Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Witajcie!
jestem kolejnym, który pozywa ZUS do sądu, ze znanych już wyżej przyczyn. odwołanie jak i oświadczenie i wnioski dowodowe oparłem na informacjach pozyskanych z forum. rozprawa 27 września, trzymajcie kciuki. mam taką cichą nadzieję, że sąd stanie po mojej stronie i uchyli decyzję uszczęśliwiającą mnie na siłe. w każdym razie wnioski te wyciągam patrząc właśnie na decyzję zus - kawałek papieru będący kwintesencją indolencji i braku kompetencji pracowników tej instytucji. odwołanie oparłem na Artykule 107 §1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego i art. 107 §3 KPA - zarzucam ZUSowi wydanie decyzji nie noszącej w świetle pow. przepisów znamion tejże. dowody opieram na: 1) braku uzasadnienia faktycznego do decyzji, 2) błędnej wykładni zapisów prawa materialnego w uzasadnieniu prawnym decyzji. zdecydowałem sie pójśc inna drogą poniekąd dlatego, by nie wpaść w to szambo niespójnych zapisów wzajemnie się wykluczających ustaw o ubezpieczeniach i działalności gospodarczej. jakby jednak nie argumentować odwołania, przynajmniej po kolana trzeba w to szambo wejść :)))) więcej napisze po rozprawie. zobaczymy czy stawi sie ktoś z zus i czy sąd będzie obiektywnym. pozdrawiam wszystkich na antyzusowskim froncie!
Piotr