Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,18 zł , zmiana od tamtej pory: 77,78%

Re: Konopka zobacz do czego ty i twój zespół doprowadził

Zacznę od tego, że już robiłem taką inicjatywę na ARTNM i w tamtej spółce już sama inicjatywa złagodziła stanowisko zarządu tzn. zaczęli się komunikować
pisałem tam pod nickiem dwadzieścia_procent
poniżej link
https://www.bankier.pl/forum/temat_w-stylu-iscie-westernowskim-spolka-odcieta-z-szubienicy,18136219.html
https://www.bankier.pl/forum/temat_nowy-watek-na-czas-szukania-i-ew-negocjacji-z-inwestorem,18904615.html

Aby zachęcić akcjonariuszy Marki dodam, że ze stratnej pozycji wyszliśmy tam sporym zyskiem!
No ale tyle dobrego bo wpierw trzeba wspomnieć o 'kłodach'

Tak jak wspomniałem tam skończyło się na dyskusji, dialogu (co zresztą widać w linkach) przy czym do tego etapu sporo pomogła zrzeszenie inwestorów (SII - Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych) - dla odmiany stowarzyrzenie Patrowicza nawet nie odpowiedziało.

SII w tamtym przypadku podpowiedziało nam jak formalnie kierować zapytania do spółki i to pomogło. Jednak pewnym problemem i kosztem są projekty oraz zwołanie NWZA w sytuacji gdy akcjonariusze nie potrafią sami tego zorganizować (nie jest to koszt duży ale jednak (kilka set pln ))

Wstęp długi ale ważny
Dlatego obecnie wolałbym rozpocząć inicjatywę od deklaracji tutaj na forum (bez potwierdzeń) i dobrze by było gdyby ktoś z nas był w stanie zorganizować NWZA (jeżeli nie no to inicjatywa poprzez SII przy czym to będzie koszt co najmniej kilkaset pln)
Wiem jednak, że warto. Ja nawet jestem w stanie uwierzyć w tezy, że Kowalczyk zajęty swoimi biznesami daje się mamić Konopce a projekt MS jest doskonałym alibi (ma on znaczenie ale na dziś i przyszłość natomiast ja chcę odwołania Konopki ze względu na zarządzanie w przeszłości)

Kończąc
Zacznijmy od forum ok? na poziomie luźnej deklaracji niezobowiązującej.
Jeżeli będzie trzeba to pokryje koszty zwołania NWZA i projektu odwołania prezesa i ew zobowiążę się ale wolałbym aby była to inicjatywa osoby obeznanej.
Przypomnę, że w przypadku ARTNM już samo formalne pytanie pomogło a w tym przypadku na wiele nie liczę ale nacisk i zwrócenie uwagi Kowalczyka z pewnością da się uzyskać
Przedstawię na NWZA swoje argumenty (mam mocne uzasadnienie podważające kompetencje Konopki, znam się na rynku i już tak mam, że rozpoznaję brak kompetencji na odległość przy czym w przypadku Marki wliczałem to w tzw. ryzyka)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.