Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

WItam !

To co czytam na tym forum to zgroza !
Zostaliśmy oszukani przez kraj, system czy jak tego nie nazwać. Nasuwa mi się tylko porównanie do komuny (jest człowiek znajdzie się paragraf) lub BIALORUSI - tylko metody nie tak fizyczne, bo człowieka nie trzeba zabijać by go zniszczyć.
Do dziś jeszcze mam zawieszoną działalnośc (dopiero w tym tygodniu wpadł mi w ręce artykuł w fakcie) i składam co miesiąc jedynie VAT-7.
Po co wyrejestrowować skoro można było zawiesić i od 99 roku robiłem to nie raz z reguły było to liczone na miesiące.
Ktokolwiek by nie gromadził grupy przyłączam się, jestem w wawie więc jakby co idę na wiec czy co tam będzie - ważne żeby dużo np. x0 tys ludzi.

Mój mail superspy@wp.pl
Piszę też na skladka@tlen.pl bo zaproponował zgromadzenie się.

Z tego co widzę pojedyńczo możemy sobie "cykać" - nie mamy szans.
Oprzeć się trzeba na tym że to zus i ministerstwa stworzyły iluzję podając fałszywę jak dziś się okazuje informację w natłoku burdelu prawnego (pamiętam ja kto było - jedna ustawa setki interpretacji i więcej poprawek). My mając wybór korzystaliśmy z tego, dziś wiadomo że gdyby "zawieszenie" nie istniało zamknąłbym dzialalność. Oczywiście odniosłem też straty gdyż gdybym wiedział że mnie obowiązuje mógłbym osiągnąć z tego tytułu korzyści takie jak korzystanie z opieki zdrwotnej itp. Do tego dodajmy że próba zapłaty składek spowodowała by niezaspokojenie min. potrzeb życiowych.

GROMADZMY SIE !
ANIESZKA_C jesli czytasz to forum napisz do mnie przylaczam sie do Starsburga i w kazde inne miejsce.