    napisał Pan , że "z perspektywy czasu wygląda to na świadome wprowadzenie akcjonariuszy w błąd".
    Co Pan przez to rozumie, jeśli można wiedzieć ?
    Mam swoją koncepcję, natomiast najpierw chciałbym usłyszec Pańskie zdanie.
    Będę wdzięczny za odpowiedź
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.49.*]
    Dnia 2025-01-16 o godz. 17:05 ~Rachunek napisał(a):
    > Przepraszam, ale z jakiej racji oczekuje Pan , że podzielę się swoją wiedzą i zgromadzoną dokumentacją
    > z osobą której kompletnie nie znam ?

No przecież, przyszedłeś sobie na forum się tylko pochwalić, "wiem ale nie powiem". Czyli wypisujesz farmazony

> Mam wybór..Jeszcze trochę i złożę powództwo i/lub rozszerzę zawiadomienie o ppp. jeśli znajdę na to argumentację.

O to jeszcze jej nie znalazłeś? no to rzeczywiście efekty dobre a nawet bardzo dobre.
    I że jeszcze co? ppp? bardzo mnie to zdumiewa, skoro ostatnio na temat tego typu zawiadomień wypowiedziałeś się tak:
    "Nie wystarczy nazwać kogoś złodziejem lub też złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, trzeba mieć uzasadnione podejrzenie, wykazać, w jaki sposób do niego doszło i na czym polegało." (...) "Żeby iść do Sądu, do jakiejkolwiek Instytucji należy wskazać konkretnie na czym polegało ewentualne przestępstwo. Inaczej, wszędzie będziesz marginalizowany i traktowany niepoważnie."

> Kupiłem akcję Elektrimu (co wielokrotnie powtarzałem) gdyż wierzyłem, że p. Solorz przywróci tą firmę do swietności, nie po to aby handlować akcjami, tylko podobnie jak w przypadku np. Orlenu pobierać rok do roku dywidendę... - i takie właśnie postępowanie ma swoją nazwę, a nazywa się to SPEKULOWANIE

Dnia 2025-01-16 o godz. 17:38 ~Rachunek napisał(a):
    > Traktując inwestorów giełdowych jak spekulantów łatwiej jest pogodzić się z tym, że Elektrim S.A. nie wraca na giełdę ani nie wypłaca dywidendy.

Możesz wmawiać sobie że nie jesteś spekulantem ale niczego to nie zmieni, jakbyś zrozumiał co napisali w odpowiedzi na Interpelację Poselską z dnia 17.01.2019r. to byś wiedział że Państwo, Instytucje, Sądy, Prokuratura i inne Służby, oraz nawet Polskie Społeczeństwo ma Cię tylko za spekulanta giełdowego. Nie liczy się jak Ty sam siebie postrzegasz, tylko jak Cię postrzegają inni.

Dnia 2025-01-16 o godz. 20:42 ~Rachunek napisał(a):
    > Nie chcę tutaj pisać za dużo, natomiast zastanawiam się również nad tym, czy sam fakt braku powrotu spółki na giełdę nie jest wyrządzeniem szkody, która polegałaby na braku możliwości zbycia akcji spółki.

Przeczytaj więc co napisali w odpowiedzi na Interpelację Poselską z dnia 17.01.2019r., tam jest ten wątek również poruszony.

Dnia 2025-01-16 o godz. 23:39 ~Rachunek napisał(a):
    > Ja również podjąłem decyzję z tego powodu, że p. Solorz gwarantował powrót spółki na giełdę po zakończeniu upadłości.
    > Inaczej, nie byłoby sensu pozostawać z akcjami i czekać cierpliwie na zakończenie postępowania upadłościowego.
    > Zastanawiam się tylko, jak podszedłby do tego Sąd.
    > Można byłoby dowodzić, iż gdyby nie to zapewnienie, a raczej gwarancja powrotu, dany akcjonariusz "oddałby" akcje w wezwaniu.

No widzisz, udajesz że nie wiesz, chodź już odpowiedziałeś sobie sam w poprzednim komentarzu: "Natomiast, w Sądzie powiedzą że decyzję giełdowe, inwestycyjne podejmuje każdy samodzielne, w oparciu np. o sytuację finansową spółki" i bardzo dziwne że jako człowiek który poświęcił swój czas i pieniądze, a także wcześniej lata nauki, aby być w pkt. w którym jest wpadł na ten trop dopiero teraz, po 17-stu latach. Już dawno powinieneś był się rozeznać czy artykuł w gazecie może być podstawą do wysuwania jakiś roszczeń w sądzie.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Rachunek [191.96.150.*]
    Dzień dobry,
    Jeszcze raz….. nie jesteśmy na Ty i zapewne nigdy nie będziemy.

