Wybacz szczerość, ale Twoje korzystanie z AI nosi ewidentnie znamiona manipulacji - stawisz wszędzie pytania z tezą. Napisz z tym samym linkiem do artykułu czy może odnieść spektakularny sukces w 2028 roku, który zadziwi świat. Jakoś odpowiedź wtedy będzie inna od tej cytowanej przez Ciebie;)
A co do tych 19 artykułów to dopóki nie sprawdziłeś ich osobiście i nie przeczytałeś czy są w ogóle na temat to sorry, ale nie wierzę w analizę wykonaną przy pomocy komercyjnego AI. Miałem podobna sytuację w zakresie prawa - jak szukałem podstawy prawnej do jednego postanowienia to wymyślił mi 5 postanowień SN, które nie istnieją, a 3 które rzeczywiście istniały nie miały nawet słowa na temat interesującego mnie tematu. Dla równowagi dodam, że dwa dobrał dobrze i rzeczywiście coś tam było na temat, ale musiałem wszystko osobiście posprawdzać. Tak więc skuteczność analizy i wyszukiwania materiałów do analizy jest tak kiepska, że szkoda to komentować. W dodatku te wymyślone postanowienia potwierdzały moja tezę postawioną w pytaniu;)
Poprosiłem kolegę o dostęp do AI z dostępem do bazy sądowych postanowień, przeznaczonego do analizy materiałów prawnych i tam było to nieźle zrobione - nie ma w ogóle co porównywać z komercyjną ogólnodostępna wersją, jeżeli chodzi o rzetelność i dobór materiałów, zdarzały mu się pomyłki w doborze postanowień (np. nic nie było tam wiele na interesujący mnie temat), ale też nie wymyślał mi fikcyjnych decyzji.
Niestety jak masz specjalistyczny temat i specjalistyczna wiedzę do obrobienia, to komercyjne AI sobie nie radzi - musi to być narzędzie z dostępem do szerokiej bazy i skoncentrowane na danym temacie (czyli niezaśmiecone przez zewnętrzne teksty i z konkretnym zakazem w kodzie tworzenia treści pod tezę, czego nie ma w komercyjnych AI), wtedy masz szansę otrzymać rzetelną analizę. Nie wiem czy istnieje AI z dostępem do szerokiej bazy artykułów biomedycznych i dostoswany do analizy ich treści - ja takiego nie znam:)