Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,61 zł , zmiana od tamtej pory: -64,39%

Re: Jeszcze się tu kisicie?A było brać JSW po 15 jak mówiłem.Kto posłuch

Alex się już nie odezwał...chyba na dobre zapuścił korzenie na JSW i kręci już kółka na poz.39,5-42 choć nie widzę żeby coś tam pisał.Ja też nic nie piszę ale w końcu zacznę...Nie ma właściwie potrzeby bo 2 wory ładowane między 11 a 12 puchną i puchną.I tak się zarabia.Polecam,zwłaszcza że dzisiaj ładnie zeszło do 39,71.Zobaczymy jak się jutro otworzy bo coś zwolnił wzrost ceny koksowego,ale trend...trend is our friend.Tego się już nie da zatrzymać.Widać to choćby po tym ile rudy żelaza Chiny sprowadzają.

A co tu na sofcie? Wszystko po staremu widzę - 0,6 glancowane non stop...O nie przepraszam,było 0,7 przez chwilę.Trochę się wtedy zdenerwowałem,ale też tylko przez chwilę,bo jak przeczytałem wpis kolegi Ta że grupa od Kierula "wysypuje papier wywrotkami" to od razu mi przeszło.Dla mnie sprawa jest jasna : po wynikach zaprzyjaźniony z Kierulem fund lub grupa próbowała podnieść kurs po wynikach próbując przepuścić papier przez rynek po rosnącej cenie,ale te akcje były przechwytywane przez drugi fund dlatego przy dość dużych obrotach przez chwilę kurs ledwo drgnął.Po tym jak się pierwszy zorientował że akcje do nich nie wracają tylko znikają jak w "czarnej dziurze" ruch ustał i wrócił do poprzedniego poziomu.
Drugi fund też nie może obniżać,bo musi się liczyć z tym że ten pierwszy może zrobić dokładnie to samo przy dołowaniu...Czyli mamy PAT.Dla mnie korzystny,bo zarabiam na JSW wyczekując setki a tu 0,3.Czy w tej sytuacji te 0,3 jest realne?Zobaczymy,ale obstawiam że tak,po tym jak Ta wyraził "przypuszczenie graniczące z pewnością" że rynek tam podąża gdy spytał Go jeden z uczestników forum "czy obiecuje 0,3?".Też głupie pytanie...
No ale wielu akcjonariuszy się denerwuje,bo takie sprzężenie/pat/wojna nerwów może trwać miesiącami...Jeśli mógłbym coś zaproponować ludziom którym zależy na wzrostach a mającym dostęp do niesłownego prezesa,to zasugerowałbym żeby go poprosili żeby skierował pisemne oświadczenie na rynek że zaniecha wszelkich emisji w przeszłości,co jest działaniem na szkodę udziałowców,pod rygorem wystąpienia przez akcjonariat na drogę prawną celem dochodzenia swoich praw.
Chyba tylko to mogłoby przeciąć ten impas.No ale jeśli szykuje kolejne emisje to nawet jeśli to co tu napisałem zostanie przez niego usłyszane i nie zareaguje to będzie to dla nas wskazówka która może skierować kurs w kierunku 0,3 w najmniej oczekiwanym momencie,na co liczę.I to chyba na tyle.Pozdrawiam.

P.S.No a Lekarz? Jest tutaj.Musiałem mu wyjaśnić parę spraw,on zresztą zrezygnował ze składania dalszych propozycji leczenia "swoim pacjentom" jak nazywał tych twardych ludzi walczących w słusznej sprawie t.j.Ta ze wsparciem.Zgadza się Lekarz?Kiwa potakująco głową...Piszę o nim bo zauważyłem ze jego wpisy zostały tu zauważone.Dobranoc.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SOFTBLUE -0,45% 0,22 2025-09-19 15:54:49
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.