Dnia 2018-10-22 o godz. 17:38 ~muł_roboczy napisał(a):
> Wcale nie jest za późno i nie blefuj. Poszedłeś dowiedziałeś się co i jak a sprawa nawet jeśli trafiła do prokuratury to dostaniesz zapewne po miesiącu lub dwóch informacje o jej umorzeniu.
> > Ja natomiast nie zamierzam kopać się z koniem bo wiem, że ty tej decyzji nie przyjmiesz i dalej będziesz próbował mnie męczyć - więc mów czego chcesz ?
Chcę umożliwić ci, byś nie kopał się z koniem. Po przemyśleniu, napiszę ci, czego teraz chcę.
Zanim przejdziesz do reszty posta - najpierw przeczytaj ze zrozumieniem to:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Księgi_sybillińskie
teraz przemyśl, na ile to ma związek z tobą...
twoja sprawa podchodzi pod sąd, policje i prokuraturę, więc coś ci zacytuję na pociechę z POUCZENIA O UPRAWNIENIACH I OBOWIĄZKACH POKRZYWDZONEGO W POSTĘPOWANIU KARNYM, gdzie jest mowa o tym, iż mam:
Prawo do złożenia wniosku o umorzenie postępowania karnego o przestępstwo zagrożone karą nie wyższą niż 3 lata pozbawienia wolności, o przestępstwo przeciwko mieniu zagrożone karą nie wyższą niż 5 lat pozbawienia wolności oraz o opisane w art. 157 § 1 Kodeksu karnego uszkodzenie ciała inne niż ciężkie, jeżeli sprawca, który nie był wcześniej skazany za przestępstwo umyślne z użyciem przemocy, przed rozprawą naprawił szkodę lub zadośćuczynił wyrządzonej krzywdzie (art. 59a Kodeksu karnego).
tak, mam takie prawo...
i mogę z niego skorzystać, nawet jutro...
mogę...
nie muszę...
i już ci wielokrotnie pisałem, co miałeś zrobić, by ratować nie tylko twarz - dotychczas brzmiało to tak (i nadal to obowiązuje), byś
w specjalnie założonym nowym wątku, napisał szczerze i wyczerpująco o poniższych sprawach:
- przemyśl zasadność swych zarzutów formułowanych we wpisach niniejszego wątku oraz wcześniejszych
- jeśli uważasz, że jesteś je w stanie udowodnić i we wszystkim masz rację - podtrzymaj je i dalej pisz, co chcesz o mnie ze świadomością odpowiedzialności za takie postępowanie
- jeśli uważasz, iż jednak nie masz racji i nie jesteś w stanie udowodnić swych zniesławiających mnie wpisów - jednoznacznie odwołaj je (z ich wyszczególnieniem) i przeproś za nie
- przeproś za wcześniejsze groźby karalne
- zadeklaruj, iż bez jednoznacznych i niepodważalnych dowodów nie będziesz kierował podejrzeń i zarzutów pod moim adresem ani w jakikolwiek sposób naruszał wobec mnie przepisy prawa obowiązujące wszystkich użytkowników forum
Rozumiem twe obawy, ale nigdzie nie pisałem, że zamierzam cię w jakikolwiek sposób męczyć na forum (po tym, gdy zrobisz to, co powyżej napisane), nie kierowałem żadnych gróźb pod twym adresem itp, I nie zamierzam, o ile nie naruszysz warunków aktualnej umowy.
Ale ponieważ nie skorzystałeś z wcześniejszej oferty - teraz zamierzam dać ci pewną zabawną naukę życia, byś wiedział na przyszłość, w jakie zabawy nie wchodzić. Bo teraz jest jak z księgami sybillińskimi - nawet jeśli spełnisz powyższe oczekiwania, to już tylko moja dobra wola może zdecydować o tym, iż złożę ten wniosek o umorzenie i wycofam swe zawiadomienie. O ile poprzednio ci to gwarantowałem, o tyle teraz nie gwarantuję juz niczego, ale... też niczego nie wykluczam. Masz więc szansę, ale już bez gwarancji. Musisz teraz zdecydować, czy zaufać mej ewentualnej dobrej woli.
Natomiast dochodzi dodatkowy warunek; musisz poprosić na forum, by co najmniej 2 znane mi osoby z forum piszące zwykle o mnie mało przyjaźnie (takimi - tylko dla przykładu - znanymi mi są: ares, plmokm, elemelek, abc, ale mogą byc inni), które wstawią się za tobą w sposób szczery i uzasadniający, dlaczego mam ci odpuścić. Chcę zobaczyć, czy kogos poprosisz, czy też ktoś sam z własnej woli wstawi się za tobą oraz kto i jak wstawi się za tobą.
Poprzednio takiego warunku ci nie stawiałem i miałeś korzystniejszą sytuację, bo wtedy wszystko zależało tylko od ciebie, teraz jest jak wyżej, Zgodnie z opisem o ksiegach sybillinskich. Czas masz do jutra, do godz. 9.00.
Masz ofertę na stole, wobec wszystkich, moją ostatnią ofertę. Ty zdecyduj, co zrobić, a od ciebie i tych, którzy się wstawią za tobą, zależy, czy jutro powiadomię cię o złożeniu wniosku o umorzenie postępowania karnego.