Dnia 2020-11-03 o godz. 14:25 ~aaa napisał(a):
> tak tak kmiot
> > won na bankruta
> >
Jestem na "bankrucie" i mam tam poważne wolumeny,ale najpierw zrobię ostatnią rundkę po kilku spółkach i ponamawiam jeszcze ten ostatni raz do zakupu mojej ulubionej spółki.Jutro kolei na INM.
Dlaczego ostatni raz?Bo doczekaliśmy tego szczególnego dnia : wyrzucenia z Białego Domu intruza-posłańca Putina (tych wyborów już nie sfałszuje).,a to oznacza uchylenie ceł na stal i aluminium i wznowienie do USA z Chin eksportu stali właśnie,oraz powrót (prędzej czy później) cen koksowego na 250$.To będzie pchało kurs JSW.
Trumpek mówi że nie da się pogonić i ma w Sądzie Najwyższym swoich sędziów,którzy zostali tam umieszczeni tylko po to żeby obwieścić że uznają wybory za nieważne.To nie chwyci,bo Demokraci zmobilizowali armię prawników a sędziowie mianowani przez skompromitowanego "prezydenta" są zwyczajnie nie wiarygodni i na coś takiego też są sposoby.To "mianowanie" sędziów znamy też z naszego podwórka...Wszędzie te same metody jakby zarządzali tym ci sami ludzie (Berlin-Moskwa?).
Poza tym...po kiego nam Prezydent prawicowiec jak potrafi tylko chwalić Polaków żeby zaraz potem podpisywać takie ustawy jak ta że Żydom należy się od nas 300 mld-ów $ za zburzone przez Hitlera (i odbudowane przez Polaków) kamienice,które państwo polskie z automatu przejęło po wojnie po nieżyjących obywatelach których też wymordował Hitler...A Niemcy nam wypłacić odszkodowań za zniszczenia wojenne.Zamiast tego współpracują z Żydami w polityce dyfamacyjnej wskazując że "też" mordowaliśmy Żydów...
Ja tam wolę Biden'a który z Obamą przydzielił nam wojska pod koniec kadencji.Podobno lewaka,a widziałem z jaką dezaprobatą mówił o homoseksualiźmie.
Ale muszę napisać też coś pozytywnego dla softa...i INM...To nie są takie złe spółki i kto w nie wierzy może się nawet wcześniej przekonać o ich wartości niż przewiduję wyżej.Biden w Białym Domu jest tu pozytywną przesłanką,ale to zbyt długa historia żeby o tym tu teraz pisać.Kiedyś napiszę.I to tyle,bo mój adwersarz z JSW który jest teraz tutaj znowu mi wygraża.Tylko spróbuj użyć moich danych osobowych które wiem że znasz.Mam jeszcze na tyle refleksu żeby zrobić zrzut ekranu z dzisiejszej przesyłki.Odpowiedni ludzie się już zajmują tą sprawą.Informacja o Twojej wiedzy nt. dostawcy mojego internetu bardzo mi pomogła w zabezpieczeniu się.Nie radzę...Jak to mówią : "każdy kij ma dwa końce".Ciągle myślisz że masz do czynienia z byle leszczem?Poza tym...przecież Ci nie szkodzę (trwa zbiórka),Ty mi natomiast tak...Jeszcze Ci nie przeszło?Że też Ci się chce śledzić jakie papiery ma mój syn na moim starym koncie...Wracaj na JSW - popiszemy.Uważam że mamy szansę żyć w zgodzie.Pozdrawiam.