Forum Banki +Dodaj wątek

Re: Kredka z diora jest the best buahahahah

Ja pracowałam w kilku oddziałach i jakoś mobingu nie zauważyłam, ale koleżanka "ex pracownik" chyba nie bardzo rozumie znaczenie tego słowa. Jeżeli jesteś młodą, ambitną osobą to jak najbardziej polecam, można szybko awansować z najniższego szczebla czyt. Opiekuna Finansowego i zarobić naprawdę przyzwoite pieniądze. Zastanawiający jest fakt, że negatywne opinie czytacie tylko od byłych pracowników SKOKu lub od takich co albo zaraz sami odejdą, bo nie dają rady albo dostaną wypowiedzenia. Trzeba zwrócić uwagę że nie każdy do takiej instytucji się nadaje, SKOK ma dużo bardziej wykwalifikowanych pracowników w porównaniu do banków, ze względu na specyfikę systemu i działania w SKOK. Jeżeli ktoś twierdzi inaczej mogę się zgodzić, ale tylko ze względu iż w dużym stopniu jakość obsługi psują nowi pracownicy, których trzeba wszystkiego uczyć, a po miesiącu albo się nie nadają albo się sami zwalniają bo praca za trudna, a błędy które zostaną zrobione w tym czasie poprawia się potem miesiącami. W SKOK nie wystarczy w systemie wpisać zarobek, okres kredytowania, kwote i nacisnąć enter żeby wyszło czy kredyt ktoś dostaje czy nie. Tu jak przychodzi członek po kredyt to inteligentny pracownik tak opisze wniosek i załatwi sprawę, że z dużym prawdopodobieństwem się go dostaje chyba że ktoś jest totalnie zadłużony, windykowany itp. W innych instytucjach zapewny by nie dostał kredytu, ale SKOK jest bardzo elastyczny i czy komuś to się podoba czy nie w duzej mierze pomaga najuboższym ludziom. Przykład: emerytura 800zł w większości banków nawet nie będą chcieli z taką osobą gadać, w SKOKu pożyczkę dostanie, może kwota nie będzie powalająca, ale wnuczkowi na komunie czy też na nowa pralke starczy.
Co do zarzutów nieuczciwego podziału premii to z doświadczenia zauważyłam że najbardziej krzyczą o premię Ci którzy prawie nic nie robią i nic nie umieją. Nie ma doskonałego systemu motywacyjnego który uwzględni każdą pracę wykonaną przez pracownika. A tak nawiasem mówiąc pracowniką i ludzią pisze sie tak: pracownikom i ludziom. Pozdrawiam