No przecież, przyszedłeś sobie na forum się tylko pochwalić, "wiem ale nie powiem". Czyli wypisujesz farmazony.

Może Pan tak myśleć…z moich wcześniejszych maili wynika, ze wróciłem tutaj po ponad rocznej nieobecności, wypowiedziałem się ostatnio, składając życzenia mniejszościowych akcjonariuszom i w odpowiedzi, aby coś robili i prowadzili konstruktywną współpracę miedzy sobą bez względu czy są w PAE czy nie…vide także mój mail w tej dyskusji, powyżej.

O to jeszcze jej nie znalazłeś? no to rzeczywiście efekty dobre a nawet bardzo dobre.
    I że jeszcze co? ppp? bardzo mnie to zdumiewa, skoro ostatnio na temat tego typu zawiadomień wypowiedziałeś się tak (…)

Tak i w całości to podtrzymuję, co nie oznacza, ze nie zbieram materiałów, licząc na siebie, a nie na innych...

- i takie właśnie postępowanie ma swoją nazwę, a nazywa się to SPEKULOWANIE…. Nie liczy się jak Ty sam siebie postrzegasz, tylko jak Cię postrzegają inni.

Kiedyś rozmawiałem z księdzem i powiedział mi coś takiego...
    Na łożu śmierci spotkałem wielu ludzi którzy zwrócili się w stronę Boga, ale żadnego który by się od niego odwrócił..

Nie obchodzi mnie jak postrzegają mnie inni, ja wiem jak jest, zapewne Bóg wie jak jest, i to mi w zupełności wystarczy..

Jeszcze raz......łatwiej jest myśleć, że wszyscy inwestorzy giełdowi to spekulanci …spekulant to nie człowiek, więc można go okraść i łatwiej wtedy samego siebie rozgrzeszyć w myślach, prawda? (pytanie retoryczne)

Przeczytaj więc co napisali w odpowiedzi na Interpelację Poselską z dnia 17.01.2019r., tam jest ten wątek również poruszony.

Jeszcze raz...... dla mnie i w świetle prawa Interpretacja poselska nie jest żadną wykładnią i nic dla mnie nie znaczy..

No widzisz, udajesz że nie wiesz, chodź już odpowiedziałeś sobie sam w poprzednim komentarzu: "Natomiast, w Sądzie powiedzą że decyzję giełdowe, inwestycyjne podejmuje każdy samodzielne, w oparciu np. o sytuację finansową spółki" i bardzo dziwne że jako człowiek który poświęcił swój czas i pieniądze, a także wcześniej lata nauki, aby być w pkt. w którym jest wpadł na ten trop dopiero teraz, po 17-stu latach. Już dawno powinieneś był się rozeznać czy artykuł w gazecie może być podstawą do wysuwania jakiś roszczeń w sądzie.

Zacząłem gromadzić dokumenty, od pewnego zdarzenia, aby samodzielnie złożyć powództwo do Sądu Cywilnego/ewentualnie zawiadomienie o ppp. Z ewentualnym zarzutem przedawnienia też sobie poradzę...vide..po 17-stu latach.....

Naomiast, to zdanie było odpowiedzią na wątek poruszony przez jednego z akcjonariuszy...
    Czytamy dokładnie, jeśli chcemy coś komuś zarzucić.....
    Ja idę w zupełnie innym kierunku.
    Do tej pory nie widziałem takiej potrzeby, liczyłem, że coś się zmieni, jak zapewne wielu z Nas.. No cóż....życie

Zresztą nie będę się tłumaczył osobie która nie zna podstawowych zasad grzeczności i wypowiada się w taki, a nie innych sposób o akcjonariuszach mniejszościowych/współwłaścielach spółki prawa publicznego Elektrim S.A.

