Chcę wszystkim uzmysłowić, że w ramach procesu restrukturyzacyjnego nie ma obowiązku niczego i nikomu zgłaszać, bo każdą taką patologią i odejściem od Planu ma obowiązek zająć się nadzorca i kurator przedstawiając to sędzinie!
W normalnym trybie te obowiązki są wyłącznie w gestii RN a więc pośrednio akcjonariuszy ale w procesie chodzi o ochronę wierzycieli i od tego jest nadzorca.
Tutaj ewidentnie doszło do spadku należności w terminie w okresie 1.5 roku prowadzenia procesu z kwoty 24.98 mln do kwoty 10.8 mln (choć i ta kwota jest wątpliwa patrząc na przychód). Co gorsze w ostatnich kwartałach spadają też należności przekształcone sądownie! (a to już jest mocny alarm!)
alternatywnie nigdy nie było 24.98 mln a więc przedstawiono nierzetelną kwalifikację należności ale w takim wypadku nie można było składać obecnych warunków układu czego efektem jest spłata kredytu w SBR w Szepietowie który jest ręczony do kwoty 1.5 mln przez Kowalczyka tym samym jest to jedyny wierzyciel, który został tutaj spłacony! (drugim pośrednio jest Konopka w formie wypłat ale też ostateniej cesji przy czym nie z pieniędzy Marki a Kowalczyka)
I taki to mamy obraz!
Innej opcji nie ma! argument, że pieniądze zostały strawione przez koszty jest nieprawdziwy i tutaj chcę jasno powiedzieć, że jestem w stanie to udowodnić a więc taka odpowiedź spółki jest nieprawdziwa (mocny zarzut i otwarty na otwartym forum!)
W ciągu 1.5 pół roku 14 mln ubytku przy 3 mln wpływów z windykacji i teoretycznych? przychodach z podstawowej działalności w tym czasie na poziomie grubo powyżej 11.5 mln! w stosunku do kosztów operacyjnych przez 1.5 roku 8.5 mln (patrz raport) - po prostu nie ma takiej możliwości!
liczymy 11.5 mln przychodów z podstawowej działalności + 3 mln wplywów z windykacji = 14.5 mln
natomiast koszty operacyjne to ok. 8.5 mln a więc powinna być nadwyżka (gdyby przychód był zdrowy) na poziomie 6 mln! i nawet jeżeli założymy od tego zdrowy odpis na poziomie 600 tys/kwartał to daje w okresie 6 kwartałow 3 mln!
a więc powinno zostać w kasie ok. 3 mln a jest 14 mln ubytku!
Pytam więc gzie my żyjemy bo dowody są mocne i twarde!
Spółka odpowiada sobie jak chce i to bez uzasadnienia.
Nawet fizycznie nie można było przez 6 kwartałów procesu strawić na koszty operacyjne 14 mln! nawet gdyby przychód był zero w każdym kwartale
W takim razie gdzie mam się zgłosić by to wszystko przedstawić?