Dnia 2016-05-17 o godz. 12:05 ~devilek napisał(a):
> znowu się czepiasz a ja twierdzę że jak sprzedają drony to dobrze, jak kredki to też dobrze. Pamiętasz choć może to nie chlubny przykład ale jak kiedyś się weszło do empika to były tam książki i płyty... teraz firma podupada przez złe zarządzanie ale chodzi mi o to że można tam kupić już nawet czekoladki... nie ważne. Branżą IT szuka marży, szukają wszyscy bo na laptopie można zarobić 2% a na komponentach 5% tak więc w AGD jest lepiej więc weszli, w TV też było lepiej... dla mnie to oni mogą sprzedawać też majtki w kratkę szkocką :) byle zarabiali.
devil, czpiam sie, bo najpierw była szumnie zapowiadana zmiana strategii, potem było pół roku czkania i podali tylko jej ogólnikowy zarys,
potem były wyczekiwane wyniki roczne i nadzieja dla wszystkich, ze odtad tylko lepiej
a teraz jest raport i płaczliwe tłumaczenie, ze to przez odwrócony VAT, choc wczesniej tłumaczyli, że są na to przygotowani i ze to ich nie dotyczy
teraz maja zgłoszone roszczenia i nie wiadomo, co z tego wyjdzie...
a idąc za tobą - no to moze od razu niech wejdą coś wysokomarżowego poza IT i nie męczą się z tym odwróconym VATem oraz słabością sektora...
eh, zeby to wszystko było takie proste, jak ty to widzisz, to od dawna pod choinkę rosłoby o 4 zeta rocznie...
i zauważ, ze już nie tylko ja na forum wyrazam sceptycyzm wobec daty...
te gierki w mielenie walorem i podbitki inni też widzą - i nie o drobnych myślę, bo drobni tu wciąż są tylko dawcami kapitału