Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Ad.:"Jest jeszcze jedna, przykra niestety sprawa, ale nie sposób pominąć jej milczeniem "

Zadna przykra.ZUS ma aparat.Niech się połączą z inspekcją pracy czy innymi diabłami.Za to im płacimy!!!!!Niech nie gdybają.Tego nie wolno robić.Musi być dowód i możliwość zaprzestania kiedy chcę.Kiedy nie jestem ubezpieczony to moje ryzyko,że komuś coś zrobię i,że mnie złapią bo pracuję i nie jestem ubezpieczony ,to ryzyko związane z działalnością gospodarczą na czarno do czego nas pcha fiskalizm naszego państwa - przekroczony.Odkłada
anie na sta
arość za pośrednictwem złodzieja kiedy nie ma co do gara włożyć bo w przyszłości państwo będzie się mną musiało opiekować to argumentacja ciemnogrodu dla maluczkich i woda na młyn dla cwaniaków podszywających sie pod takie państwo. Swoją drogą co to za system? Umowa społeczna która obowiazuje tylko jedną stronę? Zbyt dużo było szachrajstw by umowa obowiązywała. Jak to się stało,że nie mamy możliwości wypowiedzenia umowy mimo,że warunki finansowe ciagle sie zmieniają.Pamiętam czasy gdy opłata składki na zus była nie zauwazalna.Co to znaczy byc zwiazanym z jednym tylko ubezpieczycielem szachrajem do którego nikt nie ma zaufania?

Pozdrawiam - Walter.