Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Piotrze ! Przeczytałem ponownie Twój list.
Napisałeś : "Kazała mi sie z nim zapoznać, bo jest bowiem niezwykle istotne w mojej sprawie". Moim zdaniem trudno o wyraźniejsze wskazanie przez sędzinę co masz teraz robić ! Ona powiedziała Ci BARDZO DUŻO I BARDZO WYRAŹNIE gdzie widzi (ostatnie ?) niebezpieczeństwo dla Ciebie.
Uznawszy Twoje odwołanie za profesjonalne wyszła zapewne z założenia, że tych kilka słów Tobie wystarczy, abyś wiedział jak owo ostatnie niebezpieczeństwo zażegnać.
Szukałem w internecie pełnego uzasadnienia omawianego wyroku, ale chyba nie ma. Na witrynie SN - też jeszcze brak. Dobrze będzie, jeśli w jakiś sposób dotrzesz do uzasadnienia, ponieważ w prasie mogły być jakieś przekłamania (wskazałem na forum dwa teksty w tej sprawie - jakże różniące się od siebie). Może już wyszedł następny biuletyn SN, ale jeszcze nie ma go w internecie. Szukaj, to ważne ! Jeśli w ciągu 2-3 dni nie znajdziesz - wal uzupełnienie w oparciu o tekst z Rzepy. Chodzi moim zdaniem o szybkość działania (zostaw sędzinie kilka dni czasu - ona też zapewne musi uważać, żeby sąd apelacyjny, do którego ZUS może odwołać się - nie uchylił jej korzystnego dla Ciebie wyroku - sędziowie są z tego rozliczani).
Tu masz link do bazy orzeczeń SN : http://pub.sn.pl/OW3_IA.nsf
gdyby w najbliższych dniach coś się pojawiło.