Dnia 2026-04-28 o godz. 10:41 ~Hehe napisał(a):
> Bardzo możliwe że takowe będzie. Opublikują jakieś ogólnikowe ESPI, na forum zapanuje euforia, obroty się zwiększą i podskoczy z 1.5 na 2 albo nawet 2.5 zł. Potem obroty spadną, kurs będzie się osuwał bo nie będzie konkretów. Aa wróć, czy tutaj już raz tak nie było tylko na wyższych poziomach ?
Rozumiem, że nie wierzysz w PRH i nie dziwi mnie to specjalnie, bo - jak widać - po kursie i obrotach - na razie większość rynku nie wierzy.
Ale trzymaj się choć w elementarny sposób faktów i wykaż równie elementarną przyzwoitość :-)
Pierwszą umowę przychodową PRH podpisał z krajem NATO. Rozumiesz? Spółka bez żadnej historii wcześniej podpisuje umowę z krajem NATO jako LIDER KONSORCJUM. Ty możesz widzieć w tym nawet pomyłkę NATO, cud boski albo wpływ kosmitów. Ja wiem, że to doświadczenie i autorytet Dąbrowskiego w branży zbrojeniowej, nie tylko w kraju jak widać.
Drugą umowę przychodową podpisał PRH z gigantem giełdowym z kapitalizacją bodaj 35 mld euro - Czechoslovak Group. I ma dostarczyć PRH kontenery TRICON, których wcześniej nigdy przecież nie produkował ani nie sprzedawał. I nie wyprodukuje ich też bratni Zremb, bo mielibyśmy info a nie było.
I CSG podpisał tę umowę. Znowu - cud, kosmici, czy autorytet prezesa?
I teraz do twojej sugestii, że "może opublikują jakieś ogólnikowe ESPI" - jaja sobie robisz, czy za grosz wstydu nie masz? Facet, który podpisuje umowy z NATO i gigantami ze zbrojeniówki nagle zacznie chachmęcić i "publikować jakieś ogólnikowe ESPI"?
Owszem, mogą np. podać info o rozpoczęciu współpracy z jakimś nowym partnerem. Ale nie gadamy przecież o takich ESPI.
PRH wszedł w fazę zarabiania realnych pieniędzy i będą kolejne KONKRETNE a nie OGÓLNIKOWE ESPI.