Nie jest moim celem by było halo ale o to aby mieć przekonanie, że zrobiłem wszystko co w mojej mocy by odzyskać swoje pieniądze. Być może droga jest błędna i mało skuteczna od strony finansowej ale tak postawiłem i taki kierunek będę trzymał.
I po drugie chodzi o to by były reakcje instytucji w odniesieniu do liczb, faktów (w tym miejscu też liczę się, że to może być dla mnie droga mało korzystna)
Natomiast gdy chodzi o SK Wołomin to znam temat a tutaj z racji choćby kredytu marki jest SBR w Szepietowie i są komunikaty i są ryzyka i KNF z pewnością stamtąd nie wyjdzie tak szybko . Cechą wspólną jest to, że SBR nie jest typowym bankiem spółdzielczo rolniczym a właśnie mocno wszedł choćby w takie kredyty dla firm jak udzielone Marce.
I sytuacja jest o tyle poważna, że jest plan naprawczy i są komunikaty a gdyby kontrole wykazały większe nieprawidłowości to już nikt nie będzie się podkładał.
Do tego jest afera Getback i jest wzór działania a więc
1. mocny ubytek należności -aktywów-portfela (w przypadku Marki z 24.98 mln do 10.8 mln w okresie procesu Naprawczego)
2. drastyczny spadek przychodów (do ponad 300 tys choć miało być ponad 2.5 mln)
3. umowy z firmami powiązanymi z akcjonariuszami (patrz sprawozdanie nadzorcy spółki Marka S.A. i nie udzielenie odpowiedzi spółki o zasady tych umów)
4. wyjście do inwestorów i sugerowanie inne stanu niż realny przy oferowaniu obligacji! (w przypadku Marki patrz. czat inwestorki Konpki)
I to są punkty, które mówią! trzeba w takim sytuacjach sprawdzać.
Taki schemat wystąpił w marce. I w przypadku Getback był początkiem reakcji.
Gdy są takie elementy to jak najbardziej każdy ma prawo je pokazywać i pyta... pytać oraz przede wszystkim oczekiwać wyjaśnień i reakcji!
Spółka nie udzieliła odpowiedzi na jakich zasadach przebiegał i przebiegają umowy z firmami powiązanymi z akcjonariuszami co więcej nadzorca mówi o nie wyrażeniu zgody na umowę z kancelarią prawdną skutek bodaj 500 tys!!!
I gdyby to się broniło np. wynikami to ok. można by powiedzieć czepiacie się ale nie! efekt jest taki jak w raporcie!
Chodzi o sam fakt braku reakcji mimo faktów!