FIrmę poznałem z polecenia mojego znajomego. Sprawdziłem sprawę organoleptycznie i sam jestem w stanie stwierdzić, że ta firma jest DYSTRYBUTOREM produktów, a nie PRODUCENTEM. Czy to, że dana firma zajmuje się wyłącznie dystrubucją już gotowego produktu, a nie stoi za jego samodzielną produkcją to coś negatywnego z perspektywy klienta? Bynajmniej. Jeśli firma ma know-how jak wprowadzać produkt na rynek to model dystrybucji jaki przyjmuje jest rzeczą drugorzędną. Ba, jeśli z tym modelem dystrybucji łączy się to, że osoba działająca w tym projekcie - partner, może otrzymać dodatkowe profity - to dla mnie działa tylko zachęcające.
Nigdy nie miałem do czynienia z biznesem MLM, a jedynym skojarzeniem, jakim przychodziło mi do głowy - pewnie tak jak większości z Was było - podejrzany interes. Zgłębiłem jednak temat i jest pewne "drobne" rozróżnienie pomiędzy legalnym biznesem, a tym "mniej legalnym". Biznes MLM - czyli taki w jakim działa Souvre - jest oparty na planie marketingowym związanym z dystrybucją produktów wśród swoich znajomych, rodziny poprzez polecanie sklepu souvre gdzie osoba korzysta z fajnych produktów (przetestowalem do tej pory produkty spośród 3 gam produktowych: perfumy, środki czystości i pielęgnację).
Sam rozpoczynam swoją przygodę z Souvre i jeszcze dużo nauki przede mną jeśli chodzi o promowanie samego systemu, a także znajomość produktów. Myślę jednak, że skoro firma w przeciągu 3 lat zrobiła obrót ponad 70 milionów złotych, a w samym Souvre zarejestrowało się ponad 120 000 osób to coś musi znaczyć :) Daję sobie 3-4 miesiące. Mam stałą pracę, a więc to będzie raczej dla mnie opcja na "dorobienie" niż na podstawowy dochód, ale wiem, ze osoby, które zajmują się tylko Souvre też są w stanie spokojnie z tego wyżyć na fajnym poziomie.