Tym samym, zamykam dyskusję z Panem. Mimo wszystko, Wszystkiego dobrego.
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.56.*]
    "Jeszcze raz......łatwiej jest myśleć, że wszyscy inwestorzy giełdowi to spekulanci …spekulant to nie człowiek, więc można go okraść i łatwiej wtedy samego siebie rozgrzeszyć w myślach, prawda? (pytanie retoryczne)"

Jest dokładnie odwrotnie, to Ty starasz się za wszelką cenę wyprzeć fakt że zainwestowałeś pieniądze z czystej spekulacji aby sam przed sobą się rozgrzeszyć. Wmawiasz sobie że wszedłeś w 100% pewną inwestycję i nie było w tej decyzji żadnej Twojej winy, to ktoś inny wprowadził Cię w błąd. Niestety, Sądy, Instytucje Państwa, służby wszelakiego rodzaju, oraz nawet całe społeczeństwo przez 17 lat takie tłumaczenie w ogóle nie przekonuje. I tym sposobem przechodzimy do:

"Jeszcze raz...... dla mnie i w świetle prawa Interpretacja poselska nie jest żadną wykładnią i nic dla mnie nie znaczy.."

i tutaj dostrzegam największy problem akcjonariuszy Elektrimu. Odpowiedź na Interpelację Poselską jest dla nas Akcjonariuszy Mniejszościowych tak niekorzystna że aż postanowiliśmy ją wyprzeć i udawać że nigdy się ona nie pojawiła. Błąd, co ma nasze "nic dla mnie nie znaczy"? skoro Akcjonariusze gdziekolwiek nie pójdą z żalami, ze skargą, czy w poszukiwaniu jakiegoś wsparcia, wszędzie napotykają właśnie taką postawę i takie podejście do sprawy jakie płynie i jest opisane w tej odpowiedzi na Interpelację?
    A wydźwięk tej odpowiedzi jest jednoznaczny: Ludzie, nie jesteście dziećmi, przyszliście na giełdę z pieniędzmi, oceniliście ryzyko i świadomi że inwestowanie na giełdzie wiąże się z ryzykiem utraty części lub nawet całości zainwestowanych środków - zainwestowaliście, to się teraz sami martwcie bo my Wam nie pomożemy.

Reszty Twojego komentarza nie będę komentował bo to jakieś masło maślane, "Bóg wie jak jest" liczysz że pójdziesz do sądu, a tam zamiast człowieka będzie siedział wszechwiedzący Bóg? to rzeczywiście wyznacza koniec naszej dyskusji, bo i niema ona dalszego sensu.
    Dla mnie jesteś kolejnym gościem pokroju hwds, twierdzisz że coś robisz, udajesz pewnego swego, wmawiasz że odkryłeś patent na zwycięstwo, każesz sobie bić brawo, tylko jakoś żadnymi swoimi sukcesami nie jesteś w stanie się pochwalić. Czy oby Ty nie jesteś czasem tym gościem co jakiś czas temu namawiał wszystkich do wyrabiania sobie dowodów obywatela 2 RP? lub tym co nakłaniał żeby składali zawiadomienia w jakimś trybie affidavit? Jak widać każdy wariuje na swój sposób.
    "tentego " ....OGLĄDAJ W PONIEDZIAŁEK ROZPRAWĘ SOLORZ KONTRA AKCJONARIUSZE MIDASA ...Z KOLEGĄ HWDS NA CZELE .... PODEJRZEWAM ŻE NAWET SOLORZ SIĘ NIE STAWI SIĘ NA ROZPRAWĘ .... ZE STRACHU
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~TenTego [31.0.56.*]
    Ah ten potężny hwds.
    Ziobro jak się migał, to kazali go siłą doprowadzić przed komisję śledczą, jak i innych migających się polityków pisu.
    Zobaczymy czy potężny hwds przeforsuje w sądzie wniosek aby siłą doprowadzili solorza przed oblicze sądu.
    ALE PO CO MA SIĘ STAWIAĆ ... NIEOBECNI NIE MAJĄ RACJI ......
  • Re: Większość moich postów jest Autor: ~Zxc [31.0.48.*]
    Jak się nie wstawi że strachu to znaczy że wygraliśmy i kupisz od potrzebujących po 20pln?
    ALE TO NIE JEST SPRAWA ELEKTRIMU ... TYLKO MIDASA .... SUKCES MIDASA BĘDZIE STANOWIŁ WYŁOM ...

A O ELEKTRIM TRZEBA WALCZYĆ .... M.IN. NA DEMONSTRACJACH .... NA WIOSNĘ BĘDĄ KOLEJNE DEMONSTRACJE ....... W WARSZAWIE ...GRUPA MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU ZAPRASZA !!!!
[x]
ELEKTRIM 0,98% 6,01 2008-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.