Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,98 zł , zmiana od tamtej pory: -7,38%

Re: Pisałem o tym od dawna

Dnia 2026-04-28 o godz. 10:41 ~Hehe napisał(a):
> Bardzo możliwe że takowe będzie. Opublikują jakieś ogólnikowe ESPI, na forum zapanuje euforia, obroty się zwiększą i podskoczy z 1.5 na 2 albo nawet 2.5 zł. Potem obroty spadną, kurs będzie się osuwał bo nie będzie konkretów. Aa wróć, czy tutaj już raz tak nie było tylko na wyższych poziomach ?

Rozumiem, że nie wierzysz w PRH i nie dziwi mnie to specjalnie, bo - jak widać - po kursie i obrotach - na razie większość rynku nie wierzy.

Ale trzymaj się choć w elementarny sposób faktów i wykaż równie elementarną przyzwoitość :-)
Pierwszą umowę przychodową PRH podpisał z krajem NATO. Rozumiesz? Spółka bez żadnej historii wcześniej podpisuje umowę z krajem NATO jako LIDER KONSORCJUM. Ty możesz widzieć w tym nawet pomyłkę NATO, cud boski albo wpływ kosmitów. Ja wiem, że to doświadczenie i autorytet Dąbrowskiego w branży zbrojeniowej, nie tylko w kraju jak widać.

Drugą umowę przychodową podpisał PRH z gigantem giełdowym z kapitalizacją bodaj 35 mld euro - Czechoslovak Group. I ma dostarczyć PRH kontenery TRICON, których wcześniej nigdy przecież nie produkował ani nie sprzedawał. I nie wyprodukuje ich też bratni Zremb, bo mielibyśmy info a nie było.
I CSG podpisał tę umowę. Znowu - cud, kosmici, czy autorytet prezesa?

I teraz do twojej sugestii, że "może opublikują jakieś ogólnikowe ESPI" - jaja sobie robisz, czy za grosz wstydu nie masz? Facet, który podpisuje umowy z NATO i gigantami ze zbrojeniówki nagle zacznie chachmęcić i "publikować jakieś ogólnikowe ESPI"?

Owszem, mogą np. podać info o rozpoczęciu współpracy z jakimś nowym partnerem. Ale nie gadamy przecież o takich ESPI.
PRH wszedł w fazę zarabiania realnych pieniędzy i będą kolejne KONKRETNE a nie OGÓLNIKOWE ESPI.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLHOLROZ -4,17% 2,76 2026-06-26 16:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.